HusCompagniet A/S

HusCompagniet og Bærebo indgår aftale om byggeri af Helsinges nye bofællesskab

Del

HusCompagniet har netop indgået aftale om opførelsen af 44 boliger og et  fælleshus, der skal danne rammen om Helsinges nye bofællesskab ‘Birketrolden’, som selskabet Bærebo står bag. Byggeriet er allerede igangsat og forventes at være klar til indflytning i midten af 2025.

 

Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet, og Morten Pedersen, Direktør og Projektchef i Bærebo, på grunden i Helsinge, hvor det nye bofællesskab 'Birketrolden' skal bygges.
Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet, og Morten Pedersen, Direktør og Projektchef i Bærebo, på grunden i Helsinge, hvor det nye bofællesskab 'Birketrolden' skal bygges.

‘Birketrolden’ er navnet på Helsinges kommende bofællesskab i den nye bydel Troldebakkerne. Projektet har været undervejs i et par år, og nu er første spadestik til det ambitiøse projekt taget. ‘Birketrolden’ bliver et bofællesskab, der henvender sig til alle på tværs af generationer, hvilket også afspejler sig i størrelsen på boligerne, hvor de mindste er 51m2 og de største 103m2. Bag projektet står Bærebo som udvikler, mens HusCompagniet står for byggemodning af grunden og selve opførelsen af boligerne og fælleshuset. 

“Vi er glade for at være en del af dette spændende projekt, som indbyder til fællesskab på tværs af generationer. Byggeriet bliver opført med elementer fra vores egen fabrik, hvilket gør det muligt at starte projektet  op med det samme”, fortæller Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet og fortsætter:

Boligerne bliver en kombination af både rækkehuse og lejligheder, men udefra får boligerne et meget ensartet udtryk, da det hele bygges i to etager. Denne kombination af rækkehuse og lejligheder, der holder sig i max to etager, er noget vi oplever en stor efterspørgsel på, da de giver de ideelle muligheder for at skabe boliger i mange størrelser, som indbyder til en varieret boligsammensætning”. 

Birketrolden ligger i smukke omgivelser tæt på offentlig transport og med gode vejforbindelser til både Hillerød og København. Udover et fælleshus, der kan bruges til både fællesspisning og fælles aktiviteter, må en nærliggende mark bruges af beboerne til køkkenhaver og dyrehold. Birketrolden bliver således et attraktivt område for mange aldersgrupper, og bliver en god blanding af rummelige familieboliger og funktionelle hjem for seniorer og yngre par, hvor fællesnævneren er sammenhold, fællesskab og fleksibilitet. 

”Projektet har været undervejs i nogle år, hvor vi har været udfordret af stigende rente- og byggepriser samt vores tidligere entreprenørs pludselige konkurs. Jeg er derfor glad for, at vi nu har landet en aftale med HusCompagniet og ser frem til samarbejdet. Med HusCompagniets fokus på byggeri i træ og svanemærkede materialer, føler vi os i trygge hænder, og jeg er komfortabel med, at vi kan få balancen mellem beboernes forventninger til bæredygtighed og husleje i forhold til vores bygge- og driftsøkonomi til at hænge sammen”, siger Morten Pedersen, Direktør og Projektchef i Bærebo. 

Boligerne i Birketrolden bliver opført med både træelementer, træfacader og tagkassetter, der er produceret på HusCompagniets egen fabrik. 

”Vi har en ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner indenfor attraktive boligprojekter i hele landet. Vores B2B-afdeling er en unik aktør i markedet, da vi med vores fokus på udelukkende rækkehus- og lejlighedsbyggeri  i max to etager, kan arbejde målrettet på optimering og de nyeste løsninger, hvilket har stor værdi for vores samarbejdspartnere”, afslutter Martin Ravn-Nielsen, CEO i HusCompagniet.

Fakta om det nye boligområde:

  • Området bliver en varieret boligmasse på i alt 44 boliger
  • Der kommer til at være både ejerboliger og lejeboliger i størrelser fra 51,7m2 til 103,3m2 og et fælleshus til alle beboere på 314m2
  • Byggeriet opføres med træelementer fra HusCompagniets egen fabrik i Esbjerg
  • Byggeriet er igangsat og de første boliger forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2025 
  • Find mere information om projektet på www.baerebo.org

Kontakter

Billeder

Om HusCompagniet

HusCompagniet er Nordens største husbygger. Vi bygger vores kunders drømmehuse, og vi er med hele vejen - fra rådgivning om arkitektur, materialer og energivenlige løsninger til projektering og byggeri.

Følg pressemeddelelser fra HusCompagniet A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HusCompagniet A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye