Brikk

Det vil have en stor indvirkning på boligmarkedet

Del

Når den Europæiske Centralbank (ECB) senere i dag forventeligt annoncerer en rentenedsættelse, ventes det at have en betydelig indvirkning på det danske boligmarked. 

Beslutningen om at sætte renten ned kommer nemlig på et tidspunkt, hvor mange potentielle boligkøbere har afventet gunstigere rentevilkår før de træffer beslutninger om at købe ny bolig. En nylig artikel offentliggjort af Boligsiden viser, at hele 45% af boligkøberne har afventet en rentenedsættelse før de køber ny bolig.

“Der er ingen tvivl om, at rentenedsættelser fra ECB kommer til at have en indflydelse på, hvordan boligmarkedet i Danmark udvikler sig,” siger Sebastian Beres, direktør for ejendomsmæglerkæden Brikk. “Når der er så mange købere, der enten aktivt har ventet på at købe ny bolig til renterne blev sat ned, eller ikke har kunnet købe fordi de netop skulle sælge deres egen bolig først, så har jeg en stærk forventning om, at transaktionsvolumen støt vil stige som en konsekvens af rentenedsættelserne fra ECB. Og når transaktionsvolumen stiger og køberne kommer ud af busken, enten fordi renterne er faldet eller fordi de har solgt deres egen bolig, så vil der igen også komme et pres på priserne,” siger Beres.

Prognoserne viser da også, at der er generelle forventninger om boligprisstigninger i 2024. Bl.a. forventer Nationalbanken en boligprisstigning på 3,7% i 2024. Beres mener, at udviklingen i hvert fald på kort sigt er positiv for både købere og sælgere:

“Man kan sige, at det er en win-win situation for både sælgere og købere. For sælgerne er udviklingen positiv, fordi det vil være lettere at sælge sin bolig, sikkert også med mindre afslag. For køberne er det, i hvert fald på kort sigt, positivt, fordi de nu vil kunne få lov til at låne til drømmeboligen eller få lov til at låne til gunstigere vilkår.”

Om prognoserne siger Beres: “Både Nationalbanken og boligøkonomerne har gang på gang de seneste år undervurderet styrken og robustheden af det danske boligmarked. De har af denne grund også haft for negative forventninger til prisudviklingen. Jeg vil ikke være overrasket, hvis vi ender med en stigning på 6-7% i 2024. Sker det, så kan det meget vel give mening for køberne at slå til nu, hellere end at vente.”

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Brikk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brikk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye