Nu åbner to ansøgningspuljer om tilbud til udsatte fædre på orlov og støtte til mænd i krise

Del

En pulje på 3 millioner kroner skal bidrage til at oprette tilbud til udsatte fædre på orlov, mens en anden pulje på 2,2 millioner kroner skal give støtte til mænd i krise.

Som led i regeringens handlingsplan for mænds og drenges ligestilling, som ligestillingsministeren netop har offentliggjort, udbydes to ansøgningspuljer målrettet frivillige organisationer og foreninger.

I Danmark er vi nået langt med ligestilling. Men der er behov for, at vi som samfund anerkender, at en moderne ligestillingsindsats handler om både kvinder og mænd. Når mænd er i større risiko for at havne på bunden af samfundet handler det også om, at mange mænd og drenge oplever, at der er en forventning om, at de skal klare problemerne selv. Og når vi som samfund ikke giver de samme tilbud om netværk og støtte til fædre som til mødre, så handler det om, at mænd ikke i samme omfang er blevet set som en primær omsorgsperson. Derfor udbydes nu to puljer, der skal støtte mænd i krise og udsatte fædre på orlov”, siger ligestillingsminister Marie Bjerre.

En undersøgelsen viser, at 41 pct. af kommunerne hverken har fædre- eller forældregrupper til fædre på barsel, og 47 pct. af kommunerne har ikke et tilbud til fædre med en fødselsreaktion. Derfor udbydes en ansøgningspulje til aktiviteter for kommende fædre og fædre på barsel i særligt udsatte positioner. Det kan fx være etablering af netværk i form af fx ”fædregrupper” eller ”fædrehold”. 

Formålet er at støtte fædrene i deres brug af orlov og mindske deres risiko for mistrivsel. Der udbydes i alt 3,0 mio. kr. i ansøgningspuljen til konkrete projekter.

Mænd er generelt i større risiko for social eksklusion end kvinder. Samtidig tyder undersøgelser på, at mænd i mindre grad rækker ud efter hjælp hos læge, venner eller familie. Derfor udbydes en ansøgningspulje til aktiviteter med netværk og støtte til mænd, der oplever en livskrise som følge af fx skilsmisse, arbejdsløshed, sygdom eller dødsfald. 

Formålet er at støtte mændene og dermed mindske deres risiko for social eksklusion. Der udbydes i alt 2,2 mio. kr. i ansøgningspuljen til konkrete projekter.

Begge ansøgningspuljer er finansieret af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2024-2027. Fristen for ansøgninger til begge puljer er den 23. august 2024. 

Læs mere om ansøgningspuljerne og ansøgningsproceduren her: 

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Løsning på Chromebook-sagen og det videre arbejde med problemstillingen27.6.2024 15:34:01 CEST | Pressemeddelelse

I forlængelse af Datatilsynets afgørelse fra 30. januar 2024 i ’Chromebook-sagen’ om en række kommuners manglende hjemmel til videregivelse af personoplysninger til afledte formål, noterer regeringen sig, at KL’s dialog med Google og Datatilsynet har resulteret i en kontraktuel løsning, som regeringen forventer håndterer den specifikke udfordring med Chromebooks på skoleområdet. Det er positivt for kommuner, undervisere og elever, at der er skabt klarhed om anvendelsen af det digitale redskab forud for, at næste skoleår begynder til august. Regeringen har igangsat et arbejde med at finde løsninger på den bredere og mere generelle problemstilling, som Chromebook-sagen giver anledning til i forhold til videregivelse af data til afledte formål. I forbindelse med Chromebook-sagen anviser Datatilsynet tre mulige måder, behandlingerne af personoplysninger kan bringes i overensstemmelse med lovgivningen på: Tekniske løsninger, kontraktuelle løsninger eller lovgivningsløsninger. Regeringen men

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye