Green Power Denmark

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Del

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024 for deres avancerede, storskala og intelligente energilagringsløsninger, som aflaster elnettet og opbevarer overskydende energi ved hjælp af AI-drevne virtuelle kraftværker. En teknologi, der styrker elektrificeringen, og har krævet mod at udvikle.

Hybrid Greentech producerer AI-drevne virtuelle kraftværker, der bidrager til at maksimere udnyttelsen af vedvarende energi og øger fleksibiliteten i energisystemet. Under grundlægger Rasmus Rode Mosbæks ledelse er Hybrid Greentech vokset til en virksomhed med 25 ansatte.

Med Hybrid Greentechs intelligente energilagringsløsninger kan de i perioder, hvor der er overskud af vedvarende energi i forhold til forbruget, opbevare energien i alt fra varmepumper, batterier til køleanlæg eller smelteovne gennem AI-drevne virtuelle kraftværker. Når en sky går for solen, eller en vindfront er forsinket, kan de i samme sekund frigive strømmen igen.

- Stort tillykke til Hybrid Greentech. De er med til at løse en kæmpe udfordring i den grønne omstilling, nemlig hvordan vi sikrer, at der altid er strøm i stikkontakten – også når solen er gået ned, og vinden ikke blæser. Deres teknologi er i den grad med til at styrke elektrificeringen, og derfor er de en fortjent vinder af Green Power Prisen, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark, og fortsætter:

- Det er netop innovative og fremsynede indsatser som disse, vi gerne vil hylde med Green Power Prisen. Den teknologi, som Hybrid Greentech har udviklet, viser, hvordan kunstig intelligens og grøn omstilling kan gå hånd i hånd. En teknologi der har krævet et enormt mod og vedholdenhed fra grundlægger Rasmus Rode Mosbæk og resten af holdet bag, siger Kristian Jensen.

Green Power Prisen hylder dem, der tør træffe modige beslutninger og gøre en forskel i den grønne omstilling. I år har fokus været på dem, som går forrest og fremmer elektrificeringen. Juryen har valgt tre finalister ud fra et stærkt felt af nomineringer.

Årets finalister var Hybrid Greentech, Eurowind Energy og Europa-Parlamentarikeren Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre. I bedømmelsen har juryen vægtet modige beslutninger og elektrificeringen af det danske samfund til inspiration for resten af Europa. På alle tre kriterier har Hybrid Greentech udmærket sig.

Prisen blev overrakt på Green Power Denmarks Topmøde 2024, hvor grundlægger Rasmus Rode Mosbæk modtog et diplom og 30.000 kroner til et grønt formål. Hybrid Greentech har valgt at donere de 30.000 kr. til ENGIE Energy Access i Kenya gennem Carbon Clear, der laver off-grid energiløsninger i Kenya ved at distribuere solcellekit til landdistrikter og andre off-grid områder. Dermed får flere adgang til elektricitet uden at være bundet op på fossile brændsler.

Kontakter

Billeder

Vinderen af Green Power Prisen 2024 er Hybrid Greentech. På scenen fra venstre: Kristian Jensen, adm. dir. Green Power Denmark,  Rasmus Rode Mosbæk, adm. direktør og grundlægger af Hybrid Greentech, Andreas Barnekov Thingvad, Trading Systems Director i Hybrid Greentech, Martin Gram, Chief Business Development Officer i Hybrid Greentech, Jesper Hjulmand, formand i Green Power Denmark og Lea Bigom Wichmand, afdelingschef i Green Power Denmark. Foto: Jeppe Carlsen
Vinderen af Green Power Prisen 2024 er Hybrid Greentech. På scenen fra venstre: Kristian Jensen, adm. dir. Green Power Denmark, Rasmus Rode Mosbæk, adm. direktør og grundlægger af Hybrid Greentech, Andreas Barnekov Thingvad, Trading Systems Director i Hybrid Greentech, Martin Gram, Chief Business Development Officer i Hybrid Greentech, Jesper Hjulmand, formand i Green Power Denmark og Lea Bigom Wichmand, afdelingschef i Green Power Denmark. Foto: Jeppe Carlsen
Download

Links

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye