Erfaren institutleder bliver ny prodekan for talentudvikling og internationalisering
Medarbejderne er den absolut vigtigste ressource, når Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet skal levere fremragende forskning til gavn for den grønne omstilling og samfundet generelt. Det er udgangspunktet for Michelle H. Williams, der efter 13 år som institutleder på Institut for Fødevarer er nyudnævnt prodekan for talentudvikling og internationalisering.

Efter 13 år som institutleder på Institut for Fødevarer – et institut som har oplevet en fordobling af den eksterne finansiering og en markant vækst i løbet af de seneste fire år – ved Michelle H. Williams, hvordan man udvikler et internationalt forskningsmiljø. Hun kender nemlig alt til de udfordringer og muligheder, institutterne står overfor, når vi taler talent- og karriereudvikling:
”Hvis vi vil levere fremragende forskning og solid impact, kræver det et stærkt fokus på medarbejderne som vores mest værdifulde ressource. Vi skal løbende have fokus på medarbejdernes udvikling og give dem attraktive muligheder – uanset hvilket trin i deres karriere, de befinder sig på,” siger Michelle H. Williams.
Udover talent- og karriereudvikling bliver det den nye prodekans opgave at arbejde med diversiteten og internationaliseringen på fakultetet. Også her er Michelle H. Williams på hjemmebane:
”Jeg glæder mig til, sammen med institutterne, at arbejde videre med, hvordan vi fuldt ud omfavner internationaliseringen og placerer Technical Sciences i en global kontekst. Kun på den måde kan vi blive ved med at løfte kvaliteten af vores forskning og tiltrække og fastholde nogle af de bedste hjerner fra hele verden,” lyder det fra den nye prodekan, der selv er både britisk og newzealandsk statsborger.
Dekan på Technical Sciences, Eskild Holm Nielsen, ser meget frem til samarbejdet med den nye prodekan:
”Michelle er den helt rette profil til vores nye stilling som prodekan for talentudvikling og internationalisering. Hun har dokumenteret erfaring inden for området og har i sit lederskab arbejdet målrettet med – og skabt enestående resultater inden for – talentudvikling, diversitet og internationalisering på Institut for Fødevarer. Derfor tror jeg på, at Michelle kan lede vores organisation i den rette retning på disse områder,” siger han.
Michelle H. Williams er oprindeligt uddannet som hortonom fra Lincoln University i New Zealand, og hun har en ph.d.-grad fra University of Sydney i Australien. Siden da har karrieren inden for forskning og ledelse bragt hende til USA, tilbage til New Zealand og videre til Danmark, hvor hun har boet siden 2008.
Siden 2011 har hun været institutleder på Institut for Fødevarer – et institut, der blandt andet forsker og rådgiver myndighederne inden for områderne havebrug og planteproduktion, bæredygtighed, fødevarer, fødevaresundhed og -kvalitet.
”Det har ikke været en let beslutning at forlade Institut for Fødevarer, men jeg glæder mig til arbejdet med at styrke internationalisering og talentudvikling på tværs af fakultetet. Samtidig er timingen perfekt, fordi jeg kan forlade et fremragende institut, der er landet et rigtig godt sted både hvad angår forskning, funding og impact nationalt og internationalt,” siger Michelle H. Williams og fortsætter:
”Jeg er yderst stolt af, hvordan Institut for Fødevarer i løbet af de seneste år er lykkedes med at transformere sig selv, og jeg er stolt af alle de individuelle dygtige medarbejdere, der har fået det til at ske.”
Michelle H. Williams tiltræder stillingen som prodekan 1. juni. Hun fortsætter som institutleder på Institut for Fødevarer frem til slutningen af juli, hvorefter Hanne Lakkenborg Kristensen tiltræder som konstitueret institutleder, indtil der er ansat en ny institutleder.
Kontakter
Eskild Holm NielsenDekanFaculty of Technical Sciences
Tlf:21 22 95 11dean.tech@au.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Det kniber med motivationen for at spise mindre kød – hybridprodukter kan være første skridt10.2.2025 08:09:24 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra Aarhus Universitet har undersøgt danskernes villighed til at erstatte kød med såkaldte hybridprodukter, der er en blanding af kød og planter. Næsten halvdelen af danske forbrugere har prøvet produkterne, og denne gruppe er positivt stemt, viser undersøgelsen.
Forskere et skridt tættere på at forstå sodødeligheden i danske svinestalde6.2.2025 11:05:16 CET | Pressemeddelelse
Organdrejninger og traumer i forbindelse med faring ser ud til at være de hyppigste årsager til sodødelighed. Det antyder en stikprøve bestående af 108 døde søer, som er obduceret af forskere fra AU Viborg.
Ung forskers resultater kan gøre insektproduktion endnu grønnere4.2.2025 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Ved at undersøge om insekter optager PFAS og pesticider fra deres foder, er ph.d.-studerende Ida Elisabeth Berggren med til at bane vejen for, at insekter kan fodres med husholdningsaffald.
Søg midler til økologiforskning!28.1.2025 11:24:38 CET | Pressemeddelelse
Har du en god idé til et økologiprojekt? Så har du nu mulighed for at søge midler fra en pulje på 55 millioner kroner, som Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS), udbyder under Organic RDD-programmet i samarbejde med Grønt Udviklings- & Demonstrationsprogram (GUDP).
Millionbevilling skal styrke det tværfaglige samarbejde om den grønne omstilling22.1.2025 14:00:00 CET | Pressemeddelelse
Novo Nordisk Fonden har bevilget 15 millioner til et nyt projekt, der skal styrke tværfagligt samarbejde i forskningen til gavn for den grønne omstilling af vores landbrugs- og fødevaresystemer. Bag projektet står landets otte universiteter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum