Syddansk Universitet

Ny formand for Center for Landdistriktsforskning vil bidrage til et Danmark i geografisk balance

Del

Den grønne omstilling og adgang til offentlige services er de to hovedområder, som især udfordrer balancen mellem land og by. Det påpeger den nye bestyrelsesformand for Center for Landdistriktsforskning, Steffen Damsgaard, som ønsker en styrket og samlet forskningsindsats indenfor netop disse områder for at sikre et danmark i geografisk balance.

SDU Esbjerg
SDU Esbjerg

Bestyrelsen for Center for Landdistriktsforskning (CLF) får ny formand. Det sker på det kommende bestyrelsesmøde d. 1. juli, hvor Steffen Damsgaard officielt overtager formandsposten efter Susanne Nors, som i forbindelse med sin fratræden som sekretariatschef for Business Region MidtVest, har ønsket at træde ud af bestyrelsen.

Balancen mellem land og by udfordres

Steffen Damsgaard har været medlem af CLF's bestyrelse siden centret blev etableret, og som formand for Landdistrikternes Fællesråd har Steffen allerede et indgående kendskab til landdistrikternes problematikker.

Jeg ser meget frem til opgaven som bestyrelsesformand for Center for Landdistriktsforskning, der som det eneste dedikerede forskningscenter for landdistrikter kan bidrage med endnu mere anvendelsesorienteret forskning til gavn for befolkningen, udviklingen i landdistrikterne, den regionale udvikling og dermed udviklingen i Danmark,” udtaler Steffen Damsgaard.

Og der er behov for øget finansiering og fokus på CLF’s aktiviteter, der peger på, at balancen mellem land og by udfordres på især to områder. Det drejer sig om den helt nødvendige grønne omstilling og adgangen til offentlige services.

”Det er helt afgørende, at udviklingen af landdistrikterne og potentialet for at revitalisere områderne tænkes ind i de løsninger, der udfoldes. Det ønsker CLF at understøtte gennem en styrket og samlet forskningsindsats indenfor netop disse områder i den kommende periode. Derfor er første opgave at skabe den økonomiske base, der er nødvendig for at kunne fastholde og udvikle aktiviteterne i Center for Landdistriktsforskning,” udtaler Steffen Damsgaard.

Et stort bidrag

Den afgående formand Susanne Nors har ydet et kæmpe bidrag for CLF og efterlader centeret på et godt sted, hvor der netop er lagt sidste hånd på den kommende strategi, der skal øge indsatsen på de to fokusområder. Susanne har med sin store ledelseserfaring og indsigt i landdistriktsområdet, især på erhvervssiden, været med til at navigere centeret igennem en turbulent tid og bidraget til at sikre et fokus og en relevans af centerets forskning.  

”CLF’s arbejde med at sikre forskningsmæssige indsigter i, hvordan områder i Danmark udvikler sig, er essentiel for organisationer, der arbejder med område- og erhvervsudvikling. Arbejdet komplementerer anden samfundsvidenskabelig forskning, og jeg ser det som helt afgørende at både lokale, regionale og folketingspolitikere har et solidt grundlag for initiativer og lovgivning, der skal sikre et Danmark i balance,” udtaler Susanne Nors og tilføjer:

”Jeg er meget glad for at kunne give stafetten videre til Steffen, som med sin indsigt i landdistriktsområdet vil bidrage til CLF’s arbejde med de vigtige fokusområder, bestyrelsen har prioriteret i den kommende periode.”

Hele CLF ønsker at rette en stor tak til Susanne for det imponerende stykke arbejde, hun har lagt som bestyrelsesformand.

Om CLF

Center for Landdistriktsforskning er et universitetscenter ved Syddansk Universitet i Esbjerg og en anerkendt og stærk profil inden for landdistriktsforskning nationalt og internationalt. Vi samarbejder bredt med andre stærke fagmiljøer og aktører i landdistrikterne om at belyse komplekse problemstillinger, der kan give beslutningstagerne viden om, hvad det gode liv på landet er, og hvilke faktorer der har betydning for, at det kan skabes og vedligeholdes. Vores forskning er anvendelsesorienteret og skal kunne bruges i praksis til gavn for de mennesker, der bor og arbejder i landdistrikterne.

Kontakter

For mere information kontakt bestyrelsesformand for CLF Steffen Damsgaard på tlf. 61 31 36 36 eller leder for CLF professor Egon Noe på tlf. 93 50 73 75.

Billeder

SDU Esbjerg
SDU Esbjerg
Download

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

SDU-forskere er hovedforfattere på ny FN-klimarapport om byer: »Danmark burde gå forrest«6.6.2024 09:00:35 CEST | Pressemeddelelse

Professor Nicola Tollin og hans kollegaer fra UNESCO Chair on Urban Resilience (SDU.Resilience) fra Det Tekniske Fakultet på SDU har sammen med FN offentliggjort en ny rapport om byer i den internationale klimapolitik. Rapporten viser, at mange lande stadigvæk ikke har skrevet byerne ind i deres klimaplaner under Paris-aftalen (NDC'erne) – heller Danmark på trods af alle de klimaindsatser, der i øjeblikket finder sted i danske byer. Ifølge forfatterne udgør byerne et uudnyttet potentiale for klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye