Rudersdal Kommune

Skovlyhuset skaber cykelglæde hos børnehavebørn

Del

Der er fuld fart på cyklerne i maj måned i Børnehuset Skovlyhuset i Holte. Den certificerede idrætsinstitution er nemlig med i Cyklistforbundets maj-kampagne ”Vi kan cykle!”, der skal hjælpe børnehavebørn til at blive glade og sikre børnecyklister.

To børnehavepiger er med i cykelleg i Børnehuset Skovlyhuset
To børnehavepiger er med i cykelleg i Børnehuset Skovlyhuset

Små cykler, røde kegler, trafiklys og en optegnet cykelbane har sammen med en gruppe cykelglade børnehavebørn været hverdag i maj måned i Børnehuset Skovlyhuset. Pædagog Jens Petersen-Ajbro har sammen med børnene øvet cykelfærdigheder gennem forskellige cykellege, der er udviklet af Cyklistforbundet. Han fortæller:

-Skovlyhuset er en certificeret idrætsinstitution, og derfor giver det rigtig god mening at være en del af Cyklistforbundets kampagne. Vi har hele året løbende fokus på cykelaktiviteter, men vi sætter ekstra ind i maj, hvor vi med kampagnen får ny inspiration og udviklet vores cykellege.

Pirater og dinosaurer kombineres med cykellege

I Skovlyhuset øver børnene helt basale cykelfærdigheder, som balance, at bremse og at bedømme afstande og fart. Og det pakkes ind i sjove cykellege, hvor børnene bruger deres fantasi, når de skal passe på piraternes kanonkugler eller stjæle dragens diamanter:

-Mange af vores børn er glade for fantasilege, og det element bruger vi, når vi øver at cykle. Vi leger eksempelvis cykellegen piratskib, hvor vi placerer små bolde rundt om et tegnet piratskib og leger, boldene er kanonkugler. Børnene skal på cyklen undgå boldene og samtidig holde øje med hinanden. På den måde træner vi både balance, at bremse og at cykle mellem hinanden. Og så bruger vi samtidig vores fantasi.

Cykelleg handler om mere end at lære at cykle

Ifølge Jens Petersen-Ajbro handler cykelleg ikke kun om at lære børnene at cykle. Udover at gøre børnene cykelsikre, er der også andre kompetencer, der styrkes hos børnene, når de leger cykellege. Kompetencer, der alle taler ind i den styrkede pædagogiske læreplan.

-Cykellegene skaber et fællesskab børnene imellem. Jeg oplever, at de får rigtig meget ud af det socialt, og jeg kan se, at der opbygges nye relationer børnene imellem. På den måde giver cykellegene også mulighed for at arbejde med børnenes sociale kompetencer.

Og det er ikke bare børnene i Skovlyhuset, der har taget godt imod cykellegene:

-Forældrene har taget godt imod, at vi introducerer børnene til cykellege og de inspireres til at fortsætte cykellegene derhjemme. Og så oplever vi, at der er flere forældre, der er begyndt at cykle med deres børn i børnehave”, afslutter Jens Petersen-Ajbro.

.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

To børnehavepiger er med i cykelleg i Børnehuset Skovlyhuset
To børnehavepiger er med i cykelleg i Børnehuset Skovlyhuset
Download

Links

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye