Sport Event Denmark

Succesfuld afvikling af 3x3 EUROPE CUP-kvalifikation på trods af udfordrende vejrforhold

Del

I weekenden afholdt Danmarks Basketball Forbund FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier (kvalifikation til EM i 3x3 basketball) i Superkilen Park på Nørrebro. Vejret bød på udfordringer, men det kom ikke til at betyde ret meget, da arrangørerne valgte at flytte lørdagens kampe indendørs til Nørrebrohallen. Weekenden bød således på en problemfri afvikling af de mange spektakulære kampe både fredag og lørdag. 

På trods af flere flotte præstationer lykkedes det ikke for de danske landshold at spille sig videre til EM i Wien i år, og derfor kan de nu begynde at se frem mod EM på hjemmebane næste år, hvor de danske landshold er garanteret en plads.  

“Først og fremmest vil jeg starte med at sige tusind tak til DBBF og partnere for at arrangere denne 3x3 EM-kvalifikationen og til alle dem, som kom og heppede. Det var en kanon kulisse! Jeg tror, at det har været virkelig godt for basketball-Danmark at få et indblik i 3x3-sporten. Jeg håber, at det inspirerer andre til at spille 3x3, da det virkelig er en sjov sport, som jeg næsten finder sjovere end fem mod fem, grundet hurtigheden og intensiteten. I forhold til vores kampe, så var det enormt frustrerende i momentet, da vi var så tæt på i alle tre kampe, og det er marginaler som afgør resultatet til slut, men nu, hvor jeg har fået det hele lidt på afstand, er jeg faktisk stolt af vores præstation. Vi kæmpede og viste, at selvom vi ikke har spillet 3x3 i mere end to uger, så var det muligt for os at spille op med de bedste, og jeg er overbevist om, at med lidt mere erfaring kunne vi have stået med EM-billetten i år. Nu ser jeg frem til at blive bedre og gøre en endnu bedre figur næste år, så vi kan give Danmark en sejr på hjemmebane til EM 2025,” siger anfører på kvindelandsholdet, Maria Jespersen. 

"FIBA ser frem til FIBA Europe Cup 2025 i København, et skelsættende arrangement for sporten. I løbet af weekenden demonstrerede Dansk Basketball Forbund, værtsbyen og Sport Event Denmark enestående organisatoriske færdigheder ved at afholde en yderst vellykket FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier," siger Alex Sanchez, 3x3 Managing Director at FIBA.

”Det var alletiders at få prøvet vores event-set-up af i weekenden ved kvalifikationsstævnet til 3x3 EM i Wien. Næste år er vi værter for EM i 3x3 basketball, og vi tager værdifuld læring med os fra i år. 3×3 basketball er på vej frem globalt, og vi er meget stolte af de mange, mange tilskuere, som var med til at skabe en festlig hjemmebane på Nørrebro med fyldte tribuner. Det kan vi bl.a. takke et meget dedikeret event-team fra GAME og DBBF anført af Ulla Pedersen, der har været med til at skabe en flot ramme og et godt afviklet stævne. Dem vil jeg gerne personligt takke for deres kæmpe indsats. Sammen med Københavns Kommune og Sport Event Denmark fortsætter vi nu vores forberedelser til EM,” siger Jesper W. Sørensen, direktør i Danmarks Basketball Forbund. 

Forberedelser til næste års EM i fuld gang 

3×3 basketball-landshold dystede i kvalifikationsstævnet til EM i 3×3 basketball i august i Wien. I år var der gratis adgang, næste år bliver der mulighed for at købe billet og dermed sikre sig en plads på tribunerne på Ofelia Plads, hvor EM’et skal afvikles. FIBA 3×3 Europe Cup afvikles på Ofelia Plads 5.-7. september 2025. Ofelia Plads er blevet valgt som lokation, og 3x3 EM bliver hovedattraktionen i Københavns Kommunes streetfestival ’Copenhagen Street Days'. 

EM’et bliver afviklet under en særlig arena-himmel, hvilket betyder, at uanset hvordan vejret arter sig, så vil alle kampe blive afviklet udendørs.  

”Et kvalifikationsstævne året før et mesterskab giver altid gode muligheder for at teste set-up og køre en eventorganisation i stilling. I denne weekend blev vi bekræftede i at, 3x3 basketball er yderst seværdigt. De mange tilskuere understreger potentialet for endnu mere af både sporten og sideevents. 3×3 basketball lægger op til streetfest, hvorfor vi i samarbejde med Danmarks Basketball Forbund og Københavns Kommune allerede nu arbejder på at skabe de flotteste rammer for EM’et næste år, og her var turneringen i år et vigtigt skridt,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. 

Drama til det sidste 

Fredag blev der spillet 14 gruppekampe i Superkilen Park foran Nørrebrohallen, hvor de spanske kvinder lagde ud med en sejr over Portugal. Den første danske kamp blev spillet på herresiden, hvor topseedede Belgien viste sig at være for stærke med en sejr på 15-10. Kort efter skulle kvinderne forsøge at tage første sejr, men Tjekkiet fik en sejr på 14-12 på trods af stærk dansk opbakning. Senere kunne det danske publikum dog glæde sig over en sejr mod Kroatien som blev besejret 14-12. Desværre blev det til endnu et nederlag til kvindelandsholdet, da Italien slog Danmark efter endnu en tæt kamp. Derfor skulle herrernes videre skæbne afgøres lørdag i sidste gruppekamp mod Italien, mens kvinderne skulle møde Portugal i en knockout-kamp. På grund af udsigten til store mængder regn blev det besluttet, at kampene lørdag blev rykket ind i Nørrebrohallen, men det forhindrede ikke de basketballglade tilskuere i at strømme til. Herrelandsholdet fandt aldrig melodien mod Italien og med tre hold, der sluttede á point, træk det danske herrelandshold det korteste strå og var ude af EM-kvalifikationen. Dermed var liden sat til kvindelandsholdet, men trods en føring på 13-7 endte det med et dansk nederlag til Portugal på 16-20. I stedet kvalificerede Portugal sig til den ene af to semifinaler, men Italien var for stærke og snuppede første EM-billet. Herefter skulle Tjekkiet op imod Spanien, og her var de spanske kvinder suveræne og vandt 19-12. Kort efter var det tid til herrernes semifinaler, og her skulle Spanien og Tjekkiet også dyste om en EM-billet. Igen viste Spanien sig for stærke, og dermed fik Spanien en perfekt tur til København, hvor de snuppede to EM-billetter. I sidste semifinale var der drama for alle pengene, da topseedede Belgien mødte Kroatien, som Danmark havde slået dagen inden. Belgien mistede i sidste gruppekamp en af deres fire spillere på grund af en skade, og derfor måtte de spille semifinalen uden udskiftere. Det gik langt hen ad vejen godt, og med 4,5 sekunder igen skulle Dennis Donkor en tur på straffekastlinjen, hvor han havde to forsøg til at sikre sejren, da Belgien førte 18-17. Nerverne må have ramt den belgiske profil, der missede begge forsøg inden kroatiske Zeljko Jovic løb ud til hjørnet og sendte et skud afsted. Skuddet fandt vej til nettet, og dermed leverede det kroatiske mandskab den vildeste afslutning på EM-kvalifikationen, der alt i alt var en stor succes og viste basketball-Danmark flot frem. 

På herresiden deltog følgende hold, hvoraf to landshold på både kvinde- og herresiden kvalificerede sig til EM-slutrunden i Wien i slutningen af august. 

Kvalificerede til EM 

Kvinder (EM-kval: Italien, Spanien) 

Spanien, Tjekkiet, Italien, Portugal, Kroatien og Danmark.  

Herrer (EM-kval: Spanien, Kroatien) 

Belgien, Spanien, Tjekkiet, Italien, Kroatien, Ungarn, Portugal og Danmark.  

Både denne kvalifikationsturnering og EM næste år arrangeres for FIBA i et samarbejde mellem Danmarks Basketball Forbund, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og GAME. 

Nøgleord

Kontakter

Om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Det er Sport Event Denmarks ambition, at disse internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt. 

Sport Event Denmark finansieres via udlodningsmidlerne.

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye