DI - Dansk Industri

DI: Ny rapport viser væsentligt behov for investeringer i kollektiv transport

Del

Transportministeriets ekspertudvalg om kollektiv mobilitet har netop offentliggjort første del af sit arbejde. DI hilser rapporten velkommen. Den viser med al tydelighed, at der er brug for at investere langt mere i den kollektive trafik i Danmark.

Branchedirektør i DI Transport Karsen Lauritzen savner politiske målsætninger for det kollektive transport i Danmark.
Branchedirektør i DI Transport Karsen Lauritzen savner politiske målsætninger for det kollektive transport i Danmark. Foto: Sif Meincke

En netop offentliggjort rapport fra Transportministeriets ekspertudvalg om kollektiv mobilitet viser, at andelen af pendlere, der bruger bussen, er faldet med 30 procent. Og det er et væsentligt samfundsmæssigt problem, lyder det fra DI Transport.

- Vi ser et velfærdsområde, som i alt for mange år ikke har været politisk prioriteret. Derfor har vi nu en udvikling, som bør give dybe bekymringsrynker hos alle transportordførere på Christiansborg, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport og fortsætter:

- Antallet af busrejser er faldet med 30 procent på bare syv år. Det er bekymrende, og der er brug for væsentlige investeringer og politiske retning, så vi kan få vendt udviklingen. Som i Sverige bør vi få en meget klar politisk målsætning om, hvilken mobilitet vi vil have i fremtiden, siger han.

Branchedirektøren understreger dog, er der er sket en positiv udvikling i den kollektive transport efter coronanedlukningen. 

- Vi kan heldigvis se, at flere trafikselskaber lige nu melder om stigende passagertal, så der er et meget klart ønske blandt befolkningen om at bruge tog og bus i højere grad, særligt i de større byger. Det momentum skal vi udnytte, for det er samtidig helt tydeligt, at det er de ruter, hvor der bliver investeret penge, der er de mest populære, siger Karsten Lauritzen.

- Det vil være oplagt lade sig inspirere af Sverige, hvor de har en klar målsætning om at fordoble brugen af den kollektive transport. I Skåne er de snart i mål, og her er læringen, at pris, pålidelighed og punktlighed er altafgørende for, at passagererne vælger det kollektive, siger Karsten Lauritzen.

Ekspertudvalget udgiver samtidig et idékatalog, der efter DI's opfattelse indeholder gode forslag og idéer.

- Idékataloget er et rigtig godt initiativ, men det er vigtigt, at politikerne ikke får det indtryk, at den kollektive transports udfordringer alene kan løses med frivilligbusser, samkørsel og nye taxaregler, siger Karsten Lauritzen.

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Om Dansk Industri

Dansk Industri er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. Vi repræsenterer over 20.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vi varetager vores medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser - både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Sundhedsbosser debatterer fremtidens sundhedsvæsen21.6.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitation

Sundhedsstrukturkommissionen har præsenteret deres rapport om modeller for indretning af fremtidens sundhedsvæsenet. Nu er det tid til at diskutere, hvilken model sundhedsvæsnets aktører mener er bedst for danskerne. Derfor inviterer Dansk Industri (DI) og MandagMorgen til konferencen: Et samlet, forebyggende sundhedsvæsen, hvor udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), formand for Sundhedsstrukturkommissionen Jesper Fisker, adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen og mange andre sætter fremtidens sundhedsvæsen på dagsordenen. Tid og sted: Onsdag den 26. juni kl. 9:30-15:00 i Industriens Hus Tilmelding sker på saru@di.dk senest den 25. juni kl. 16:00 Oplys navn og medie. Program: 9:00 Velkommen v. Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, Dansk Industri 9:10 Fremlæggelse af Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger v. Jesper Fisker, formand for Sundhedsstrukturkommissionen 9:40 Debat: En ny sundhedsstruktur med patienten i centrum Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør, Dansk I

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye