Esbjerg Kommune

Musikhuset puster nyt liv i Tobakken fra 1. august 2024

Del

Byrådet har netop godkendt aftalen mellem Esbjerg Kommune og Musikhuset Esbjerg om den fremtidige drift af spillestedet Tobakken. Dermed er Musikhuset klar til at slå dørene op til spillestedet fra 1. august 2024.

Musikhuset overtager driften af Tobakken og åbner dørene igen 1. august 2024. Det glæder fra venstre Musikhuset Esbjergs direktør Torben Seldrup, Jakob Lose, formand for Kultur & Fritid i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, bestyrelsesformand for Musikhuset Esbjerg og Jesper Frost Rasmussen, borgmester. Foto: Esbjerg Kommune
Musikhuset overtager driften af Tobakken og åbner dørene igen 1. august 2024. Det glæder fra venstre Musikhuset Esbjergs direktør Torben Seldrup, Jakob Lose, formand for Kultur & Fritid i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, bestyrelsesformand for Musikhuset Esbjerg og Jesper Frost Rasmussen, borgmester. Foto: Esbjerg Kommune

Så kan Esbjergs musikelskere godt begynde at støve øregange godt af igen, for nu kommer nyheden, som alle har ventet på med længsel: Tobakken genopstår.

Byrådet har netop godkendt den endelige driftsaftale med Musikhuset Esbjerg, som betyder, at Musikhuset fremover skal drive det rytmiske spillested Tobakken. Der er både en driftsaftale og en erhvervslejekontrakt på markedsvilkår, hvilket sikrer, at det kommunale tilskud alene bliver brugt til kulturaktiviteter, og Musikhuset har mulighed for at lave kommercielle arrangementer på Tobakken.

”Vi er ovenud tilfredse med, at byrådet i dag har givet mandat til Musikhuset Esbjerg om at overtage driften af Esbjergs vigtige rytmiske spillested. I en kultur- og oplevelsesby skal vi selvfølgelig have flere musikscener, og jeg er rigtig glad for, at Tobakken nu genopstår,” siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune.

Også i Musikhuset Esbjerg er optimismen stor.

”Det er en enig bestyrelse, der har besluttet, at Musikhuset skal påtage sig den store og vigtige opgave, det er at drive Tobakken. Vi er overbevist om, at vi er de rette til at løfte opgaven, og vi vil gøre vores ypperste for at sikre, at sydvestjyderne får et fantastisk rytmisk spillested” siger Johnny Søtrup, bestyrelsesformand i Musikhuset Esbjerg.

Glæd dig til et alsidigt program

Kunstnerisk skal Musikhuset Esbjerg på det nye spillested sikre et alsidigt program med rytmiske koncerter og arrangementer, der tilgodeser både det brede publikum og de mere smalle genrer med fokus på det yngre publikum.

”Vi vil skabe et spillested, hvor de gode ting fra det gamle Tobakken bliver bevaret, men hvor der også kommer til at ske en masse spændende, nye ting. Vi vil have fokus både på de store, populære navne, på vækstlaget og på det lokale musikmiljø. Allerede fra i dag går vi i gang med at søge efter en booker, der skal ansættes hurtigst muligt og sætte den kunstneriske kurs for Tobakken, siger Torben Seldrup, direktør i Musikhuset Esbjerg.

Tobakken genåbner fra 1. august, og Musikhuset vil sikre liv og koncerter i bygningen resten af året, dog kan det ikke undgås det vil tage lidt tid, før Tobakken er fuldt oppe i gear igen. Resten af 2024 skal bruges til at slå tonen an med et mindre antal arrangementer og først fra næste år vil det være muligt at skrue op for bookningerne, så kommunens musikelskere fra anden halvdel af 2025 kan gå til koncert på et fuldt kørende spillested.

”Jeg er så glad for, at vi er landet på den her gode løsning for at genåbne Tobakken. Musikhuset er en stabil og driftssikker operatør, og efter den her lange proces, så er der ingen tvivl om, at det er lige det vi musikelskere har brug for, så vi kan få Tobakken op i fuld gear igen, siger Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune.

FAKTA

Aftalen om Tobakken

Aftalen om tilskud til Tobakken gælder i første omgang for tre år, hvor kommunen årligt bidrager med 5,9 millioner kroner. Aftalen indeholder blandt andet:

  • 40 gratisdage, hvor byens unge og lokale musikforeninger kan bruge Tobakkens faciliteter og medarbejdere gratis til at holde bl.a. koncerter, som er tilgængelige for alle. Værdi for musikforeningerne: 1,5 millioner kroner.
  • Musikhuset Esbjerg/Tobakken etablerer et rådgivende forum med repræsentanter fra musikforeninger i Esbjerg Kommune. Der udpeges minimum 5 repræsentanter, og i dette forum kan der stilles forslag til programlægningen på Tobakken og i den forbindelse sættes fokus på udviklingen af koncerter og arrangementer, hvor de unge og vækstlaget bliver inddraget.
  • Musikhuset/Tobakken skal hvert år aflevere et revisorgodkendt internt regnskab til Esbjerg Kommune, hvor der krone for krone bliver redegjort for, hvordan det kommunale tilskud er brugt, så vi sikrer lovligheden i forhold til Kommunalfuldmagten.
  • Musikhuset skal skabe aktiviteter og arrangementer i den store sal, lille sal og på caféscenen på Tobakken.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, mail: jesra@esbjerg.dk, mobil: 2724 1800

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, mail: jl@esbjerg.dk, mobil: 2674 4053

Johnny Søtrup, bestyrelsesformand for Musikhuset Esbjerg, mail: johnny@soetrup.dk, mobil: 27 24 12 00

Torben Seldrup, direktør for Musikhuset Esbjerg, mail: ts@mhe.dk, mobil: 51 27 51 00

Billeder

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye