Billund Kommune

Ansøg og få penge til dit klimaprojekt

Del

Er du mellem 15 og 24 år, og har du idéer til en aktivitet, der gør en forskel for klimaet? Så har du nu mulighed for at søge penge til at dække udgifterne til din klimaaktivitet. Aktiviteten skal være afsluttet senest den 31. december 2024, og du skal ansøge senest den 30. september 2024.

Unge i aldersgruppen 15-24 har mulighed for at ansøge om mellem 7.000 kr. og 34.000 kroner til at dække udgifterne til deres klimainitiativer. Foto: Billund Kommune
Unge i aldersgruppen 15-24 har mulighed for at ansøge om mellem 7.000 kr. og 34.000 kroner til at dække udgifterne til deres klimainitiativer. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Billund Kommune stiller via Bloomberg Philanthropies' ungeklimafond penge til rådighed, så unge kan igangsætte lokale klimahandlinger og give deres kompetente svar på, hvordan vi omstiller samfundet i en klimavenlig retning.

Unge i aldersgruppen 15-24 har derfor mulighed for at ansøge om mellem 7.000 kr. og 34.000 kroner til at dække udgifterne til deres klimainitiativer.

”Vores fremtid skal være mere klimavenlig, og vi spiller alle en vigtig rolle for at nå derhen. Derfor vil jeg gerne opfordre alle unge, der har grønne idéer og ambitioner til at gøre brug af muligheden. På den måde kan du nemlig få dækket udgifterne til de klimaaktiviteter, som du sætter i gang for at gøre en forskel til gavn for os alle,” siger 16-årige Iulian Cigoreanu, der er formand for Ungerådet i Billund Kommune.

Hvad kan du søge støtte til?

Du kan søge støtte til klimaprojekter, som gør en forskel for mennesker og natur i lokalsamfundet. Det er alene fantasien, der sætter grænser, men dit projekt kan fx handle om:

 • Mere natur og biodiversitet
 • Lettere adgang til natur i byerne fx ved hjælp af insekthoteller, fælles haver, plantede træer
 • Deletransport fx blafferstoppesteder, cykeludlån
 • Mindske forbruget fx via upcycling, recycling, repaircafé, byttebørser
 • Arrangementer fx filmvisning, workshops, borgermøde
 • Skabe fokus fx via kunstudstillinger, udvikle informationsteknologi, lave undersøgelser.

Få hjælp til at udvikle din klimaidé

Hovedformålet med puljen er at støtte dine ideer og initiativer, og det må gerne være på dine præmisser. Du kan derfor få hjælp til at beskrive din idé og søge midler.

Projektleder Pernille Nygaard arbejder med at koordinere projekterne. Du kan kontakte hende på tlf. 24 23 87 59 eller pnyg@billund.dk eller kigge forbi Unge- og Kulturhuset i Grindsted.

Hvem kan søge?

Der er to måder at søge:

 • Enten er du en forening/organisation, som vil lave et projekt i samarbejde med unge mellem 15 og 24 år, som er tilknyttet jeres forening/organisation.
 • Hvis du er mellem 15 og 24 år med tilknytning til Billund Kommune, kan du også søge selv. I må gerne være en gruppe, som søger et projekt sammen. Vi må ikke udbetale pengene til en privat konto, og derfor er det nødvendigt, at I har kontakt til en forening/organisation, som kan modtage pengene for jer. Hvis I ikke har det, står Unge og Kulturhuset klar til at hjælpe jer. Vi hjælper jer gerne med at skabe kontakt til relevante foreninger.

Sådan søger du støtte

For at få støtte til dit projekt skal du beskrive, hvad projektet handler om:

 • Hvad går projektet ud på?
 • Hvem er med i projektet?
  • Hvem er med til at stå for projektet?
  • Er der en forening/organisation tilknyttet gruppen, som kan hjælpe med at håndtere pengene? (hvis ikke, så står Unge- og Kulturhuset klar til at hjælpe)
 • Hvor foregår projektet?
 • Hvornår foregår projektet? (projektet skal være afsluttet senest 31. december 2024)
 • Hvad koster projektet? (Lav et simpelt budget med de ting, som du forventer at skulle købe/anskaffe)

Når du har styr på disse spørgsmål, er du klar til at ansøge om pengene senest den 30. september via denne hjemmeside. Og borgmester Stephanie Storbank håber, at mange vil gøre brug af muligheden.

Fremtiden tilhører vores børn og unge. Derfor er det vigtigt, at vi lytter til dem og stiller en platform til rådighed, så de kan give deres kompetente svar på de udfordringer, vi tumler med i forhold til den grønne omstilling. Derfor håber jeg, at rigtig mange vil søge om støtte til at sætte egne klimainitiativer i værk, der kan inspirere og sprede ringe i vandet,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Fakta

 • Billund Kommune er en af seks danske kommuner, der har tilsluttet sig Bloomberg Philanthropies' ungeklimafond. En fond, som støtter unge i at sætte egne klimainitiativer i værk.
 • Fonden uddeler midler til 15-24-åriges klimahandling i 100 byer fordelt over hele verden. Midlerne skal sikre, at unges perspektiv og stemme bliver hørt i det lokale klimaarbejde og de kommunale beslutninger vedrørende klimatiltag.

Vurdering og svar på ansøgninger

Ansøgningerne bliver vurderet løbende, og vi giver svar så hurtigt som muligt.

 • Ansøgninger på op til 10.000 kr. behandles inden for 2-3 hverdage.
 • Ansøgninger på over 10.000 kr. (maks. 34.000 kr.) behandles af en udvælgelseskomité. Her vil behandlingstiden være længere. 

På grund af sommerferie vil der dog ikke blive vurderet ansøgninger i juli.

Udvælgelseskomité

 • Ansøgninger op til 10.000 kr. vurderes af projektleder Pernille Nygaard og klimakoordinator Nina Skriver Dahl.
 • Ansøgninger over 10.000 kr. vurderes af en udvalgskomité. Her vil repræsentanter fra Ungerådet blive inviteret ind i processen, foruden projektleder Pernille Nygaard og klimakoordinator Nina Skriver Dahl.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

7.400 børn samles til Skole OL-finalen under FN’s internationale Dag for Leg11.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 11. juni er det for første gang nogensinde FN’s internationale Dag for Leg. En dag som globale organisationer – herunder LEGO Fonden - har opfordret medlemslandene til at støtte. Dagen markerer vigtigheden af leg og den verden af muligheder, som leg åbner for børn, og det er et budskab, som Billund Kommune bakker op om. Kommunen tror nemlig på legens betydning for menneskers udvikling, hvorfor der er indført en legende tilgang i kommunens dagtilbud, folkeskoler og for kommunens ansatte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye