Ny formand for Center for Landdistriktsforskning vil bidrage til et Danmark i geografisk balance
Den grønne omstilling og adgang til offentlige services er de to hovedområder, som især udfordrer balancen mellem land og by. Det påpeger den nye bestyrelsesformand for Center for Landdistriktsforskning, Steffen Damsgaard, som ønsker en styrket og samlet forskningsindsats indenfor netop disse områder for at sikre et danmark i geografisk balance.

Bestyrelsen for Center for Landdistriktsforskning (CLF) får ny formand. Det sker på det kommende bestyrelsesmøde d. 1. juli, hvor Steffen Damsgaard officielt overtager formandsposten efter Susanne Nors, som i forbindelse med sin fratræden som sekretariatschef for Business Region MidtVest, har ønsket at træde ud af bestyrelsen.
Balancen mellem land og by udfordres
Steffen Damsgaard har været medlem af CLF's bestyrelse siden centret blev etableret, og som formand for Landdistrikternes Fællesråd har Steffen allerede et indgående kendskab til landdistrikternes problematikker.
”Jeg ser meget frem til opgaven som bestyrelsesformand for Center for Landdistriktsforskning, der som det eneste dedikerede forskningscenter for landdistrikter kan bidrage med endnu mere anvendelsesorienteret forskning til gavn for befolkningen, udviklingen i landdistrikterne, den regionale udvikling og dermed udviklingen i Danmark,” udtaler Steffen Damsgaard.
Og der er behov for øget finansiering og fokus på CLF’s aktiviteter, der peger på, at balancen mellem land og by udfordres på især to områder. Det drejer sig om den helt nødvendige grønne omstilling og adgangen til offentlige services.
”Det er helt afgørende, at udviklingen af landdistrikterne og potentialet for at revitalisere områderne tænkes ind i de løsninger, der udfoldes. Det ønsker CLF at understøtte gennem en styrket og samlet forskningsindsats indenfor netop disse områder i den kommende periode. Derfor er første opgave at skabe den økonomiske base, der er nødvendig for at kunne fastholde og udvikle aktiviteterne i Center for Landdistriktsforskning,” udtaler Steffen Damsgaard.
Et stort bidrag
Den afgående formand Susanne Nors har ydet et kæmpe bidrag for CLF og efterlader centeret på et godt sted, hvor der netop er lagt sidste hånd på den kommende strategi, der skal øge indsatsen på de to fokusområder. Susanne har med sin store ledelseserfaring og indsigt i landdistriktsområdet, især på erhvervssiden, været med til at navigere centeret igennem en turbulent tid og bidraget til at sikre et fokus og en relevans af centerets forskning.
”CLF’s arbejde med at sikre forskningsmæssige indsigter i, hvordan områder i Danmark udvikler sig, er essentiel for organisationer, der arbejder med område- og erhvervsudvikling. Arbejdet komplementerer anden samfundsvidenskabelig forskning, og jeg ser det som helt afgørende at både lokale, regionale og folketingspolitikere har et solidt grundlag for initiativer og lovgivning, der skal sikre et Danmark i balance,” udtaler Susanne Nors og tilføjer:
”Jeg er meget glad for at kunne give stafetten videre til Steffen, som med sin indsigt i landdistriktsområdet vil bidrage til CLF’s arbejde med de vigtige fokusområder, bestyrelsen har prioriteret i den kommende periode.”
Hele CLF ønsker at rette en stor tak til Susanne for det imponerende stykke arbejde, hun har lagt som bestyrelsesformand.
Om CLF
Center for Landdistriktsforskning er et universitetscenter ved Syddansk Universitet i Esbjerg og en anerkendt og stærk profil inden for landdistriktsforskning nationalt og internationalt. Vi samarbejder bredt med andre stærke fagmiljøer og aktører i landdistrikterne om at belyse komplekse problemstillinger, der kan give beslutningstagerne viden om, hvad det gode liv på landet er, og hvilke faktorer der har betydning for, at det kan skabes og vedligeholdes. Vores forskning er anvendelsesorienteret og skal kunne bruges i praksis til gavn for de mennesker, der bor og arbejder i landdistrikterne.
Kontakter
For mere information kontakt bestyrelsesformand for CLF Steffen Damsgaard på tlf. 61 31 36 36 eller leder for CLF professor Egon Noe på tlf. 93 50 73 75.
Billeder

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum