Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Danmarks bedste elevråd findes på VUC Storstrøm Nykøbing Falster

Del

Kursistrådet på VUC Storstrøm Nykøbing Falster er kåret som Årets Elevråd af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Prisen anerkender kursistrådets ekstraordinære indsats for at forbedre skolens sociale sammenhold og ændre ringetiderne til gavn for kursiserne. Prisen inkluderer en vandrepokal og en check på 5000 kroner. 

Her ses Emil Jarnvig, formand for kursistrådet VUC Storstrøm-Nykøbing, (tv.) modtage prisen sammen med næstformanden Thomas Martinius (th.).
Her ses Emil Jarnvig, formand for kursistrådet VUC Storstrøm-Nykøbing, (tv.) modtage prisen sammen med næstformanden Thomas Martinius (th.). Tammie Møller Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Mandag blev titlen som Årets Elevråd overrakt til kursistrådet på VUC Storstrøm Nykøbing Falster. Prisen uddeles af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning til et elevråd, der har været ekstra aktivt og engageret i løbet af året og har formået at repræsentere elevernes interesser effektivt over for ledelse og lærere. I år gik prisen til kursistrådet på VUC Storstrøm Nykøbing Falster, der mandag tog imod prisen:

 • Vi er helt oppe at køre. Det betyder utrolig meget, at nogen har lagt mærke til, at vi har gjort en ekstra indsats. Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at det bliver endnu bedre at gå her på skolen og for at kursisterne bliver bedre rystet sammen. Det er vi virkelig glade for bliver anerkendt, siger Emil Jarnvig, formand for kursistrådet på VUC Storstrøm Nykøbing Falster.

For at styrke det sociale sammenhold på skolen har kursistrådet genoplivet traditionen for at holde galla. En tradition, der ellers døde ud under coronapandemien. I nomineringen fremhævede kursistrådet også, at de havde gjort en konkret forskel for eleverne ved at få ændret skolens ringetider. Netop det lagde juryen vægt på i sin begrundelse:

 • Årets Elevråd har gjort en konkret forskel for de elever, de repræsenterer. De er lykkedes med at rykke på skolens ringetider, så alle fik et kvarter tidligere fri og fik pauser, der gav mere mening. Samtidig er Årets Elevråd også lykkedes med at genoplive traditionen for at afholde galla, efter den havde været død siden corona, lyder det i juryens begrundelse.

Prisen "Årets Elevråd" er blevet indstiftet af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning for at hylde dem, der hver dag gør en forskel for deres medelever ved at tage et ekstra ansvar på sig. Foreningen mener, at elevrådene fortjener større anerkendelse og håber, at prisen kan være med til at fremhæve deres vigtige arbejde og inspirere flere elever til at engagere sig:

 • I en tid, hvor der bliver snakket om frivillighedskrise og dalende demokratisk selvtillid, vil vi gerne hylde dem, der engagerer sig og viser, at unges stemmer gør en forskel. Når stærke elevråd lykkes med at sikre eleverne magt over deres egen hverdag, fortjener det anerkendelse. Deres indsats er afgørende for at styrke elevdemokratiet og fællesskabet på skolerne, udtaler Asger Kjær Sørensen, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Fakta om Årets Elevråd

 • Prisen uddeleles af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning til et elevråd der har gjort et særligt stykke arbejde i det forgange skoleår. Ethvert elevråd, der er medlem af DGS, kan nominere sig selv til prisen. 
 • Vinderen kåres af en jury, der ud fra et sæt kriterier fastsat af DGS' hovedbestyrelse, udvælger en vinder blandt de nominerede elevråd. I 2024 har juryen bestået af
  • Mads Olsen (SF), yngste medlem af Folketinget
  • Christine Ravn Lund, forkvinde for Dansk Ungdoms Fællesråd 
  • Laura Poulsen, formand for Danske Skoleelever
  • Emma Sinclair, økonomisk næstforkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i 2020/2021
 • Kursistrådet på VUC Storstrøm Nykøbing Falster blev kåret som Årets Elevråd på DGS' Landsmøde den 14. april og har mandag den 29. maj modtaget vandrepokalen og en check på 5000 kroner. 

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt:
Emil Jarnvig, formand for kursistrådet på VUC Storstrøm Nykøbing Falster: 22734970

Billeder

Her ses Emil Jarnvig, formand for kursistrådet VUC Storstrøm-Nykøbing, (tv.) modtage prisen sammen med næstformanden Thomas Martinius (th.).
Her ses Emil Jarnvig, formand for kursistrådet VUC Storstrøm-Nykøbing, (tv.) modtage prisen sammen med næstformanden Thomas Martinius (th.).
Download

Om Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) er en national, uafhængig elevpolitisk organisation. DGS repræsenterer landets 89.000 STX- HF- IB- og EB-elever og deres holdninger og understøtter elever og elevråd i deres elevdemokratiske arbejde.

Følg pressemeddelelser fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Studerende kæmper fortsat imod SU-reform!7.5.2024 20:18:23 CEST | Pressemeddelelse

I morgen vedtager Regeringen sammen med Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at fjerne det fleksible SU-år. I protest mod det vil der på en række uddannelsesinstitutioner (se listen nederst) på tværs af ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i morgen tidlig være protester. Eleverne og de studerende vil ligesom Regeringen skærer i SU’en. Men modsat Regeringen som skærer i grundlæggende kernevelfærd, så vil de studerende nøjes med at skære i kage. Men det fleksible SU-år er ikke krymlen på toppen. Det er muligt som medie at tage forbi disse protester og tale med de protesterende og unge og andre studerende. Eleverne og de studerende protesterer fordi, at denne her nedskæring på tværs af uddannelsessektoren til at ramme de studerende som ikke går den lige vej i uddannelsessystemet. ”Det er de studerende som har en funktionsnedsættelse. Dem der vælger om undervejs eller dumper en eksamen. Og dem som ikke har den økonomiske opbakning hjemmefra der bliver hårdest ramt.

Elever fortsætter kampen: Gymnasierne skal rustes bedre til seksualundervisning5.2.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Seksualundervisning har været obligatorisk på gymnasierne siden august, men gymnasierne er ikke klædt ordentligt på til opgaven. Der mangler efteruddannelse og faste rammer, hvis seksualundervisningen skal lykkes på alle landets gymnasier. Sådan lyder det fra eleverne på to-året for strejken for seksualundervisning, hvor tusindvis af elever nedlagde undervisningen for at få seksualundervisning på skemaet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye