Socialpædagogerne

Socialpædagogernes formand: God aftale skaber mere stabile rammer for velfærden

Del

Det er en god økonomiaftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening i dag kunne præsentere, mener Socialpædagogernes formand, Benny Andersen. Det økonomiske løft til kommunerne er et vigtigt skridt i forhold til at skabe mere stabile økonomiske rammer og bedre velfærd – også på det specialiserede socialområde.

"Det bliver helt centralt, at det aftalte løft nu bruges til at sikre mest mulig kvalitet og faglighed i indsatsen til de mennesker, som det hele handler om," siger formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen. Foto: Rikke Rhein Knudsen
"Det bliver helt centralt, at det aftalte løft nu bruges til at sikre mest mulig kvalitet og faglighed i indsatsen til de mennesker, som det hele handler om," siger formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen. Foto: Rikke Rhein Knudsen

I dag kunne regeringen og Kommunernes Landsforening ved et pressemøde i Finansministeriet præsentere en aftale for kommunernes økonomi til næste år.

Hos Socialpædagogerne, som blandt andet repræsenterer kommunalt ansatte socialpædagoger, er der tilfredshed med aftalen. Den vil sikre mere stabile rammer for den kommunale velfærd, lyder det fra formand, Benny Andersen:

”Det er en god aftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening har fået forhandlet på plads. Et økonomisk løft til kommunerne er et vigtigt skridt i forhold til at skabe mere stabile økonomiske rammer – forhåbentlig også for det specialiserede socialområde, der har været udfordret længe. Aftalen løser ikke alle problemer. Men den er et kærkomment bidrag til at lette presset på et meget udfordret socialområde samt på de øvrige velfærdsområder. Derfor er vi også godt tilfredse med, at aftalerne på handicapområdet nu følges op med flere midler til kommunal velfærd,” siger han. 

”Nu ser vi frem til, at kommunerne for alvor skal i gang med at lægge deres budgetter for næste år. Det bliver helt centralt, at det aftalte løft nu bruges til at sikre mest mulig kvalitet og faglighed i indsatsen til de mennesker, som det hele handler om – ikke mindst på det specialiserede socialområde, som har været hårdt presset de seneste mange år. Derfor er det rigtig godt, at der er stærkt fokus på den nære velfærd tæt på borgerne, som der er lagt op til i aftalen,” siger Benny Andersen.

Socialpædagoger er den største faggruppe på socialområdet og arbejder hver dag med at støtte mennesker med handicap og psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne.

Pressekontakt:

Niels Søndergaard

Tlf. 23 69 18 99

nis@sl.dk

Nøgleord

Om Socialpædagogerne

Socialpædagogerne repræsenterer den største faggruppe på det sociale område. Vores medlemmer arbejder hver dag for at støtte mennesker med handicap og psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne til et liv med kvalitet, udvikling og muligheder.

Følg pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Fortsat fald i ansøgere kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse15.3.2024 15:45:07 CET | Pressemeddelelse

Antallet af ansøgninger til pædagoguddannelsen fortsætter med at falde, viser dagens tal for kvote 2-ansøgninger. Det kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse, som kan tiltrække flere unge til blandt andet den socialpædagogiske retning på uddannelsen. Tilstrækkelig faglighed på socialområdet er afgørende for kvaliteten i indsatsen til mennesker med handicap, psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne.

Socialpædagogernes formand: Ny overenskomstaftale er ’virkelig god’ for regionalt ansatte socialpædagoger20.2.2024 12:26:04 CET | Pressemeddelelse

Tirsdag morgen landede en aftale mellem Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet om en ny overenskomst for landets regionalt ansatte medarbejdere. Det er en virkelig god aftale, fortæller Socialpædagogernes formand, Benny Andersen. Han forhandler for socialpædagoger på det regionale område, som blandt andet arbejder på højt specialiserede botilbud, psykiatriske afdelinger og sikrede institutioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye