RealMæglerne

CHOKTAL: Boligsalget i maj slår alle salgsmåneder siden efteråret 2021

Del

RealMæglerne med 100 butikker landet over melder om rekordsalg på boligmarkedet. Maj blev den bedste salgsmåned for ejerboliger i ejendomsmæglerkæden siden efteråret 2021. Alene i forhold til maj sidste år steg boligsalget med 20 procent, og man skal helt tilbage til efteråret 2021 for at finde en lige så god salgsmåned. Læg dertil, at 2021 var et atypisk år på boligmarkedet, hvor salget stormede frem og slog rekorder.

Bolig med Til salg-skilt fra RealMæglerne.
Boligsalget i maj slår alle salgsmåneder siden efteråret 2021. RealMæglerne A/S

Pressemeddelelse

Fremgangen er betydelig over hele landet. Det er kun København, der halter efter – og dette forventeligt grundet de nye ejendomsskatter, der har fået ydelserne på ejerboliger til at stige mere i København end landsgennemsnittet. Det holder især førstegangskøberne tilbage – selv om interessen er stor – for det er ikke altid lige nemt at blive godkendt i banken til den bolig, de ønsker sig.

Aktiviteten på boligmarkedet er bemærkelsesværdig høj. For de første fem måneder i året ligger antallet af vurderinger 33 procent over i forhold til de samme fem måneder sidste år. Det vidner om stor interesse for at handle ejerbolig, og forventningen hos RealMæglerne er klar, mener Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne:

– Antallet af salgsaktive boliger fortsætter med at stige, og den store interesse for vurderinger vil helt automatisk betyde, at salget – her på tærsklen til sommermånederne – vil ligge markant højere end sommermånederne sidste år. Lægger man dertil de længe ventede rentefald – som meget tyder på snart indfinder sig – vil det yderligere styrke fremgangen i boligmarkedet, som den høje beskæftigelse og reallønsfremgangen også gør, siger han.

Pressehenvendelser vedr. RealMæglernes statistikker og analyser for boligmarkedet rettes til Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne, på telefon (+45) 20 92 52 80, eller til presse- og kommunikationsansvarlig Mikkel Milsgaard på telefon: (+45) 26 20 16 34.

Nøgleord

Kontakter

Om RealMæglerne

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Her er beviset: M2-priserne stiger år for år25.4.2024 14:58:18 CEST | Pressemeddelelse

Boligpriserne falder … ikke. Surprise! Man kunne ellers få den tanke, hvis man ser nyhederne i TV eller læser i aviserne om boligmarkedet. Siden 2015, hvor efterdønningerne af Finanskrisen havde lagt sig, er den gennemsnitlige m2-pris år for år steget. Alene for villaer og rækkehuse er stigningen på 26,9 procent. I de områder, hvor kvadratmeterpriserne drypvis er steget i raketfart, er de tilsvarende ikke faldet helt så meget, når de er faldet. Konklusion: Boligøkonomerne glemmer Danmark uden for København, når de sidder med kuglerammen og forestiller sig effekter af boligskatten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye