Billund Kommune

Kom med til bioblitz på Den Skæve Bane og oplev den unikke natur

Del

Er du vild med natur, planter og alt hvad der kribler og krabler, eller vil du gerne bare have en sjov oplevelse i naturen? Så kom med til bioblitz i Frodeslund Plantage, hvor vi langs den nedlagte jernbaneforbindelse Den Skæve Bane skal registrere så mange arter som muligt – både planter og dyr.

Bioblitz handler om at registrere så mange arter som muligt inden for et bestemt geografisk område i en afgrænset periode. Den 4. juni kan interesserede prøve det langs Den Skæve Bane.
Bioblitz handler om at registrere så mange arter som muligt inden for et bestemt geografisk område i en afgrænset periode. Den 4. juni kan interesserede prøve det langs Den Skæve Bane. Billund Kommune

Den 4. juni inviteres alle interesserede med til bioblitz, hvor vi på to timer skal registrere så mange arter som muligt langs Den Skæve Bane, som både fra et kulturhistorisk og naturmæssigt perspektiv er yderst interessant.

Jernbanen løb fra Randers til Esbjerg og stod færdig i 1920. Den fik sit tilnavn, fordi den gik skråt ned gennem Jylland, men i 1971 ophørte persontrafikken. Derfor er der med tiden opstået en unik jernbanenatur, da området har ligget urørt hen i mange år.

I 2021 overtog Billund Kommune sammen med Vejen, Varde og Esbjerg Kommuner Den Skæve Bane på strækningen mellem Grindsted og Bramming, og året efter startede et tværkommunalt projekt om at etablere en sammenhængende sti på hele den oprindelige strækning fra Randers til Bramming.

På strækningen gennem Frodeslund Plantage er der planer om at bevare de gamle jernbaneskinner og etablere skinnecykler. Derfor giver det god mening at få kortlagt naturen langs Den Skæve Bane, forklarer Peter Borgen, der er afdelingsleder i Trafik-, Park og Natur i Billund Kommune.

”Det er et unikt naturområde, og vi har en klar forventning om, at der er mange forskellige arter langs Den Skæve Bane. Med idéen om at etablere skinnecykler, giver det derfor rigtig god mening at få kortlagt, hvad der findes af arter i området, så vi kan passe på dem, og så vi ved mere om, hvilke naturoplevelser man vil kunne få langs strækningen. Så jeg håber, at rigtig mange har lyst til at være med,” siger Peter Borgen.

Biologer står klar til at hjælpe

For at deltage i bioblitzen er det ikke nødvendigt at vide en masse om insekter eller planter. Billund Kommunes dygtige biologer hjælper med at artsbestemme og registrere alle fund.  

 ”Vores biologer elsker at fortælle og lære fra sig, så der er rigtig gode muligheder for at lære vores lokale dyr og planter bedre at kende. Når vi har kendskab til naturen, er vi også mere tilbøjelige til at passe på den,” fortæller Peter Borgen.

Alle fund fra bioblitzen registreres i den nationale artsportal. Derfor opfordres alle til at downloade appen ”Arter – Indberetning” til deres smartphones på forhånd.

Praktiske oplysninger

Hvornår: 4. juni kl. 18.30-21.00.Hvor: Tingvejen 394, Grindsted. (Skydebanens parkeringsplads bag flisværket).

Alle er velkomne, og undervejs vil der være en lille forfriskning.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Program

Kl. 18.30: Vi mødes på p-pladsen og går sammen hen til Den Skæve Bane

Kl. 18.45: Bioblitzen starter

Kl. 20.45: Afrunding og status på bioblitzen

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

7.400 børn samles til Skole OL-finalen under FN’s internationale Dag for Leg11.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 11. juni er det for første gang nogensinde FN’s internationale Dag for Leg. En dag som globale organisationer – herunder LEGO Fonden - har opfordret medlemslandene til at støtte. Dagen markerer vigtigheden af leg og den verden af muligheder, som leg åbner for børn, og det er et budskab, som Billund Kommune bakker op om. Kommunen tror nemlig på legens betydning for menneskers udvikling, hvorfor der er indført en legende tilgang i kommunens dagtilbud, folkeskoler og for kommunens ansatte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye