Energi Fyn

Er du en del af de 32 procent?

Del

68% af danskerne vil kunnne lade bilen op i indkørslen. Men det betyder også, at 32% af danskerne ikke kan, og her kan virksomheder komme til at spille en vigtig rolle. 

Ladestandere hos Energi Fyn
Ladestandere hos Energi Fyn Foto: Alex Tran

Langt størstedelen af elbilejerne har opsat en ladeboks derhjemme. Men det er ikke muligt for alle. Ifølge en rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fra december 2023 vil 32% af den danske, voksne befolkning ikke have mulighed for at lade ved deres bolig. Og hvad gør man så?

32% kan ikke få en ladeboks derhjemme 

Bor du i etagebyggeri, er det nemlig ikke sikkert, at du lige kan opsætte en ladeboks ved din bolig.

Men energiselskabet Energi Fyn, der blandt andet sælger ladeløsninger til både privatbrug og til virksomheder, har en oplagt løsning.

- Flere og flere  virksomheder opsætter ladestandere til brug for firmabiler, medarbejdere og gæster. Ladestandere er gået hen og blevet et mere og mere vigtigt gode for medarbejdere. Vi har for eksempel medarbejdere her hos Energi Fyn, der ikke kan opsætte en ladeboks ved deres hjem. De lader så udelukkende på vores p-plads to-tre gange i løbet af ugen, mens de er på arbejde, siger Finn Andersen, der er kommerciel direktør hos Energi Fyn. Han tilføjer:

- I det hele taget giver det god mening for virksomheder at opsætte ladestandere og tilbyde den mulighed for deres medarbejdere, gæster og for offentligheden. Der ligger en stor samfundsgevinst i at gøre sine ladestandere offentligt tilgængelige, for det er mindre omkostningstungt at etablere ladestandere på virksomhedens p-plads – til glæde for medarbejdere, naboer og lokalområde – frem for at opføre store lynladestationer, siger han.

68% kan få en ladeboks derhjemme

Uanset om du lader bilen på arbejdet eller ej, giver det dog stadig mening at få sin egen ladeboks, hvis du tilhører den høje procentdel, der har mulighed for det. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at få sin egen ladeboks installeret derhjemme. 

- Gennemsnitsdanskeren kører 16.000 kilometer om året, så hvis dit kørselsbehov matcher det, er det langt billigere for dig at installere en ladeboks derhjemme med forbrugsafregning frem for at vælge et ladeabonnement til en fast månedlig pris. Sidstnævnte tjener sig nemlig først ind, hvis du kører mere end 30.000 kilometer om året, lyder det fra Finn Andersen, der er kommerciel direktør hos Energi Fyn.

Ifølge Finn Andersen og Energi Fyn er der også en anden fordel ved at få sin egen ladeboks, og det er en god idé at have for øje som elbilist.

- Du har mange penge at spare ved at vælge en serviceaftale på ladeboksen samme sted, hvor din husstand har sin elaftale. Elprisen inkluderer en afgift som staten har lagt oveni. Den afgift kan du få tilbagebetalt, når du lader din bil - hvis du ikke i forvejen har nedsat elafgift på grund af for eksempel solceller, elvarme eller en varmepumpe.

- Men du kan kun få den fulde elafgift refunderet ved opladningerne, hvis du har ladeløsning og elaftale samlet det samme sted – og det kunne så eksempelvis være hos Energi Fyn, hvor du desuden kan flytte din ladeløsningen over for 0 kr., slutter Finn Andersen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Energi Fyn

Energi Fyn er en moderne energikoncern, og vi er ejet af 220.000 fynske andelshavere.

Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.

Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger, vi tilbyder forskellige bredbåndsløsninger, og vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn. Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn.

Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn. 

Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger 400 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, administration, økonomi, kundeservice med mere. 

Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye