Kriminalforsorgen

Justitsministeren fejrer nyuddannede fængselsbetjente

Del

Alle årets nyuddannede fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre bliver fejret samme dag på skolerne i Birkerød og Møgelkær ved Horsens. Justitsminister Peter Hummelgaard deltager i Birkerød, hvor han vil overrække eksamensbeviser sammen med kriminalforsorgens direktør Ina Eliasen.

Mandag den 3. juni uddeler kriminalforsorgen eksamensbeviser til nyuddannede fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre fra hele landet. I alt 142 dimitterer, hvoraf over 80 deltager i to fejringer sammen med familie og venner. Justitsminister Peter Hummelgaard deltager i Birkerød sammen med direktør for kriminalforsorgen Ina Eliasen, som fortsætter til Møgelkær for at uddele eksamensbeviser til eleverne her.

Overrækkelserne finder sted på kriminalforsorgens skoler i Birkerød og Møgelkær ved Horsens. Pressen er inviteret fra kl. 9.10 i Birkerød og kl. 15.10 i Møgelkær.

Foruden justitsministeren (i Birkerød) og kriminalforsorgens direktør deltager pårørende, skoleledere, undervisere og Fængselsforbundet.

Det er anden gang, at alle landets nyuddannede, uniformerede medarbejdere i lyseblå uniformer fejres på samme dag. Tidligere var der mindre fejringer hvert kvartal og på hver skole. Den fælles, større fejring én gang årligt understreger, at det er en helt særlig dag for dimittenden, men også for kriminalforsorgen og samfundet, fortæller direktør Ina Eliasen:

- Vi har hårdt brug for hver og én af de nyuddannede fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre. De er utroligt vigtige for at få en kriminalforsorg i balance og skabe tryghed i samfundet. Derfor glæder jeg mig til at gøre noget særligt ud af at fejre, at de er kommet godt gennem uddannelsen. At justitsministeren deltager gør selvfølgelig dagen til noget helt særligt, siger direktør Ina Eliasen.

Foruden overrækkelse af eksamensbeviserne vil der være musik, taler samt mad og drikke.

Pressen har mulighed for at lave interviews med justitsministeren i Birkerød. Direktøren for kriminalforsorgen, elever og undervisere kan interviewes på begge skoler. Det vil også være muligt at se og opleve elevernes træningsfaciliteter til dimissionen i Møgelkær, hvor kriminalforsorgens nye specialbyggede scenarielastbil vil være til stede - en stor lastbil i to etager indrettet med celler, metaldetektorer, sikringscelle og besøgslokaler mv.

Programmet er som følger:

Birkerød:

09.30

Programmet går officielt i gang

09.40

Velkomst v. direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen

09.45

Tale v. justitsminister Peter Hummelgaard

10.00

Overrækkelse af eksamensbeviser til dimittender

10.30-11.00

Mulighed for interviews med dimittender

11.00-11.20

Mulighed for interviews med justitsminister Peter Hummelgaard og direktør for kriminalforsorgen, Ina Eliasen

 

Møgelkær:

15.30

Programmet går officielt i gang

15.40

Velkomst og tale v. direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen

16.00

Overrækkelse af eksamensbeviser til dimittender

16.30-17.30

Mulighed for interviews med dimittender og direktør for kriminalforsorgen, Ina Eliasen

Fakta om skolerne:

Kriminalforsorgen har permanente skoler i Birkerød og Møgelkær ved Horsens samt en skole i Nykøbing Falster, der snart flyttes ind i Storstrøm Fængsel.

Kriminalforsorgen har, som en del af flerårsaftalen 2022-25, derudover oprettet pop-up skoler i Odense, Esbjerg, Køge og i Vestre Fængsel i København.

Næste optag på kriminalforsorgens uniformerede uddannelser (fængselsbetjent, transportbetjent og værkmester) er til august. Alle indkomne ansøgninger vil blive behandlet frem mod slutningen af juni med henblik på at sikre det højest mulige antal optagne elever til uddannelsesstart.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye