Danmarks Idrætsforbund

Mikkel Norsgaard Bjerg fuldender landevejskvartet til OL

Del

Mikkel Norsgaard Bjerg er blevet udtaget som den fjerde og sidste rytter til herrernes landevejscykling ved OL i Paris. Han skal hjælpe Mads Pedersen i linjeløbet og levere et godt resultat på enkeltstarten.

Den fjerde og sidste cykelrytter til herrernes landevejscykling ved OL er fundet. På baggrund af en indstilling fra Danmarks Cykle Union har Danmarks Idrætsforbund udtaget Mikkel Norsgaard Bjerg til legene i Paris.

I forvejen var Mads Pedersen, Mattias Skjelmose og Michael Mørkøv udtaget, og nu har UAE Team Emirates-rytteren så fået den sidste plads.

”Jeg er utrolig stolt over at skulle til OL. Jeg er gået all in på at komme med. Siden december har jeg kun været hjemme 14 dage, og ellers har jeg bare kørt løb og været på træningslejre. Jeg valgte at køre Giro d’Italia og springer Tour de France over, for at kunne være helt klar til OL. Derfor er jeg også virkelig lettet over at blive udtaget,” siger Mikkel Norsgaard Bjerg.

Køre om medaljer

Til dagligt er den 25-årige dansker en meget værdsat hjælperytter for den slovenske superstjerne Tadej Pogacar. I Paris skal han være hjælperytter for Mads Pedersen i linjeløbet, mens han sammen med Mattias Skjelmose skal repræsentere Danmark i enkeltstart – en disciplin hvor han tre gange i træk er blevet U23-verdensmester.

”Jeg ser frem til at hjælpe Mads. Jeg er hjælperytter til daglig og har specialiseret mig i netop det. Jeg ved, at jeg kan gøre en forskel for holdet. Vi har et stærkt dansk hold, og vi skal vise, at vi er klar til at køre med om medaljerne i Paris. Og så ser jeg frem til enkeltstarten. Jeg har arbejdet med enkeltstart i 10 år, og jeg ved, hvad der skal til for at ’peake’ i den disciplin.”

Mikkel Norsgaards hustru, Emma Norsgaard Bjerg, deltog i både linjeløbet og på enkeltstarten ved OL i Tokyo 2021. Kvindernes hold er endnu ikke udtaget, men han håber at kunne dele OL-oplevelsen i Paris med hende.

”At skulle til OL med Emma bliver noget helt specielt. Vi er gode venner med Julie og Lasse Norman Leth (cykelpar, der begge vandt medaljer i banecykling ved OL i Tokyo red.), og vi ser frem til kunne dele samme oplevelse som dem,” siger Mikkel Norsgaard Bjerg.

Store forventninger til cykelkvartetten

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) byder man Mikkel Norsgaard Bjerg velkommen på holdet.

”Tillykke til Mikkel med den sidste plads på holdet. Der har været utrolig stor kamp om pladserne, og vi ender med at sende en fantastik kvartet til Paris. Jeg ser frem at opleve Mikkels fantastiske kvaliteter i både linjeløbet og på enkeltstarten,” siger DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen.

Også hos Team Danmark er der store forventninger til Mikkel og de øvrige danske landevejsryttere.

“Dansk cykling er i absolut verdensklasse, og som tidligere tredobbelt ungdomsverdensmester i enkeltstart og med stor erfaring som bl.a. hjælperytter for Tadej Pogacar ved Tour de France tilfører Mikkel Bjerg yderligere kompetencer og kvalitet til et allerede stærkt dansk OL-hold. Det bliver et vildt linjeløb i Paris. Og jeg er sikker på, at vi får de røde og hvide farver at se med helt fremme,“ siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

Mikkel Norsgaard skal i aktion den 27. juli, hvor enkeltstarten afvikles, og den 3. august, hvor det gælder linjeløbet.

Fakta om Mikkel Norsgaard Bjerg

Født: 3. november 1998

Sportsgren: Cykling - landevej

Disciplin: Linjeløb og enkeltstart

Hold: UAE Team Emirates

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: 3 x guld U23-enkeltstart (2017-19), sejr på enkeltstartsetape i Critérium Dauphiné (2023), 4 i Flandern Rundt (2024).

Læs meget mere om OL og få et overblik over det foreløbige danske OL-hold på www.ol.dk

Nøgleord

Kontakter

Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk
Lars Hestbech, kommunikationskonsulent DIF: 23323784, lhe@dif.dk

Billeder

Mikkel Norsgaard Bjerg
Mikkel Norsgaard Bjerg
Download

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Ishockeyturnering for veteraner skaber fælllesskab, bekæmper udfordringer og ensomhed12.6.2024 10:26:26 CEST | Pressemeddelelse

DIF Soldaterprojekt og Danmark Ishockey Union afholder en social ishockeyturnering for alle danske veteran-ishockeyhold, som finder sted den 15. og 16. juni i Ørestad Skøjtehal. Turneringen er en unik begivenhed, der ikke blot byder på actionfyldt sport, men også på en vigtig mulighed for veteranerne til at overvinde personlige udfordringer og tage et betydningsfuldt skridt mod et mere selvstændigt og meningsfuldt liv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye