Den Grønne Ungdomsbevægelse

Levedygtigt Landbrug lanceres af progressive landbrugere

Del

I dag lanceres en ny gruppe inden for dansk landbrug. Under navnet Levedygtigt Landbrug er en initiativgruppe bestående af landbrugere og andre interessenter gået sammen med en fælles vision om et landbrug, der er økonomisk, socialt og økologisk ansvarligt. 

Foto: Thomas Degner
Foto: Thomas Degner Foto: Thomas Degner

I en tid, hvor landbruget står over for en række udfordringer, herunder økonomiske gæld, miljø- og klimamæssige påvirkninger, er Levedygtigt Landbrug dedikeret til at være en stemme for en forandring. Gruppen mener, at modstand mod en strukturel omstilling ikke er vejen frem, hvis vi skal sikre et levedygtigt landbrugserhverv. Fremtidens landbrug bør bygge på store visioner og store diskussioner om, hvordan vi indfrier dem. Gruppen er et forsøg på at samle de mange stemmer i landbruget, der endnu ikke har tegnet debatten og sammen, og hver især bidrager aktivt til de vigtige diskussioner, der forestår den nærmeste tid.

Baseret på et fælles  holdningsdokument  søger Levedygtigt Landbrug at være med til at skabe et landbrug, der er i harmoni med planetens grænser og økosystemer samt bidrager til den nødvendige fødevareproduktion, vi som land er en del af. Dette inkluderer en strukturel omstilling, hvor landbruget dyrkes i samspil med klima, miljø og biodiversitet.

Nøglepunkterne i Levedygtigt Landbrugs holdningsdokument omfatter:

  • CO2e-afgift og økonomiske incitamenter: Gruppen støtter indførelsen af en CO2e-afgift for landbruget samt tilhørende økonomiske incitamenter for omstilling. Disse tiltag skal støtte alle landbrugere i deres transition til en bæredygtig praksis.

  • Reduktion i husdyrproduktion og øget plantebaseret produktion: Levedygtigt Landbrug foreslår en reduktion i den danske husdyrproduktion til fordel for en øget plantebaseret produktion, der kan bidrage til at reducere landbrugets miljømæssige fodaftryk og sikre høj dyrevelfærd for de dyr der er vigtige for et landbrug i sund økologisk tilstand.

  • Reduktion af kvælstofudledning og pesticider: Gruppen ønsker at reducere landbrugets negative påvirkninger på vandmiljøet ved at mindske kvælstofudledning til danske vandløb samt pesticider og nitrat i det danske grundvand og drikkevand.

Levedygtigt Landbrug opfordrer ikke kun landbrugere, men også staten, banker, virksomheder, borgere og andre interessenter til at deltage i omstillingen af landbruget. Kun gennem en fælles indsats kan vi opnå en bæredygtig fremtid for dansk landbrug, både økonomisk, socialt og økologisk.

Man kan læse mere på hjemmesiden her, hvor man også kan tilmelde sig netværket som landbruger: levedygtigtlandbrug.dk 

For yderligere information eller interviewforespørgsler, kontakt venligst:


Nanna og Christopher Lundgren Thomsen
Forvaltere på Lerbjerggård - økologiske grøntsager, naturpleje, fælleseje uden gæld i Andelsgaarde
28432028
23274829
nanna-christopher@andelsgaarde.dk

Louise Køster
Rabarbergården, økolog og restauratør
23937902
louise@rabarbergaarden.dk

Sten Dissing
Jarmstedgaard, økolog med køer, viden om samarbejdsformer og integrering af biodiversitet
40577457
stendissing@protonmail.com 

Julie Rohde Birk
Røngården, fritidslandbruger, fåreavl, skovlandbrug og permakultur
40616543
jjerohde@gmail.com

Kim Qvist
Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, direktør
40360309
kim@jordbrugsfond.dk

Rasmus Vestergaard Madsen
Jordløs økologisk landmand
26595131
vestergaard186@hotmail.com 

Svend Brodersen
Direktør på Gram Slot
40111910
svend.brodersen@gramslot.dk

Marie Rørby
Den Grønne Ungdomsbevægelse
30535441
marieroerby@gmail.com

Vi ser frem til at samarbejde med alle interessenter for at skabe et levedygtigt landbrug for fremtidige generationer.

Nøgleord

Billeder

Foto: Thomas Degner
Foto: Thomas Degner
Download
Foto: Thomas Degner
Foto: Thomas Degner
Download
Foto: Thomas Degner
Foto: Thomas Degner
Download
Foto: Thomas Degner
Foto: Thomas Degner
Download
Foto: Thomas Degner
Foto: Thomas Degner
Download

Links

Alliancen Levedygtigt Landbrug

Vi er en gruppe af landbrugere, der mener, der skal ske noget nyt i dansk landbrug. Vi vil gerne løse landbrugets udfordringer og frigive vores erhvervs potentiale til at bringe vores samfund tættere på at være inden for planetens grænser. Vi støtter en grøn omstilling af landbruget, som både skaber mere liv på landet, samarbejder med økosystemerne og understøtter gode arbejdsforhold og et holdbart generationsskifte.

Vi ved, at vi ikke er enige om alt, men vi er blevet enige om de brede linjer i en fælles vision, som vi har opsummeret i et holdningsdokument. Alle landbrugere, der kan se sig selv i visionen, kan blive en del af gruppen.

Om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse lancerer national kampagne op til EP-valget: EU-politik berører alle danskeres hverdag4.6.2024 11:30:34 CEST | Pressemeddelelse

I ni større danske byer kan man i denne uge finde Den Grønne Ungdomsbevægelses biodiversitetsbænke, der skal gøre opmærksom på, hvad Danmark står til at miste, hvis det grønne flertal i Europa-Parlamentet forsvinder efter valget den 9. juni. Bænkene kan findes i byerne Hillerød, Roskilde, Holbæk, Aarhus, Viborg, Vejle, Kolding, Fredericia og København og forestiller store snegle og bier, som er et par af de mange truede dyrearter, der er i fare, hvis det fremtidige parlament ikke fortsætter den grønne linje, der har kendetegnet parlamentet de seneste fem år.

Den Grønne Ungdomsbevægelse udgiver håbefuldt landbrugsmanifest: “Midt i den polariserede debat vil vi snakke om alt det, vi har at vinde”21.3.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse lancerer i dag deres bud på, hvordan det danske landbrug skal fremtidssikres. Bogen “Levedygtigt Landbrug” kommer med bevægelsens visioner om og løsningsforslag til, hvordan vi kan lave en grøn omstilling af landbruget, som både er økonomisk og socialt retfærdig for landmænd, de fremtidige generationer samt naturen og alle dens arter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye