Investeringer i IoT kaster priser af sig i Europa
Brunata-Minol-ZENNER-koncernen kan se tilbage på et stærkt innovationsår i 2023. Flere års investeringer og satsninger i smart bygningsdrift mærkes nu ikke kun på omsætningen, men også i form af flere vundne priser.
I efteråret blev Minol af DIE Welt i Tyskland udpeget som den mest innovative leverandør af energitjenester. Det var tredje gang i træk Minol vandt. Tidligere på året modtog Zenner fagmediet eGovernments læserpris i kategorien Smart City/Smart Country på baggrund af mere end 350 digitaliseringsprojekter.
"Det betyder meget for medarbejderne, når vi anerkendes for vores innovation og den indsats, som ligger bag. Intelligent bygningsdrift er fortsat et marked med et stort potentiale for innovation. Men på mange måder er det også ved at blive modent. Det oplever vi specielt i Danmark, som er 1-2 år foran det øvrige Europa hvilket også er grunden til at vi oftest introducerer nye løsninger herhjemme før de andre lande," siger Jesper Kristoffersen, CEO i Brunata A/S
Danmark har ifølge flere kilder en førerposition med flest IoT-enheder per indbygger. Brunata overskred tidligt i 2023 en markant milepæl med én million installerede målere og andre enheder på virksomhedens landsdækkende LoRaWan netværk – heraf knap halvdelen i danske bygninger. Virksomheden har desuden udviklet en moden pakke af Smart Building IoT-services, der allerede i dag står for en markant og hastigt voksende del af omsætningen. De sensorbaserede services holder styr på lækager, løbende toiletter, indeklima og skimmelsvamp samt defekte røgalarmer.
Enkelt at starte med kompleks teknologi
”Vores mål er at gøre installation og drift af nye sensorer så ukompliceret for offentlige og private ejendomsbesiddere som muligt. Det er blevet godt modtaget af kunderne, at de uden omfattende IT-viden nu kan gennemføre en avanceret og hurtig digitalisering af bygningerne,” forklarer Kristian Voldby Olsen, CEO Brunata International.
Brunatas netværk er baseret på den globale og åbne netværksprotokol LoRaWAN, der skaber en trådløs forbindelse til sensorer, målestationer og andre Internet of Things-enheder (IoT). Netværket gør det muligt at sende små datamængder over lange afstande med et lavt strømforbrug, baseret på batteridrevne sensorer med en batterilevetid på adskillige år.
Det gør det muligt for bygningsejere i hele Europa at spare milliarder via reducerede udgifter til energi, bygningsskader, manuelle tilsyn med mere.
Ifølge direktøren for LoRa Alliance, Donna Moore, leverer over 1.000 netværk nu LoRaWan dækning i 140 lande. Det globale marked for intelligente bygninger blev vurderet til 75,89 milliarder USD i 2022 og forventes at vokse med en årlig vækstrate (CAGR) på 26,5% fra 2023 til 2030. Dette ifølge en rapport fra Grand View Research. Brunatas erfaringer med IoT-services de senere år i Danmark viser en årlig vækst på ca. 33 procent årligt siden 2020.
LoRaWAN
Brunatas Smart Building netværk er baseret på netværkstandarden LoRaWAN, som er et Low Power Wide Area Network-teknologi, som er en åben og global standard for IoT (Internet of Things). Netværket gør det muligt at sende små datapakker over lange afstande med et lavt strømforbrug, baseret på små batteridrevne sensorer, som har en batterilevetid på adskillige år. Netværket giver en lang række nye teknologiske muligheder. Eksempelvis fjernaflæsning af målere i bygninger men også trafik og mobilitet med mere. Udviklingen og certificering af standarden sker i non-profit organisationen Lora-Alliance®, som har cirka 500 virksomheder og organisationer som medlemmer. Blandt disse er Cisco, Motorola, Bosch og Microsoft samt IT-universitetet, Kamstrup og Brunata med flere fra Danmark.
Yderligere information:
Kristian Voldby Olsen, CEO Brunata International, mobil +45 50 60 49 10, mail: kol@brunata.com
Om Brunata:
Brunata er en del af Brunata-Minol-ZENNER-koncernen, der har 4.200 ansatte over hele verden og lokale partnere i mere end 100 lande. Brunata er en af Europas førende specialister inden for energimåling, målere og individuel måling samt ejendomsbaserede IoT-løsninger og energistyring.
LoRaWAN®-netværk gør Brunata i stand til at tilbyde telekommunikationsinfrastruktur til skræddersyede og smarte løsninger i Internet of Things til energiudbydere, boligbranchen, byer og kommuner samt til kommunale forsyningsselskaber og industrivirksomheder.
Koncernen har over 70.000 gateways med mere end 5 mio. tilsluttede enheder i 15 lande.
Følg pressemeddelelser fra Brunata A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Brunata A/S
Sensorer skal beskytte mod skybrud og oversvømmelser23.9.2024 15:25:52 CEST | Pressemeddelelse
Klimaforandringerne betyder, at skybrud og oversvømmelser bliver hyppigere og voldsommere i fremtiden. Lige nu følger Brunata erfaringerne fra et pilotprojekt i Tyskland, hvor både sensorer og kunstig intelligens mobiliseres i kampen mod disse klimahændelser.
Brunata laver hattrick på bundlinjen17.6.2024 11:54:31 CEST | Pressemeddelelse
Brunata A/S har for tredje år i træk leveret et rekordresultat. Driftsresultatet før skat og renter blev på 73,7 millioner DKK og er vokset med 41 procent sammenlignet med forrige år. De seneste tre år er driftsresultatet fordoblet.
Brunata får Boligministeriet til at give klart svar29.1.2024 16:06:08 CET | Pressemeddelelse
En ændring i lejeloven betyder, at boligudlejere fra 1. januar 2024, ikke bare kan, men skal medtage deres udgifter til de såkaldte EED-forbrugsnotifikationer i deres forbrugsregnskab. Men der har været tvivl om, hvorvidt man skal tage udgifterne fra 2023 med i de forbrugsregnskaber, der netop nu bliver udarbejdet rundt om i landet. Brunata har nu fået Social-, Bolig- og Ældreministeriet til at give klart svar.
Brunata får patent på IoT-innovation, der spænder ben for løbende toiletter9.11.2023 16:12:40 CET | Pressemeddelelse
En utæt cisterne kan spilde op til 1.100 liter vand i døgnet - eller 10 fyldte badekar. I Danmark betyder det fra 5.000 og helt op til 28.000 kroner om året i ekstra vandregninger for et enkelt toilet*. Nu har cleantech-virksomheden Brunata udviklet og patenteret en IoT-baseret løsning, som allerede er testet af i Danmark - og snart bliver lanceret på det europæiske marked
Vindere og tabere i det danske varmeregnskab7.7.2023 11:17:59 CEST | Pressemeddelelse
Hele forrige år havde familien Danmark koldsved over varmeregningen. Men hvor slemt blev det i virkeligheden? Nye tal viser en varmeregning for Danmark i 2022, der kun var 2 procent højere end det foregående år. Dermed slap de fleste heldigvis med skrækken. Bag hovedtallet er der dog store regionale forskelle, som skabte vindere og tabere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum