Erfaren institutleder bliver ny prodekan for talentudvikling og internationalisering
Medarbejderne er den absolut vigtigste ressource, når Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet skal levere fremragende forskning til gavn for den grønne omstilling og samfundet generelt. Det er udgangspunktet for Michelle H. Williams, der efter 13 år som institutleder på Institut for Fødevarer er nyudnævnt prodekan for talentudvikling og internationalisering.

Efter 13 år som institutleder på Institut for Fødevarer – et institut som har oplevet en fordobling af den eksterne finansiering og en markant vækst i løbet af de seneste fire år – ved Michelle H. Williams, hvordan man udvikler et internationalt forskningsmiljø. Hun kender nemlig alt til de udfordringer og muligheder, institutterne står overfor, når vi taler talent- og karriereudvikling:
”Hvis vi vil levere fremragende forskning og solid impact, kræver det et stærkt fokus på medarbejderne som vores mest værdifulde ressource. Vi skal løbende have fokus på medarbejdernes udvikling og give dem attraktive muligheder – uanset hvilket trin i deres karriere, de befinder sig på,” siger Michelle H. Williams.
Udover talent- og karriereudvikling bliver det den nye prodekans opgave at arbejde med diversiteten og internationaliseringen på fakultetet. Også her er Michelle H. Williams på hjemmebane:
”Jeg glæder mig til, sammen med institutterne, at arbejde videre med, hvordan vi fuldt ud omfavner internationaliseringen og placerer Technical Sciences i en global kontekst. Kun på den måde kan vi blive ved med at løfte kvaliteten af vores forskning og tiltrække og fastholde nogle af de bedste hjerner fra hele verden,” lyder det fra den nye prodekan, der selv er både britisk og newzealandsk statsborger.
Dekan på Technical Sciences, Eskild Holm Nielsen, ser meget frem til samarbejdet med den nye prodekan:
”Michelle er den helt rette profil til vores nye stilling som prodekan for talentudvikling og internationalisering. Hun har dokumenteret erfaring inden for området og har i sit lederskab arbejdet målrettet med – og skabt enestående resultater inden for – talentudvikling, diversitet og internationalisering på Institut for Fødevarer. Derfor tror jeg på, at Michelle kan lede vores organisation i den rette retning på disse områder,” siger han.
Michelle H. Williams er oprindeligt uddannet som hortonom fra Lincoln University i New Zealand, og hun har en ph.d.-grad fra University of Sydney i Australien. Siden da har karrieren inden for forskning og ledelse bragt hende til USA, tilbage til New Zealand og videre til Danmark, hvor hun har boet siden 2008.
Siden 2011 har hun været institutleder på Institut for Fødevarer – et institut, der blandt andet forsker og rådgiver myndighederne inden for områderne havebrug og planteproduktion, bæredygtighed, fødevarer, fødevaresundhed og -kvalitet.
”Det har ikke været en let beslutning at forlade Institut for Fødevarer, men jeg glæder mig til arbejdet med at styrke internationalisering og talentudvikling på tværs af fakultetet. Samtidig er timingen perfekt, fordi jeg kan forlade et fremragende institut, der er landet et rigtig godt sted både hvad angår forskning, funding og impact nationalt og internationalt,” siger Michelle H. Williams og fortsætter:
”Jeg er yderst stolt af, hvordan Institut for Fødevarer i løbet af de seneste år er lykkedes med at transformere sig selv, og jeg er stolt af alle de individuelle dygtige medarbejdere, der har fået det til at ske.”
Michelle H. Williams tiltræder stillingen som prodekan 1. juni. Hun fortsætter som institutleder på Institut for Fødevarer frem til slutningen af juli, hvorefter Hanne Lakkenborg Kristensen tiltræder som konstitueret institutleder, indtil der er ansat en ny institutleder.
Kontakter
Eskild Holm NielsenDekanFaculty of Technical Sciences
Tlf:21 22 95 11dean.tech@au.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Fødevaregiganter skjuler de største miljøsynder18.12.2025 10:35:08 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet afslører, at verdens største fødevarevirksomheder fokuserer på klima i deres bæredygtighedsrapporter, mens de mest alvorlige miljøpåvirkninger, som kvælstofforurening og biodiversitetstab, næsten ignoreres. Det kan få store konsekvenser for den grønne omstilling.
Forskning: ESG-krav ændrer landbrugets spilleregler17.12.2025 14:20:13 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, hvordan EU’s rapporteringskrav og andre bæredygtighedsinitiativer skaber et massivt datapres i fødevaresektoren. For landmænd betyder det mere end papirarbejde: det kan ændre strukturen i dansk landbrug.
Manden med hænderne i jorden og Europas jord i tankerne17.12.2025 09:42:49 CET | Pressemeddelelse
Professor Mogens H. Greve skal gøre EU’s nye jordlov, The Soil Monitoring Law, som netop er offentliggjort i EU’s Official Journal, levende i Danmark. Det handler ikke kun om målinger og indikatorer, men om en fælles fremtid med sundere jord.
Europas fødevare-klimamærker mangler fælles sprog baseret på livscyklusvurdering.16.12.2025 13:34:40 CET | Pressemeddelelse
De mange klimamærker, der bygger på livscyklusvurdering (LCA), er sat i verden for at skabe klarhed, men ender ofte med at skabe forvirring. Årsagen er forskellige beregningsmetoder og måder at kommunikere på. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet opfordrer til hurtig harmonisering for at undgå yderligere forvirring blandt forbrugerne.
Grønne tiltag kan øge udledninger, men stadig gavne klimaet15.12.2025 12:24:02 CET | Pressemeddelelse
En ny dansk model for landbrugssystemer blotlægger, at den grønne omstilling i landbruget er mere kompleks, end først antaget. CIRKULÆR-modellen viser, at politiske beslutninger skal tage højde for hele systemet, ellers risikerer vi at gå galt i byen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum