DI - Dansk Industri

Byggeriet: Ambitiøse CO2-krav giver grønnere boliger

Del

Et bredt politisk flertal har nu sat en grøn retning for byggeriet i Danmark, der samtidig sikrer, at branchen fortsat har mulighed for at udvikle sig.

DIrektør i DI Byggeri Anders Stouge glæder sig over den nye grønne aftale for byggeriet.
DIrektør i DI Byggeri Anders Stouge glæder sig over den nye grønne aftale for byggeriet. Foto: Sif Meincke

Regeringen har med et bredt politisk flertal netop præsenteret nye CO2-krav for byggeriet i Danmark. Aftalen sætter en ambitiøs retning for nybyggeriet, der fra midten af 2025 i gennemsnit kun må udlede 7,1 kg CO2/m2. Kravet er næsten identisk med det, en samlet byggebranche selv har peget på i Byggeriets Handletank for Bæredygtighed. Alle bygninger omfattes, grænseværdierne differentieres på bygningstyper og byggepladsen omfattes også.

- Jeg er glad for, at byggebranchen endelig har fået ambitiøse CO2-krav, der er meget tæt på det, en samlet branche selv har forslået – det har vi efterspurgt længe, siger Anders Stouge, direktør i DI Byggeri og fortsætter:

- Det er en hårfin balance, politikerne ham ramt. Aftalen sikrer både grønnere boliger, og tager sociale hensyn til de almene boligers vilkår, siger Anders Stouge.

De nye krav træder først i kraft med en ændring af bygningsreglementet i juli 2025, og det glæder byggedirektøren, at branchen får lidt ekstra til at omstille sig til de nye krav, da man oprindeligt havde regnet med, at reglerne ville gælde allerede efter nytår. 

- Der er allerede planlagt byggerier for 122 mia. kr. næste år, og det er derfor ret væsentligt, at de får mulighed for at justere projekterne til de nye krav. Det er ikke noget, man gør med et fingerknips, så jeg glad for, at branchen har fået et halv år mere at løbe på, siger Anders Stouge.

- Nu er det vigtigt at komme igang med at revidere bygningsreglement, så det bliver fremtidssikret i forhold de endnu lavere klimkrav, og så det bliver nemt at anvende, siger Anders Stouge. 

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Om Dansk Industri

Dansk Industri er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. Vi repræsenterer over 20.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vi varetager vores medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser - både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye