Aabenraa Kommune

Ankestyrelsen giver afslag på etablering af arealudviklingsselskab mellem Aabenraa Kommune og Realdania By & Byg

Del

Aabenraa Kommune og Realdania By & Byg har bedt Ankestyrelsen om samtykke til at etablere et arealudviklingsselskab og til at indskyde arealet ved Nørreport i Aabenraa i selskabet uden offentligt udbud. Ankestyrelsen har afslået anmodningen, og de to parter går derfor ikke videre med planer om et arealudviklingsselskab.

Et afslag fra Ankestyrelsen forhindrer Aabenraa Kommune og Realdania By & Byg i at etablere et arealudviklingsselskab, og parterne går derfor ikke videre med planerne om selskabsdannelsen. Partnerskabet blev søsat i foråret 2023, hvor Aabenraa Kommune og Realdania By & Byg indgik aftale om at afsøge muligheden for et arealudviklingsselskab, der skulle have som målsætning at udvikle et areal i det historiske Nørreportkvarter i Aabenraa.

Ankestyrelsens afslag bunder i, at arealudviklingsselskaber typisk er mere komplekse, er arealmæssigt større og har en længere tidshorisont.

- I Aabenraa Kommune er vi ærgerlige og overraskede over, at Ankestyrelsen har givet os afslag. Vi tager dog en række gode erfaringer med os i forhold til selskabsdannelse, når vi i fremtiden skal arbejde videre i Nørreportkvarteret og i området Nord for Kilen, som er et udviklingsprojekt af endnu større kompleksitet, størrelse og varighed end Nørreportkvarteret. Nørreport forbinder med sin geografiske beliggenhed gågaden og byomdannelsesområdet nu og i fremtiden, og jeg vil arbejde for, at den kvalitet, der var inde i projektet med Realdania By & Byg i forhold til bygningskulturarv, grønne arealer med mere bibeholdes i det videre arbejde. Og så vil jeg gerne kvittere for et meget godt og professionelt samarbejde med Realdania By & Byg, som jeg er sikker på at bevare et nært forhold til, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen.

I projektarbejdet har der været nedsat en styregruppe, hvor Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, og 2. viceborgmester, Thomas Andresen, har været politisk udpeget til at sidde.

- Jeg havde gerne set et andet udfald af Ankestyrelsens afgørelse, da vi nu, over et år efter ansøgningen, står med et afslag. Vi mangler boliger i Aabenraa, og derfor har jeg set frem til, at vi kunne komme i gang med bypark og boliger. Vi har dog lært en masse positive ting i samarbejdet med Realdania By & Byg, herunder hvordan vi sikrer kvalitet i både bypark og boliger i Nørreportkvarteret. Disse erfaringer skal naturligvis indgå i det fortsatte udviklingsarbejde, så vi forhåbentlig om kort tid kan præsentere en proces, der bakker op om byrådets ambition om bypark og boliger samtidig med aktiv borgerinddragelse, siger Thomas Andresen.

Realdania By & Byg er ærgerlige over Ankestyrelsens beslutning, som sætter en stopper for deres engagement i projektet.

- Vi havde set frem til at arbejde med Aabenraa Kommune på at realisere et projekt, der levede op til vores fælles vision om mere byliv, en klar identitet og et stærkt samspil mellem Aabenraas smukke historiske bymidte og den fremtidige udvikling af området Nord for Kilen ved havnen. Vi har været bevidste om, at der var tale om et meget lille arealudviklingsprojekt, men med stor betydning for bykvaliteten. Vi er kede af, at vi er ude, men selvfølgelig tager vi Ankestyrelsens afgørelse til efterretning, siger Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg.

Kontakter

Jan Riber Jakobsen, borgmester, Aabenraa Kommune, tlf.: 29 32 25 30, e-mail: jrj@aabenraa.dk

Thomas Andresen, 2. viceborgmester, Aabenraa Kommune, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Peter Cederfeld, adm. direktør, Realdania By & Byg, tlf.: 40 80 28 90, e-mail: pc@realdaniabyogbyg.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye