Sweco er valgt som ny strategisk bygherrerådgiver for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Del

Frem til 2028 skal Sweco være med til at sikre en rød tråd i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses strategiske indsatsområder, herunder bygherrerådgivning og ydelser inden for bæredygtighed, arbejdsmiljøkoordinering og ejendomsporteføljerådgivning.

Chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, generalmajor Anders Mærkedahl Pedersen, og CEO i Sweco, Dariush Rezai. Foto: Sweco.
Chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, generalmajor Anders Mærkedahl Pedersen, og CEO i Sweco, Dariush Rezai. Foto: Sweco.

Som bygherrerådgiver skal Sweco bidrage til at sikre en rød tråd i de kommende strategiske indsatsområder på tværs af Forsvarets forskellige bygningstyper. Bygninger, der er fordelt på over 500 lokationer i Danmark, Færøerne og Grønland, og som spænder fra topmoderne bygninger som redningsstationen i Skagen til dansk kulturarv som Kastellet.

”Vi glæder os over at kunne bidrage til denne vigtige samfundsopgave, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har med at opgradere og videreudvikle de fysiske rammer for Forsvaret. Og jeg glæder mig over, at Ejendomsstyrelsen har valgt at betro opgaven til os pga. vores tværgående perspektiv i opgaveløsningen. Vores styrke i Sweco er vores mange fagligheder og evne til at bringe dem spil i en tværfaglig rådgivning fra teknisk til strategisk niveau. Med den tilgang ser vi frem til at understøtte Ejendomsstyrelsen de næste fire år,” siger CEO i Sweco Dariush Rezai.

Bygherrerådgivning er forankret i Swecos forretningsområde for Eksisterende Byggeri & Specialer med direktør Henrik Leksø i spidsen:

”Vi ser frem til at levere kompetent bygherrerådgivning for en kapacitet som Ejendomsstyrelsen. Som bygherrerådgiver er det afgørende at opbygge et godt og tillidsfuldt partnerskab, og jeg er overbevist om, at vi kan lykkes med netop det og samtidig sikre, at erfaringer fra konkrete projekter videreføres til de næste,” siger Henrik Leksø.

Projektydelserne omfatter bygherrerådgivning samt ydelser inden for blandt andet bæredygtighed, arbejdsmiljøkoordinering og ejendomsporteføljerådgivning.

Samarbejdet løber i fire år fra maj 2024 med en forventet budgetramme på 160 mio. kr. og en maksramme på 240 mio. kr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, generalmajor Anders Mærkedahl Pedersen, og Swecos CEO, Dariush Rezai.
Chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, generalmajor Anders Mærkedahl Pedersen, og Swecos CEO, Dariush Rezai.
Download

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 20.000 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige.

Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 24 mia. (EUR 2,2 mia. / DKK 16 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.
www.swecogroup.com.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye