DBA

DBA støtter op om Klimahandledagen

Del
Foto - DBA
Foto - DBA

64 % kvinder og 46 % mænd har haft dårlig samvittighed over at smide noget ud, som stadig kunne bruges, viser det seneste Genbrugsindeks. Det laver vi om på nu. 25. april er det Danmarks nationale Klimahandledag, og den støtter DBA, ligesom en række andre virksomheder, op om.

Sortér alt dit affald, byd ukrudtet i din have velkommen og spis mindre kød. Der er mange vaner, vi hver især kan tilegne os for at passe på vores klima. Men for nogle kan det måske synes endeløst at handle, så længe naboen øjensynligt ikke ændrer på de af sine vaner, der slider på planeten.

Det forsøger vi at lave om på nu: 25 april er det Danmarks nationale Klimahandledag. En dag, hvor en række organisationer og virksomheder går sammen for at sætte fokus på, at vi hver især kan gøre lidt, og sammen kan vi skabe forandring.

På DBA støtter vi op om Klimahandledagens tema 'Kram klædeskabet' ved at opfordre folk til bruge dagen som anledning til at rydde op og ud i klædeskabet og i den forbindelse udvælge tre ting fra skabet, som kan sælges eller doneres.

- 54 % af danskerne har haft dårlig samvittighed over at smide noget ud, der stadig kunne bruges. Det sker sikkert i situationer, hvor der skal gøres akut plads til noget andet i skabet, og så er man tvunget til at lave en hurtig handling. Det tager ikke lang tid at give dine aflagte ting muligheden for et nyt liv, men det er klart nemmere at tilegne sig det 'mindset', hvis man først har fået den vane ind under huden, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA og fortsætter.

- Klimahandledagen ser vi som en oplagt mulighed til at få folk til at begynde i det små, at vanen får sat sig, sådan så man ser genbrug som den oplagte mulighed, næste gang indholdet i garderobeskabet skal trimmes.

Her er den største motivation blandt danskerne for at få solgt ud af deres ting

Samvittighedstallet stammer fra det seneste Genbrugsindeks, hvor danskerne også er blevet spurgt, hvad deres største motivation til at sælge brugt er. Her lyder svaret, 'at få ryddet op og få gjort mere plads'.

- For at sikre, at vi får flest mulige med på initiativet, ligger vi os op af det, der er den største motivationsfaktor: Ryd op i klædeskabet, skab mere plads ved at finde mindst tre ting, der kan få et nyt liv hos en anden, fortæller Julie Schoen.

Om Klimahandledagen:

  • Klimahandledagen løb af stablen første gang sidste år, hvor 10.000 danskere var med.
  • I år er mere end 100.000 danskere med.
  • Her er nogle af de organisationer, der i år, foruden DBA, er med til at sætte fokus på forandring: Grøn Kirke, DOX Danmark, Danmarks Biblioteksforening, Praktisk Økologi, Meyers, Kommunernes Landsforening, Repair Cafe Danmark, Dilling samt flere af landets kommuner.
null

Fakta:

54 % har haft dårlig samvittighed over at smide noget ud, der stadig kunne bruges.

Blandt kvinder er et hele 62 %, blandt mænd 46 %.

Hele 88 % af danskerne mener, at gode genbrugsvaner spiller en vigtig rolle i forhold til at skabe et bæredygtigt samfund.

38 % af dem, der genbruger, ser dét, at de gør noget godt for klimaet, som en af de vigtige årsager til at købe genbrugsvarer

25 % af dem, der genbruger, ser dét, at de gør noget godt for klimaet, som en af de vigtigste årsager til at sælge genbrugsvarer
 

Kilde: Genbrugsindekset.

Kontakter

Om DBA:

DBA er Danmarks største handelsplads med nye og brugte varer, der spænder lige fra festkjoler til firehjulstrækkere. Vi har eksisteret siden 1981.

Med 370.000 aktive brugere hver måned, har vi for alvor fat i de købs- og salgsmotiverede danskere. På vores app og platform finder du i skrivende stund mere end 3 millioner aktive annoncer, og danskerne har et gennemsnitligt tidsforbrug hos os på mere end otte timer om måneden.

Følg pressemeddelelser fra DBA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DBA

Kvinderne indretter boligen - mænd søger på gadgets og værktøj7.3.2024 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Fredag 8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag, og i den anledningen er DBA, Den Blå Avis, dykket ned i statistikkerne for at se, hvordan mændene og kvindernes søgninger er forskellige fra hinanden. Mænd søger bl.a. på Lego og Warhammer, mens kvinder leder efter møbler. Når du sætter dig i et møbel hos din nabo, kan du godt regne med, at det er udvalgt og købt af en kvinde. Søgningerne på DBA viser nemlig, at ni ud af de 10 mest anvendte søgeord blandt kvinder er møbler til hjemmet. Kigger man på mændenes mest anvendte søgeord er der kun ét møbel blandt top ti. Mændene og kvindernes tydelige forskellige entusiasme for at indrette hjemmet, falder på et finurligt sted, nu hvor man i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag ofte benytter anledningen til at sætte fokus på, at ligestillingen blandt mænd og kvinder er kommet så langt, at kvinderne er rejst ud på arbejdsmarkedet og dermed væk fra ultimativt at tage sig af de daglige, huslige pligter. Ansvaret for indretningen v

DBAs søgninger afslører: Danskerne forbereder sig på krig23.2.2024 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danskerne køber overlevelsesudstyr på DBA lige nu. Det viser nye tal fra Genbrugsportalen. Sjældent har generatorer, Trangia-sæts samt vand- og benzindunke været i så høj kurs som nu. Der er ingen grund til panik, ingen grund til hamstring. Danske myndigheder holder fast i, at danskerne ikke bør forberede sig på en eventuel krig, selvom vores nordiske naboer har fået en anden besked. Alligevel sætter danskerne sig til tasterne på det danske brugthandelssite, DBA, for at få fingrene i forberedelsesudstyr. Sjældent er det set før, at teltverdenens svar på komfur - nemlig et Trangia-sæt - er så populært i januar. Hele 50 % mere end normalt har danskerne indtastet 'Trangia sæt' i DBAs søgefelt. Søgninger som 'generator', 'CB radio', 'Håndsving', 'Benzindunke' og 'Vanddunke' er også ekstra populære i vintermånederne i år sammenlignet med vinteren 2022/2023. - Vi har jo fået at vide, at vi ikke behøver at forberede os på krig, men noget tyder jo på, at når svenskerne og nordmændene har fået

Nye data viser: Disse ting har du størst mulighed for at få solgt på DBA15.2.2024 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvis du har en cykelanhænger, du ikke længere bruger, bør du sætte den til salg. Nu. For de går som varmt brød på DBA, hvis man skal tro helt nye data fra genbrugsportalen. Det samme gælder køkkenvaske. Men også mere generelle ting som glas, bestik og porcelæn bliver der solgt godt ud af på DBA. Hvad kan jeg få flest penge for, hvad bruger jeg aldrig, og hvilke ting vil efterlade mig mest plads, når jeg får det afsat? Det er nok primært faktorer som disse, der er afgørende, når vi skal bestemme os for, hvad vi skal sætte til salg på DBA. Men du burde måske i stedet sætte til salg ud fra, hvilke ting der er størst sandsynlighed for at få solgt hurtigst. Og i så fald skal du læse med nu. For data for hele 2023 på DBA ligger nu klar, og de viser blandt andet hvilke ting, der blev solgt flest af på brugthandelssitet. Kategorien med boligtilbehør, som hedder 'Diverse indretning' var den kategori, der blev solgt flest ting i, viser tallene. I kategorien sættes der mest en dels sofapuder, bak

Danskernes interesse for brugt skiudstyr har aldrig været større12.2.2024 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Aldrig før har så mange begivet sig ind på DBA for at søge efter skistøvler, skihjelme og ski, viser nye data for januar på genbrugsportalen DBA. Men kigger man på, hvad 'mor' har søgt på versus 'far', er der stor forskel: Kvindernes mest anvendte ski-søgeord i januar er 'rygskjold', som slet ikke er at finde på mændenes top 85. Aldrig før har danskernes gamle, støvede ski i kælderene været varmere end nu. For på DBA sætter flere danskere end nogensinde før sig til tasterne for at få fingrene i deres nabos eller dine skibriller, skistøvler og skihjelm. Søgningerne efter skiudstyr hitter helt vildt lige i øjeblikket på DBA. Søgningerne er mange flere end samme tid årene tidligere: I januar var der fx 12% flere søgninger på 'skistøvler' i forhold til januar forrige år, mens vi søgte hele fire gange mere efter skistøvler i november og december kontra året før. Danskerne er også mere villige end ellers til at erhverve sig deres ski via brugtmarkedet, for søgningerne på det lange udstyr er

Aldrig set før: Nyt søgeord på DBA (Den Blå Avis) bruges flittigt af danskerne5.2.2024 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

I januar blev 'Kongeord' indtastet hele 1.994 gange i DBAs søgefelt. Byer, der søger mest på bogen (i prioriteret rækkefølge - 1 = først) 1. Vejle 2. Kbh S 3. Kbh Ø 4. Hvidovre 5. Aarhus C 6. Kbh N 7. Kbh K 8. Ballerup Andelen af kvinder, der har søgt efter bogen brugt, udgør 40 %, mens mænd udgør 37 %. 23 % er DBA-brugere, som ikke er logget ind. 24 % af søgningerne efter bogen, står de 50-59 årige for. 19 % af søgningerne efter bogen står de 60 år eller ældre for 18 % 40-49 årige 12 % 30-39 årige 6 % 20-29 årige 21 % er ikke logget ind - Når der er noget, der optager danskerne, kan vi også se det på DBA. DBA er en slags 'google', bare med 'genbrug'. Hvis Tinkas nissehue er udsolgt, eller når danskerne skal på skiferie, kan vi også se det i de søgemønstre, der viser sig på DBA. Og derfor kan vi også se i vores nyeste data, at kongen nu har udgivet en ny bog, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig for DBA. Hun undrer sig over, at det især er byer i Storkøbenhavn, der har søgt efter bo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye