Godt naboskab og trygt nabolag er i top 3 hos danskerne

Del

Naboen har rigtig stor betydning for os, hvis vi skal flytte til et nyt sted, viser flyttebarometer fra Home og YouGov. Kvinder og 60+ vægter naboskab højest

Sæt dig ind i, hvem din nabo er, lyder et af rådene. Naboskabet har stor betydning for os hvor vi bor - og når vi kigger efter et nyt hjem, viser en måling. Foto: Palle Peter Skov_Home
Sæt dig ind i, hvem din nabo er, lyder et af rådene. Naboskabet har stor betydning for os hvor vi bor - og når vi kigger efter et nyt hjem, viser en måling. Foto: Palle Peter Skov_Home

Vi vælger selv vores bolig, men sjældent vores naboer.

Men naboer har stor betydning, der hvor vi bor - og hvor vi ønsker at bo.

I flyttebarometeret fra ejendomsmæglerkæden Home og analysevirksomheden YouGov svarer hver tredje dansker, at naboer og nabolaget er afgørende for, hvor de ønsker at bo.

 • 32 % rangerer ’godt naboskab/tryghed i området’ som en af de vigtigste kvaliteter ved en bolig.

 • Det placerer ’godt naboskab/tryghed i området’ på en tredjeplads i flyttebarometeret, baseret på de seneste fem års målinger fra over 10.000 personer.

 • De to vigtigste kvaliteter ifølge undersøgelsen er 'egen have' og 'lav husleje/billig at bo i'.


”Naboer er vigtige, og det er også noget, som vi som ejendomsmæglere bemærker, når vi er på vurdering eller fremvisning med vores kunder. Folk fortæller om de gode naboer, og mange købere spørger til, hvem der bor ved siden af,” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home:

”Det betyder altså noget, hvis en boligkøber eller lejer fornemmer, at der er en god stemning på vejen og føles trygt i kvarteret, hvor man er på boligkig.”

I flyttebarometeret er både den nære nabo og nabolaget slået sammen under samme punkt.

”Synet på naboerne og kvarteret kan uden tvivl påvirke hinanden. Naboer er med til at skabe trivsel og tryghed for hinanden,” lyder det fra Home.


Gode råd til godt naboskab

Et dårligt naboskab kan – omvendt – være med til at ødelægge meget, fremhæver Videncenter Bolius, der har 10 gode råd til at få naboskabet på sporet.

I råd nummer 5 hedder det: ”Sæt dig ind i, hvem din nabo er. Din nabo er et menneske, ikke et monster. Find frem til noget, I begge interesserer jer for, og brug noget tid på at tale om det, eller ros en ting, du ved, naboen sætter pris på, inden du tager fat i det emne, som generer dig,” skriver Bolius.

Du kan se alle 10 råd til at undgå en nabokonflikt på bolius.dk: 10 gode råd til at undgå en nabokonflikt.

Kvinder og 60+ vægter naboskab højest

 • Ifølge Homes flyttebarometer vægter signifikant flere kvinder naboskabet og trygheden højere end mændene. I målingen fra i år er forskellen på hhv. 35 % og 27 % af de adspurgte.
 • For folk over 60 år betyder naboerne også mere end for andre aldersgrupper. Her er forskellen mellem de ældste og de yngste (18-29 år) på hhv. 38 % og 24 %, der har det blandt de vigtigste faktorer.

Om undersøgelsen: Flyttebarometeret er gennemført af analyseinstituttet YouGov for ejendomsmæglerkæden Home. Der er i alt gennemført 2000 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år i perioden 23. - 28. februar 2024. Flyttebarometeret er gennemført årligt siden 2020 med godt 10.000 besvarelser i alt. Spørgsmålet lød: ”Hvad er dine tre vigtigste ønsker for en boligs kvaliteter? Du kan markere op til tre svar.”

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Om home

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

 • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
 • home blev stiftet den 1. august 1989
 • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
 • home har ca. 850 ansatte
 • home er en franchise-kæde
 • home har ca. 120 franchisetagere
 • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
 • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
 • home har særligt uddannede køberrådgivere
 • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye