Statsminister Mette Frederiksen holder rørende tale: Takker Kræftens Bekæmpelses frivillige
Lørdag lagde statsministeren vejen forbi Kræftens Bekæmpelses årlige Repræsentantskabsmøde i Kolding.
Statsminister Mette Frederiksen gav en dybfølt tak til de frivillige i Kræftens Bekæmpelse, da hun i dag gik på scenen som gæstetaler på foreningens årlige repræsentantskabsmøde i Kolding.
- Jer, der er frivillige i Kræftens Bekæmpelse, yder et enormt stykke arbejde. Det gælder det hele. Fra rådgivning til støttesamtaler, når det er svært, gå-aktiviteter, lokale stafetløb, sociale samvær, en arm omkring skulderen og nogle opmærksomme øjne, sagde Mette Frederiksen til de op mod 300 frivillige i salen.
- Jeg giver jer i dag en tak som statsminister, men især som Mette, som pårørende og som datter. I min familie er vi hårdt ramt af den forbandede sygdom. Vi har fået kræftbeskeden alt for mange gange. Flere, både familie og venner, har klaret den, men jeg har mistet for mange, sagde hun.
Statsministeren holdt en meget personlig tale, men talte også om, hvor det politiske tryk skal ligge. Hun pointerede, at der er sket kæmpestore fremskridt inden for kræftbehandlingen i Danmark de seneste årtier, men:
- Vi er langt fra i mål endnu. Det starter og slutter selvfølgelig med, at man som patient har tillid til vores sundhedsvæsen, når kræften rammer. Rigtig meget går godt, men ventetiden på at blive behandlet er nogle steder stadigvæk for lang. Patientrettigheder skal overholdes. Og behandlingskapaciteten på sygehusene må ikke være en begrænsning, sagde hun.
Mette Frederiksen efterlyste et styrket fokus på de mange mennesker, der har afsluttet deres kræftbehandling på sygehuset og nu skal leve et liv med eller efter kræft – måske med senfølger af sygdommen.
- Vi skal blive bedre til - som samfund - at tage sig os af patienten, når man har forladt sygehuset, sagde hun.
- Den kræftplan, vi går i gang med nu, er den største kræftplan indtil nu. Vi foreslår at bruge 600 mio. kr. om året. Den skal have fokus på livet efter kræft og med kræft, sagde hun videre.
Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen takker på foreningens vegne statsministeren:
- Jeg er meget stolt af og glad for, at statsministeren prioriterer at lægge vejen forbi vores Repræsentantskabsmøde og på den måde anerkender vores dygtige og engagerede frivillige. Kampen mod kræften er en folkesag, og en sag som statsministeren tydeligvis også bakker op om, siger Helen Bernt Andersen.
Kontakter
Casper Bagge AndersenPresse- og kommunikationsrådgiver
Tlf:28921085caan@cancer.dkOm Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse er Danmarks største sygdomsbekæmpende forening. Vi arbejder med forskning i kræft, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Vores mål er, at færre får kræft, at flere overlever kræft - og at flere får et bedre liv med og efter kræft.
Besøg os på Cancer.dk.
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Unge kvinder glemmer at gå til kræftscreening4.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Halvdelen af de unge kvinder deltager ikke i livmoderhalskræftscreening, selvom de gerne vil. Nu sætter Kræftens Bekæmpelse fokus på screening og minder om den vigtige undersøgelse.
Ny kampagne sætter lup på tobaksindustriens metoder29.10.2024 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Tobaksindustrien presser politisk på for at bremse lovgivning mod nikotinprodukter og bidrager til at overbevise de unge om, at snus og e-cigaretter er harmløse. Det sætter partnerskabet Røgfri Fremtid fokus på i ny kampagne.
Godt nyt om brystkræftbehandling29.10.2024 02:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ingen øget risiko for blodpropper hos kræftpatienter, der får medicinen.
Ny forskning i T-celleterapi giver håb for kræftpatienter25.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske forskere står bag verdens første forsøg med T-celleterapi og CRISPR. Målet er, at flere patienter med modermærkekræft bliver kræftfri.
Nye tal: Studievejledere føler sig ikke godt nok rustet til at hjælpe elever i sorg13.10.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og Epinion viser, at studievejledere på landets gymnasier mangler tid, viden og kompetencer for at kunne hjælpe unge i sorg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum