Hornfiskesæsonen er over os: Det skal man huske, når man fisker efter hornfisk
Hvis man har gået en tur langs de danske kyster for nylig, har man måske bemærket de mange lystfiskere, der står klar med fiskestængerne.
Højsæsonen for hornfiskeri er over os, så det er nu, fiskegrejet skal pakkes, og kursen skal sættes mod kysten!
Hornfisken er en populær fisk blandt mange lystfiskere. Den befinder sig tæt på kysten, hvilket gør den let tilgængelig, og dens smag gør den til en delikatesse. Det er en stimefisk, der lever primært i overfladen af havet. Den svømmer tæt på kysten om foråret, og det tiltrækker mange lystfiskere til strande og havne.
Pas godt på havets ressourcer
Inden man begiver sig afsted på fisketur, er der nogle ting, der er vigtige at huske. Vicefiskeriinspektør fra Fiskeristyrelsens regionale kontrol, Steen Majland, fortæller:
”Hornfisk svømmer ofte i stimer, og som lystfisker er det derfor muligt at fange rigtig mange fisk på samme fisketur. Ifølge reglerne om lyst- og fritidsfiskeri må man kun lande fisk til eget forbrug. Fanger man flere fisk, end man selv kan spise, vil vi appellere til, at man nænsomt udsætter de fisk, man ikke ønsker at tage med hjem. Det er vigtigt, at man sætter sig godt ind i reglerne for lystfiskeri, inden man går i gang med fiskeriet. Vi får jævnligt anmeldelser om at der ind imellem bliver brugt såkaldt rykfiskeri, når der fiskes efter hornfisk. Det er ulovligt og vil medføre en bødestraf.”
Husk også at købe fisketegn, hvis du skal ud at fiske. Det gør du på fisketegn.dk.
Hvis du fisker med håndredskaber, fx fiskestang, skal du ifølge reglerne indløse lystfiskertegn. Fisker du med garn, ruser eller lignende, skal du have et fritidsfiskertegn.
Du kan finde reglerne for rekreativt fiskeri på vores hjemmeside: https://fiskeristyrelsen.dk/lyst-og-fritidsfiskeri/regler-for-lyst-og-fritidsfiskeri
Kontakter
Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)
Tlf:72 18 58 05Billeder
Om Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.
Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Ny EU-støttet havnekaj skal bidrage til nordjysk havnebys udvikling3.1.2025 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
Havnen i Strandby har fået tilsagn til at bygge en ny auktionskaj. Tilsagnet har stor betydning – ikke blot for havnen, men for hele den nordjyske by med 2.300 indbyggere.
Til nytåret 2026 kan du svøbe dine sushiruller i tang fra danske farvande27.12.2024 10:30:00 CET | Pressemeddelelse
Projekt ’Nordisk nori’ har fået tilsagn til at starte en produktion af noritang op herhjemme. Lykkes det, vil man blandt andet kunne spare den lange og klimatunge transport fra Asien til Danmark.
Havets bacon eller linsedeller? Her er fem gode alternativer til de klassiske julefrokostretter21.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er heldigvis stadig et par julefrokoster tilbage i år for de fleste af os. Derfor giver vi dig her på falderebet fem spændende alternativer til de klassiske julefrokostretter – som ikke rimer på sild og flæskesteg.
650.000 danske juletræer har kurs mod de britiske julestuer4.12.2024 09:30:00 CET | Pressemeddelelse
Hvert år eksporterer Danmark omkring 650.000 juletræer til Storbritannien. Men før et juletræ kan sendes afsted til Storbritannien, skal træet igennem en juletræskontrol. I år har briterne udvidet kontrolkravet, så der er ekstra travlt for Landbrugs- og Fiskeristyrelsen juletræskontrollører, der udfører plantesundhedskontrol og udsteder plantesundhedscertifikat til juletræerne, før de får lov til at komme til de britiske øer.
Ny proteinrig græs-is skal give patienter på landets hospitaler kræfterne tilbage15.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Snart kan danskere med behov for ekstra næring få serveret is lavet på proteinrigt kløvergræs. Et hold af danske universitetsforskere har nemlig fundet en løsning på, hvordan man kan bruge græsset og dets proteiner til at lave ekstra næringsrige fødevarer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum