H.M. Dronningen fortsætter som protektor for WWF Verdensnaturfonden
Det er med stor glæde, at WWF Verdensnaturfonden kan meddele, at H.M. Dronningen fortsætter som protektor for WWF i Danmark. Dronningen overtog jobbet som WWF Verdensnaturfondens protektor i 2020 og fulgte dermed efter sin svigerfar Prins Henrik, der havde positionen fra 1972 til sin død i 2018.

H.M. Dronningen er tiltrådt som protektor for WWF Verdensnaturfonden og vil dermed fortsat stå i spidsen for fondens arbejde med at bevare dyrenes levesteder og naturens mangfoldighed.
H.M. Dronningen har været protektor for WWF Verdensnaturfonden siden 2020 og har igennem flere år blandt andet arbejdet aktivt med FN’s verdensmål. Som protektor for WWF Verdensnaturfonden er Dronningen med til at finde løsninger på de udfordringer, verden møder i forhold til naturbevarelse, beskyttelse af truede dyrearter og med at skabe mere natur til glæde for danskerne.
”Hendes Majestæt har kastet sig ind i kampen for naturen med en stor forståelse for udfordringerne og en entusiasme, der smitter. Hun har bl.a. sat fokus på udfordringerne for den danske natur i kampagnen ”Sammen for naturen’, der skabte bred bevidsthed om status for dansk natur. Dronningen har også været med til at skabe begejstring for de truede danske rokker, som de færreste danskere ved lever i vores farvande,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Naturgaver til danskerne
I anledning af Hendes Majestæts 50-års fødselsdag gav WWF Verdensnaturfonden med støtte fra danske fonde en helt særlig naturgave til danskerne. Gaven består af fire store projekter, der genopretter naturområder, etablerer levesteder og giver en håndsrækning til en række fredede og sårbare danske dyrearter. I den forbindelse var Dronningen i 2023 på besøg i Geding-Kasted mose, hvor WWF som en af naturgaverne har etableret nye levesteder til Danmarks mindste og fredede frø, løvfrøen.
”Naturen har altid været en vigtig del af mit liv. Ligeså kraftfuld naturen er - ligeså skrøbelig er den. Vi skal nyde naturen, men også passe på den og dens mangfoldighed. Jeg glæder mig over, at der i anledning af min 50-års fødselsdag igangsættes initiativer, der kan bidrage til at passe på naturen og de udsatte dyrearter. Jeg håber, det bliver til stor glæde for danskerne,” udtalte Dronningen i 2022 i anledning af naturgaven til danskerne.
WWF Verdensnaturfonden og Kongehuset
- Kongehuset har siden 1972 arbejdet for at stoppe tilbagegangen i naturen. I 1972 grundlagde H.K.H. Prins Henrik den danske afdeling af WWF.
- Den 15. maj 1972 afholdt H.K.H. Prins Henrik et møde med 35 indflydelsesrige personer på Fredensborg slot. Mødet blev begyndelsen på WWF Verdensnaturfonden, den danske afdeling af World Wildlife Fund.
- Målet var at skabe en dansk base, der kunne støtte op om den internationale organisations indsats for at sikre en levende verden i en tid, hvor flere og flere dyrearter blev truet af krybskytteri, forurening og tab af levesteder.
- H.K.H. Prins Henrik blev præsident for WWF Verdensnaturfonden og var det frem til sin død den 13. februar 2018.
Kontakter
Mai-Britt NoeHead of Press & MediaWWF Verdensnaturfonden
Tlf:+45 28 93 63 28mai-britt.noe@wwf.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Rigsfællesskabet skal give naturen et skub under formandskab i Arktisk Råd11.4.2025 17:22:46 CEST | Pressemeddelelse
Kongeriget Danmarks formandskab for Arktisk Råd er en vigtig mulighed for at genoptage og styrke beskyttelsen af den sårbare arktiske natur og biodiversitet. Derfor er det positivt, at formandskabet vil have fokus på særligt marine økosystemer, klima og natur samt oprindelige folk, lyder det WWF, der er formel observatør i Arktisk Råd.
DN og WWF: Trawlforbud skal udvides i sydlige Kattegat og Vadehavet4.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens forslag til trawlfrie områder i Bælthavet og i det nordlige Kattegat er et vigtigt skridt på vejen til at genoprette fiskebestande og den havnatur, de lever i. Hvis det for alvor skal have en effekt, bør der dog også udlægges trawlfrie områder i det sydlige Kattegat og i Vadehavet, lyder det i et fælles udspil fra Danmarks Naturfredningsforening og WWF.
Nu vågner pindsvinet fra sin vinterdvale4.4.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Pusler det lidt ekstra i haven de kommende uger, kan det skyldes, at én af de mest folkekære vilde dyr i Danmark forlader sit vinterhi. Pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen og WWF Verdensnaturfonden undersøger, hvordan klimaforandringer formodentlig udgør en stadigt stigende trussel mod pindsvin og får dem til at forlade dvalen tidligere, end de bør.
Ny rapport: Minedrift i dybhavet kan få store konsekvenser for naturen26.3.2025 08:09:17 CET | Pressemeddelelse
Minedrift efter mineraler i det dybe hav vil være i strid med en lang række internationale naturforpligtelser og verdensmål, viser en ny WWF-rapport. Rapporten udkommer, mens den internationale havbundsmyndighed (ISA) i slutningen af marts skal beslutte, om minedrift i dybhavet skal tillades. WWF opfordrer til, at ISA følger det globale moratorium mod dybhavsminedrift, som blandt andre Rigsfællesskabet har tilsluttet sig.
Brug én time på naturen lørdag den 22. marts20.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med seks forskellige naturaktiviteter kan danskerne på bare én time gøre en lille forskel for naturen. Sådan lyder opfordringen fra WWF Verdensnaturfonden, der lørdag den 22. marts markerer den årlige mærkedag Earth Hour over hele verden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum