ROMU

Oplev Lejres smukke natur og spændende historie på gratis sommervandreture

Del

Er du nysgerrig på Lejreområdets rige historie? Vil du høre fortællinger om Beowulf, Kong Hans’ hests gravsted eller gudinden Nerthus i Herthadalen? Så skulle du tage med på en historisk sommervandring! I samarbejde med Lejre Museumsforening, Lejre Historiske Forening og lokale lodsejere inviterer Lejre Museum til gratis historiske vandreture henover sommeren i det smukke Lejreområde.

Sommervandringerne finder sted hver torsdag og søndag i juni, juli og august med start kl. 11:00 ved Lejre Museum. Frivillige og lokale turguider vil tage dig med på tur forbi fortidsminder, gamle møller, landsbyer og majestætiske alléer, alt imens de deler deres viden om områdets historie med dig.

”De historiske vandringer er en unik mulighed for at lære Lejreområdet bedre at kende,” fortæller Maja Kvamm fra Lejre Museum. ”Her kan man blive klogere på alle de sjove historier, landskabet gemmer på, samtidig med at man kommer ud i naturen i godt selskab.”

Alle ture er mellem 2 og 9 km lange og har forskellige kulturhistoriske temaer. Du kan fx følge ”I vikingernes fodspor” gennem Lejre Ådal eller tage med på ”Rundt om Knapsø”, hvor ruten blandt andet går gennem den smukke Herthadal. Der er noget for enhver smag, og museet tør næsten garantere, at du kommer klogere hjem. Som noget nyt på programmet er der i år to vandreture, der starter med en kort bustur fra Gl. Lejre til henholdsvis Gevninge og Osted.

På Lejre Museums hjemmeside kan du finde en oversigt over datoer for alle vandreturene. Turene er åbne for alle og kræver ikke forudgående tilmelding. Efter hver tur har du mulighed for at nyde en velfortjent kop kaffe og hjemmebagt kage på Gl. Kongsgaard, der ligger i hjertet af Gl. Lejre.

Tid, pris og sted:

Torsdage og søndage i juni, juli og august. De fleste ture begynder kl. 11:00 foran Lejre Museum. Bemærk: vandreture med indledende bustur har andre mødetider, som fremgår af programmet.

Gratis

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Har du spørgsmål, kan du besøge Lejre Museums hjemmeside eller kontakte museumsinspektør Maja Kvamm på majakv@romu.dk.

Læs mere om alle de vandretilbud som ROMU udbyder i Roskilde og Lejre hele sommeren her: Historiske vandreture med ROMU

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra ROMU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROMU

ROMU udgiver ny årbog: Et år med rumrejser, øl og spændende detektorfund15.4.2024 11:22:34 CEST | Pressemeddelelse

Vanen tro gør museumsorganisationen ROMU status over det forgangne år. I seneste udgave af årbogen, der i år har fået titlen ’Nye tider’, kan man blandt andet læse om udstillinger, arkæologiske pilotprojekter og om andre højdepunkter fra 2023, som blandt andet har budt på et prominent farvel, en gudefigur i rummet og en genfødt øl. Årbogen kan købes fra og med 18. april.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye