Næstved Bibliotek og Borgerservice

Sommerbogen 2024

Del

Så er det igen tid til Danmarks største læsekonkurrence for børn - Sommerbogen 2024. Du kan deltage i ”Sommerbogen” på biblioteket fra den 14. juni til den 24. august.

To piger der læser bøger, siddende i en sofa på biblioteket
Mandie og Silva løser læseudfordringer sammen Næstved Bibliotek

Næstved Bibliotek og Borgerservice er igen vært for Sommerbogen. Alle børn i alderen 6–15 år kan deltage i læsekonkurrencen, hvor man kan vinde fede præmier. Sidste år deltog 160 læseglade børn fra Næstved Kommune i konkurrencen, og vi håber, at endnu flere vil være med i år.

Sommerbogen er en landsdækkende konkurrence. Bag konkurrencen står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.

Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden. De seneste år har Sommerbogen oplevet en kolossal opbakning fra biblioteker og børn – hele 89 kommuner var sidste år repræsenteret på Sommerbogskortet, hvilket førte til en rekord-deltagelse på mere end 12.000 børn!

Læs og løs udfordringer

For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse, mens de læser. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad. Børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen om en af de tre hovedpræmier.

Alle deltagende børn er med i den landsdækkende lodtrækning om de tre hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på fem minutter. Til de deltagende børn i Næstved Kommune er der yderligere præmier. Alle børn, der afleverer et udfyldt ark, får en gratis boggave (så længe lager haves) og deltager også i den lokale lodtrækning om en gave fra Langes Bog & idé i Næstved.  

Lydbøger duer også

Sommerbogen er en fantastisk mulighed til at sætte fokus på læsning i hjemmene i sommerferien. Udfordringerne er sjove og anderledes og motiverer til at læse og gå på opdagelse i spændende historier. Hvis man har svært ved at læse, er lydbøger en god mulighed for alligevel at kunne være med i Sommerbogen og fordybe sig i en god historie.

Det er gratis at deltage, og udfordringsarkene kan hentes på alle biblioteker i Næstved Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

To piger der læser bøger, siddende i en sofa på biblioteket
Mandie og Silva løser læseudfordringer sammen
Download
Kampagneplakat for Sommerbogen
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye