6,6 mio. til nyt røntgensystem og EKKO-apparat i Hjertesygdomme fra Bundgaard-Fonden
Hjertesygdomme på AUH har fået doneret nyt innovativt røntgensystem til Kardiologisk laboratorium, hvor man blandt andet behandler voksne patienter med forsnævring af kranspulsårer, blodprop i hjertet og akut blodprop i lungerne.
Bundgaard-Fonden har finansieret røntgensystemnet med 6,6 mio. kroner. Det nye udstyr integreres med specielt udstyr som muliggør integration af billeder og 3D modeller fra både ”live” og tidligere billeddiagnostiske undersøgelser, et setup som aktuelt kun findes få andre steder i verden.
- Det betyder, at man på en stor skærm for eksempel kan se billeder fra en tidligere foretaget CT-skanning, ved siden af en ”live” pågående ultralydsskanning indvendig i blodkarrene og en 3D-visning af blodkarrene i hjertet. Via denne integration af data og information kan lægerne både bevare et overblik og lynhurtigt opnå indsigt i specifikke detaljer relevant for den aktuelle behandling. Det giver et mere sikkert og skræddersyet indgreb for patienten, fortæller cheflæge på Hjertesygdomme Christian Gerdes.
Dertil kommer, at udstyret bruger mindre røntgenstråling, hvilket har stor betydning for medarbejdere, som færdes på det kardiologiske laboratorium og udsættes for røntgenstråling hver dag. Det samme gælder patienterne, som udsættes for mindre stråling både fordi udstyret afgiver mindre, og procedurerne vil typisk kunne klares på kortere tid.
Endnu en stor fordel er, at hjertelægerne som led i undervisning og uddannelse af fagfæller andre steder i verden kan livetransmittere fra indgreb, ved hjælp af det nye udstyr. Der er stor interesse for at se og lære af indgrebene, hvor AUH er blandt de absolut bedste i verden.
- Det er en stor glæde, at Bundgaard-Fonden igen bidrager med en donation, der gør en mærkbar forskel for patienter, der rammes af alvorlige hjerte- og karsygdomme. Derfor har vi valgt at støtte dette nye røntgensystem, som både bidrager til en bedre behandling og større sikkerhed for såvel medarbejdere som patienter. Ikke mindst er det interessant, at udstyret også kan bruges til uddannelse af hjertelæger andre steder i verden, så hjælpen også rækker ud over hospitalets mure. Ydermere medvirker røntgensystemet til, at Aarhus Universitetshospital fastholder sin position i den absolutte internationale elite i forbindelse med behandling af hjerte- og karsygdom, siger formand for Bundgaard-Fonden Jens Jørgen Madsen.
Kontakter
Christian GerdesCheflæge Hjertesygdomme Aarhus Universitetshospital
Tlf:+45 4013 4962chr.gerdes@rm.dkMia B. SølvstenMarketing & PR leadHMF Group
Tlf:+45 5154 6222mbs@hmf.dkBilleder
Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.
Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.
Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Ny forskning kaster lys over øget risiko for psykisk sygdom hos epilepsipatienter26.11.2024 08:12:50 CET | Pressemeddelelse
En række psykiske sygdomme er mere udbredte hos personer med epilepsi end hos personer uden epilepsi.
Ny forskning tyder på at forekomsten af epilepsi er undervurderet14.11.2024 08:27:59 CET | Pressemeddelelse
Et studie viser, at 697 pr. 100.000 indbyggere i Danmark har epilepsi, heraf har 264 pr. 100.000 indbyggere epilepsi som følge af en skade på hjernen. Men internationalt tæller epilepsi efter hjerneskade ikke med i statistikkerne.
Aarhusianerne strømmer til Blodbankens Plasmacenter13.11.2024 08:12:07 CET | Pressemeddelelse
En indsats for flere plasmadonationer har i løbet af få måneder resulteret i 1/3 flere tapninger af livsvigtigt blodplasma.
Ny forskning fører til ændring i overvægtsindsatser til børn med svær overvægt13.11.2024 07:28:49 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus har medført ændringer i Aarhus Kommunes indsats til børn med svær overvægt. Aarhus Kommune arbejder nu på at tilbyde en længerevarende og mere fleksibel indsats til børn med svær overvægt.
AUH indleder forsøg på at kurere den kroniske sygdom hepatitis B8.10.2024 10:03:42 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitetshospital (AUH) har netop igangsat et klinisk forsøg, der skal undersøge effekten af et monoklonalt antistof i behandlingen af kronisk hepatitis B. Forsøget udføres i samarbejde med universitetshospitalet Charité i Berlin.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum