Coop amba klar med plan for investeringsselskab

Del

Med en omlægning af datterselskabet Coop Invest vil Coop amba-koncernen for fremtiden tælle et bestyrelseslag mindre. Det er en del af den proces, som skal forenkle og tilpasse ledelsesstrukturen, efter at moderselskabet har givet Coop Danmark en milliardstor kapitalindsprøjtning i en aftale med OK a.m.b.a.

Foto: Jakob Boserup

Coop ambas bestyrelse vil fremover varetage den overordnede ledelse af selskaberne under Coop Invest-koncernen, som formelt nedlægges. Ændringen er endnu et af de tiltag, der skal gøre Coop amba enklere og billigere at drive som en konsekvens af den store kapitalindsprøjtning i Coop Danmark A/S.

”Vi har skudt nærmest alt, hvad Coop amba har, ind i Coop Danmark for at sikre fremtiden for det største datterselskab og en af Danmarks største virksomheder med omkring 40.000 medarbejdere. Derfor har foreningen ikke råd til at have det samme setup som i dag. Det er en præmis, at det skal være billigere at drive Coop amba, og derfor har vi i bestyrelsen besluttet at forenkle strukturen omkring Coop Invest”, siger formand for Coop amba Pernille Skipper.

Vil modernisere og forenkle
I praksis nedlægges selskabet Coop Invest, som har haft ansvar for flere virksomheder, der helt eller delvist er ejet af Coop amba. Det betyder, at FDB Møbler, reklamebureauet Republica og African Coffee Roasters vil blive direkte datterselskaber under Coop amba.

”I Coop amba er vi stolte af alle vores datterselskaber. Det har været helt centralt i omlægningen af strukturen, at den enklere og billigere tilgang først og fremmest giver tryghed og stabilitet for dem. Når vi formelt lukker Coop Invest, opretter et hurtigt arbejdende forretningsudvalg og samler alle Coop ambas aktiviteter hos en stærk CFO, søger vi at give datterselskaberne sikkerhed for, at vi har deres ve og vel som højeste prioritet.”

”Coop ambas bestyrelse har sat en proces i gang, som i de kommende måneder skal modernisere og forenkle måden, alle niveauer af foreningens medlemsdemokrati og ledelsesstruktur er indrettet på. Dette skridt er en del af den proces,” siger Pernille Skipper.

Datterselskabernes bestyrelser
Der vil fortsat være særskilte bestyrelser for porteføljeselskaberne under Coop Invest: FDB Møbler, Republica og African Coffee Roasters. Coop amba ejer fortsat 50 procent af selskaberne Catering Danmark og Quick Info, og også her vil der fortsat være særskilte bestyrelser for de enkelte selskaber.

Omlægningen i selskaberne vil blive en realitet i forbindelse med ”closing” af aftalen med OK a.m.b.a., dvs. når aftalen om salg af Coop Danmark til OK a.m.b.a. forhåbentlig godkendes af konkurrencemyndighederne og træder i kraft.

Indtil da vil en mindre, midlertidig bestyrelse for Coop Invest være indsat. Den består af formand for Coop amba, Pernille Skipper, næstformand for Coop amba, Kristine Martin Berg, og medlem af Coop ambas bestyrelse, Christian Busch. Efter closing vil samme personer udgøre et forretningsudvalg, som under Coop ambas bestyrelse varetager interesserne i datterselskaberne.

Fakta om Coop Invest:  

Med ansvaret for flere af Coops mindre selskaber har fokus for Coop Invest været at sikre et finansielt afkast til Coop amba og at skabe værdi for Coops medlemmer.

Disse selskaber har hidtil været placeret under Coop Invest:

  • Republica A/S (100% ejet af Coop Invest)
  • Severin A/S (100 % ejet af Coop Invest)
  • African Coffee Roasters Ltd. (80% ejet af Coop Invest, 20% ejet af IFU – Investeringsfonden for udviklingslande)
  • FDB Møbler (62% ejet af Coop Invest, 38% ejet af Brugsforeningernes Låneforening A.M.B.A.)
  • Færch & Co. Gastro ApS / Catering Danmark ApS (50% ejet af Coop Invest)
  • Quick Info ApS (50% ejet af Coop Invest)

Som en del af aftalen med OK a.m.b.a. er ejerskabet af selskabet omkring kursuscentret Severin A/S i 1. halvår 2024 flyttet til Coop Danmark A/S.

Derudover har Coop Invest som investeringsselskab fungeret som inkubator for virksomheder, der i rette tid kan frasælges og dermed være med til at styrke koncernen yderligere. Coop Invest Venture har i alt foretaget fire ventureinvesteringer i nystartede virksomheder med relation til Coops styrkepositioner inden for mad og digitale løsninger. Dermed har Coop Invest mindre ejerandele i ventureselskaberne PerfectSeason ApS, Mello Ventures ltd. (Brikk), Create2STAY ApS og Selvhent ApS. Coop amba vil fortsat have fokus på at værdioptimere disse investeringer, men vil ikke aktivt opsøge nye ventureinvesteringer.

Coop Invest har 12 medarbejdere.

De seneste år har Coop Invests bestyrelse bestået af formanden for Coop amba, et medlem fra Coop ambas bestyrelse og tre eksternt udpegede bestyrelsesmedlemmer.

Kontakter

For yderligere informationer:

Pernille Skipper (via June Scheibel, senior kommunikationsrådgiver, Coop amba): 2253 6875 / june.scheibel@coop.dk

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Ny adm. direktør for Coop6.6.2024 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Thor Skov Jørgensen, 42 år, tiltræder 19. juni som ny adm. direktør/CEO for Coop Danmark A/S. Han kommer fra jobbet som finansdirektør/CFO i energiselskabet OK. “Efter at vi har haft en grundig afdækning af mulige kandidater, er vi overbeviste om, at vi med Thor har fundet den helt rigtige CEO til at stå i spidsen for de omfattende forandringer, som Coop skal igennem. Jeg har haft fornøjelsen af at lære Thor at kende igennem de seneste 6 måneder og har mødt et godt menneske, en god leder og en yderst kompetent dagligvareleder. Thor vil sikre et stærkt fokus på drift og lønsomhed og samtidigt styrke Coops særkende, herunder vores kollegaers potentiale og forstærke Coops position på markedet,” siger bestyrelsesformand Jeff Gravenhorst. Coop indgik for knap to måneder siden en historisk aftale med OK, der indebærer, at OK køber en del af Coop Danmark og sammen med Coop amba tilfører selskabet to milliarder kr. i ny kapital. Med aftalen får OK bestemmende indflydelse over Coop Danmark. Lig

700 Coop-butikker holder åbent Grundlovsdag3.6.2024 08:34:48 CEST | Pressemeddelelse

Alle større butikker skal være lukkede Grundlovsdag, 5. juni. Men de mindre butikker må gerne holde åbent. Derfor kan man på onsdag handle helt som normalt i ca. 700 af Coops butikker. Det er først og fremmest Brugsen/Dagli´Brugsen og 365discount, hvor godt 630 butikker holder åbent hele Grundlovsdag. De resterende er Kvickly og SuperBrugsen, som er placeret ved havne- eller turistområder, hvor der er dispensation for lukkeloven. Man kan se åbningstiderne i den lokale butik, på butikkens hjemmeside eller i Coop appen.

International hæder til 3 af Coops egne varer27.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

To Änglamark-produkter og en Coop-vare har netop modtaget den fornemste internationale hæder til kædernes egne mærker. Det er sket ved den årlige prisuddeling, PLMA 2024, som den uafhængige organisation, Private Label Manufacturers Association International, står bag. Ved årets prisuddeling var 550 forskellige produkter fra 72 forskellige kæder i 23 lande med i kapløbet om hæderen. Varerne vurderes efter deres koncept, design og i hvor høj grad de giver værdi for kunderne. De tre vindere fra Coop Danmark er: Änglmark Colour Vaskemiddel, refill Änglamark brun sæbe Coop Protein Bar choco mint Änglamark-produkterne fremhæves for at bringe plastic-reduktion til et nyt niveau og for det gode design. Coop Protein Bar roses for smag, design og koncept. ”Coop har historisk altid lagt vægt på at have stærke unikke egne varer. Derfor er det glædeligt med denne internationale anerkendelse af disse produkter, som er udviklet i vores fælles nordiske indkøbsselskab, Coop Trading,” siger kategoridire

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye