Fiskeristyrelsen

Fiskerikontrollen konfiskerer ulovlige redskaber og fangst til en værdi af ca. kr. 800.000

Del

Fiskeristyrelsens kontrolskib ”Nordsøen” har været på patrulje i Nordsøen. Under rutinemæssig kontrol af to fiskefartøjer fandt kontrollørerne ulovlige redskaber, der i begge tilfælde medførte krav om bøde samt værdikonfiskation af fangst og redskaber til en samlet værdi på ca. kr. 800.000.

Fiskeristyrelsens kontrollører har gennemført en rutinemæssig kontrol, hvor de faldt over to fiskefartøjer med ulovlige redskaber. I det første tilfælde kunne fiskerikontrollørerne konstatere, at fiskefartøjet fiskede med to fangstposer, hvoraf den ene var ulovlig. Tykkelsen på trådene i den ulovlige fangstpose var for stor, og redskabet – og dets fangst af primært rødspætter – blev derfor værdikonfiskeret.

I det andet tilfælde konstaterede fiskerikontrollørerne, at tre af fiskefartøjets fire fangstposer var ulovlige. Her drejede overtrædelsen sig om størrelsen på maskerne i sorteringsvinduerne. Fartøjets fangst bestod af primært jomfruhummer og rødspætte.

Skibsfører fra fiskerikontrolskibet ”Nordsøen” Jesper Bech Eiersted fortæller:
- Der er klare regler for, hvor tyk tråden i fangstposen må være. Jo tykkere tråden er, jo sværere er det for fisk under mindstemålet at undslippe. Det samme gælder for størrelsen på sorteringsvinduerne, hvor for små masker gør det sværere for fisk under mindstemålet at undslippe. Reglerne er til for at beskytte de små fisk, der skal vokse sig store.

Fiskeristyrelsens kontrol til søs omfatter bl.a. kontrol af fiskeredskaber, fangst, tilladelser, logbog og af, om fiskeriet foregår i et område, hvor det er lovligt at fiske.

Fiskeristyrelsen forventer efter afslutning på sagsbehandlingen at anmelde sagerne til politiet med krav om bøde for ulovligt fiskeri samt værdikonfiskation af de ulovlige redskaber og fangster. Herefter er det op til domstolen at afgøre sagerne endeligt.

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

30 ulovlige fiskeredskaber konfiskeret ved Livø stenrev12.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Under en kontrolsejlads ved Livø stenrev fandt Fiskeristyrelsens fiskerikontrol en stor mængde ulovlige erhvervsfiskeredskaber. Livø stenrev er et lukket område, hvor fiskeri er forbudt for at beskytte havmiljøet. De ulovlige redskaber bestod af tre rækker ulovlige multitejner, i alt 30 tejner, som derfor blev konfiskeret. Fiskeredskaberne var udsat med henblik på fangst af Sorthummer. Vicefiskeriinspektør Tim Rasmussen Schjoldager fortæller: - Fundet af 30 ulovlige tejner i det lukkede område ved Livø stenrev er meget bekymrende. Ulovlige redskaber har alvorlige konsekvenser for fisk og havmiljø og vi opfordrer alle fiskere til at overholde reglerne for at beskytte vores ressourcer og sikre en fremtidig bestand. Området ved Livø er lukket, da der er er genopbygget et naturligt stenrev, der skal skabe et yngleområde. Kontrollen omfattede også en inspektion ved Ejerslev, hvor et fiskefartøj og dets redskaber blev inspiceret. Denne indsats sikrer, at fiskeredskaber anvendes på en måde, d

Skagen Havn havde flest tons fisk igennem i 202331.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Skagen ligger på en klar førsteplads, når det kommer til, i hvilken dansk havn, der landedes flest tons fisk i 2023. Der blev nemlig landet hele 412.340 tons fisk og skaldyr til konsum og industri i Danmarks nordligste havn sidste år. Springet ned til andenpladsen er temmelig stort; her finder vi nemlig Thyborøn Havn, hvor der blev landet 149.656 tons. Hanstholm Havn ligger på en tredjeplads. Her blev der landet 55.446 tons fisk og skaldyr. På fjerdepladsen ligger havnen i Hvide Sande, hvor den samlede mængde landinger i 2023 nåede op på 40.514 tons. Femtepladsen indtages af Grenå Havn. Her udgjorde landingerne i 2023 i alt 31.230 tons. I alt blev der landet fisk og skaldyr til konsum og industri for 3,4 mia. kroner i de fem havne tilsammen i 2023. Til sammenligning så en lignende liste for 2022 ikke meget anderledes ud – blot var Grenå Havn og Hvide Sande Havn byttet om, således at Grenå Havn lå på en fjerdeplads, og Hvide Sande Havn lå på femtepladsen. Foto: Skagen Havn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye