Stiftelsen Georg Stages Minde

Georg Stage kommer til Svendborg 6.-9. juni

Del

Verdens ældste sejlende søfartsskole og verdens ubetinget smukkeste skib lægger vejen forbi Svendborg på vej til Allinge. Det er langt fra første gang skibet kommer forbi, men besætning og elever glæder sig meget til at komme tilbage til den gamle søfartsby.

Georg Stages rat, hvor elever styrer skibet.
Georg Stages rat, hvor elever styrer skibet. airview.dk

Et skoleskib er en uddannelse, hvor man bliver uddannet til at varetage et job i Det Blå Danmark. Siden 1882 har Skoleskibet Georg Stage sejlet på den måde.

Årets elever - blandt andet fra Svendborg - begyndte deres uddannelse på Holmen i København i februar. Siden har de øvet sig i Isefjorden, de har besøgt Thyborøn, Portsmouth, Vigo og Hamborg. De har krydset Biscayen to gange og er gået fra at være børn til at være voksne og om godt en månd er de også uddannede søfolk og kan begynde at arbejde.

Eleverne kommer fra hele landet og har alle mulige baggrund. De er forskellige på alle måder og den typiske er Georg Stage-elev er netop atypisk. Det er helt almindelige unge, som drømmer om et liv til søs - og det får det. 95% af Georg Stages elever gennemfører togtet og 99,9% kommer efterfølgende i uddannelse eller arbejde. Det er meget gode tal.

Hvor ender eleverne så? Nogen sejler gods på Grønland, nogen går til flåden, nogen sejler sejlskib, nogen sejler færger og rigtigt, rigtigt mange bygger de havvindmøller, som skal være kernen i fremtidens grønne energiforsyning. Men alle kommer de i arbejde.

Georg Stage er i Svendborg fra 6. - 8. juni 2024. I løbet af disse dag kan man se skibet fra kajen og mellem 12.00 og 20.00 snakke med vores personale, som gerne fortæller om skibet og om de muligheder for maritim uddannelse til matros, skibsfører eller maskinmester, som er tilgængelige rundt omkring i Danmark.

Hver aften mellem 18.00 og 20.00 kan man komme om bord på skibet og møde vore elever.

Ud over de offentlige arrangementer laver søfartsskolen arrangementer sammen med SIMAC, Svendborg Søfartsskole og Marstal Navigationsskole under besøget - og har skoleklasser og UU-vejledere om bord.

Når skibet forlader Svendborg går det til Allinge for at forsøge at overbevise Danmarks politikere om, at de to skoleskibe (Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage) også i 2025 skal have lov til at sejle to togter. Lykkedes det ikke, så halveres antallet af unge, som får gavn af skibet og rederierne efterlades uden medarbejdere. Se nærmere i vedlagte link. Vi håber, at politikerne kan se fornuften og sikrer brugbare arbejdsvilkår for skoleskibene i fremtiden.

Skibet afgår søndag formiddag fra Svendborg. Det præcise tidspunkt afhænger af vind og vejr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund på besøg på Georg Stage ved Folkemøde 2023.
Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund på besøg på Georg Stage ved Folkemøde 2023.
Download
Alle sejl spilet ud er nok ikke sandsynligt i Svendborgsund i næste uge, men det er flot når det sker.
Alle sejl spilet ud er nok ikke sandsynligt i Svendborgsund i næste uge, men det er flot når det sker.
Download

Links

Om Stiftelsen Georg Stages Minde

Georg Stage er verdens ældste, sejlende søfartsskole og et forbillede for mange andre skibe. Skolen uddanner unge til Det Blå Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skru hænderne ordentlig på og boost selvtilliden: et blik på Georg Stages værkstedsskole22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Eleverne har så småt fundet sig til rette ombord på Skoleskibet Georg Stage. De er blevet komfortable med hængekøjen, måske endda overkommet den værste separations-angst fra mobilen. Skibet ligger forsat til kaj på Nyholm imens eleverne gør sig bekendt med tovenderne, at gå i riggen og nu også: værkstedsskolen. Men hvad er skoleskibets værkstedsskole, og hvad skal eleverne bruge det til?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye