Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen tager til handelspolitisk møde i EU

Del

Udenrigsministeren rejser i dag til Bruxelles for at mødes med EU’s handelsministre, der skal diskutere styrkelse af EU’s konkurrenceevne og et større handels- og investeringssamarbejde med Afrika.

Den nuværende geopolitiske situation har øget behovet for en robust og strategisk europæisk handelspolitik, ligesom der er behov for et stærkere samarbejde mellem EU og det afrikanske kontinent.

”Det er afgørende, at EU fortsætter med at værne om fri og fair global handel, samtidig med at vi styrker vores forsyningskæder gennem endnu flere handelsaftaler. Vi skal bruge handelspolitikken til at sikre EU’s konkurrenceevne og lige globale konkurrencevilkår for vores virksomheder, men også til at sikre vores modstandskraft i den nuværende højspændte geopolitiske situation. Det er også i lyset af geopolitikkens genkomst, at vi skal diskutere et stærkere handelssamarbejde med Afrika. Hvis ikke EU byder sig til med ligeværdige og reelle muligheder for blandt andet flere investeringer, vil andre som for eksempel Rusland og Kina byde sig til. Og det er absolut ikke i EU’s interesse”, siger Lars Løkke Rasmussen.

Efter mødet med EU’s handelsministre den 30. maj, rejser udenrigsministeren videre til Prag, hvor han mødes med NATO’s udenrigsministre den 31. maj. På dette møde vil man bl.a. forberede NATO-topmødet, der finder sted i Washington til juni.

For yderligere kontakt: Presserådgiver for udenrigsministeren Caroline Secher Andersen // +45 24 62 58 73 // caroan@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

Udenrigsministeren rejser til New York for at få Danmark valgt til FN’s Sikkerhedsråd5.6.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 6. juni er udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i New York for at sikre Danmark en plads i FN’s Sikkerhedsråd 2025-2026. Der er udsigt til fredsvalg, men Danmark skal fortsat have 128 stemmer for at blive valgt ind. Lykkes det, får Danmark mulighed for at præge internationale beslutninger om fred og sikkerhed i verdens mest magtfulde organ. Det gælder blandt andet krigen i Ukraine, konflikten i Mellemøsten samt en række af de kriser og fredsbevarende operationer i blandt andet Afrika, som FN bidrager til. ”Som medlem af Sikkerhedsrådet vil Danmark få en plads ved det mest magtfulde udenrigspolitiske bord i verden. Så der er meget på spil. Det er en lang diplomatisk kampagne, der kulminerer med afstemningen i morgen, og jeg håber, vi får chancen for at spille en aktiv rolle i Sikkerhedsrådet de kommende år,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. FN’s Sikkerhedsråd har 15 medlemmer. Af dem har fem permanente pladser, mens ti vælges af FN’s Generalforsamling. De perman

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye