Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

Hospitalsenhed Midt etablerer ny friklinik for hjerteudredning

Del

Regionsrådet har onsdag den 29. maj bevilget 5,7 millioner kroner årligt til finansiering af en kardiologisk friklinik i Hospitalsenhed Midt.

Hospitalsenhed Midt etablerer ny friklinik for hjerteudredning i Viborg og Silkeborg
Hospitalsenhed Midt etablerer ny friklinik for hjerteudredning i Viborg og Silkeborg Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Friklinik Hjertesygdomme er navnet på den nye friklinik for udredning af hjertesygdomme, som får adresse på regionshospitalerne i Viborg og Silkeborg.

I mange år har Hospitalsenhed Midt haft en central rolle i kardiologien med en "bagstopperfunktion" for hjerteudredning. Her har hospitalsenheden taget nyhenviste patienter ind til udredning for hjertesygdom fra de andre regionshospitaler i regionen, når ventetiden på hjemhospitalet har været for lang. Modellen har dog haft sine begrænsninger, da den ikke har omfattet alle nødvendige diagnostiske undersøgelser.

Med etableringen af Friklinik Hjertesygdomme, som er en tre-årig aftale, erstattes bagstopperfunktionen med en mere omfattende og effektiv tilgang til udredningen. Friklinikken vil tilbyde fuld udredning for hjertesygdom med de nødvendige diagnostiske undersøgelser, hvilket giver en mere komplet og hurtig udredning for patienterne, som efter udredningen overgår til eventuel kontrol på hjemhospitalet.

- Vi har et stærkt tværfagligt hold, som dækker Viborg, Skive og Silkeborg, og denne konsolidering af det kardiologiske område er med til at styrke samarbejdet endnu mere, siger Jens Refsgaard, cheflæge i Hjertesygdomme på Regionshospitalet Viborg.

I Danmark er friklinikker en del af en bredere bestræbelse på at optimere Sundhedsvæsenet ved at tilbyde specialiserede, effektive og patientcentrerede forløb.

- Med oprettelsen af Friklinik Hjertesygdomme kombinerer vi vores ekspertise og ressourcer i endnu højere grad end vi har gjort hidtil, og dermed kan vi tilbyde patienterne en hurtigere og mere omfattende udredning, hvilket også forbedrer den samlede patientoplevelse, siger Jens Refsgaard.

Desuden vil Friklinikken styrke afdelingens uddannelsesmuligheder.

Friklinikken forventer at kunne håndtere omkring 2.000 patienter årligt i Viborg og Silkeborg.

Kontakter

Jens Refsgaard, cheflæge Hjertesygdomme. Tlf.: 7844 7046

Om Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Heibergs Alle 5A
8800 Viborg

Hospitalsenhed Midt er den næststørste af fem hospitalsenheder i Region Midtjylland. Enheden rummer Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg, Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Regionshospitalet Skive. De fire hospitaler beskæftiger tilsammen cirka 4200 medarbejdere, som årligt behandler omkring 350.000 ambulante dagspatienter og udskriver flere end 50.000 patienter efter indlæggelse.

Følg pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye