Vestforbrænding hæver fjernvarmeprisen

Del

Vestforbrænding hæver fjernvarmeprisen med virkning fra 01.09.2024. Efter prisforhøjelsen er Vestforbrænding fortsat et af landets billigste fjernvarmeselskaber.

Vestforbrænding hæver fjernvarmeprisen men er fortsat en af landets billigste
Vestforbrænding hæver fjernvarmeprisen men er fortsat en af landets billigste Vestforbrænding

Vestforbrænding er som fjernvarmeselskab underlagt et hvile-i-sig-selv-princip. Det betyder, at omkostninger til produktion og distribution af fjernvarme skal balancere med indtægter fra fjernvarmekunderne. De senere års generelle rente- og prisstigninger har medført stigende omkostninger, og derfor er Vestforbrænding nødt til at hæve prisen på fjernvarme pr. 1. september 2024. 

Samtidig med de stigende omkostninger er Vestforbrændings indtægter fra elproduktionen faldet, som følge af lavere elpriser. Indtægten har hidtil været med til at udligne de stigende fjernvarmepriser, og har gjort det muligt at holde prisen meget lav i de seneste år. 

”Vestforbrænding er efter prisstigningen fortsat et af landets billigste fjernvarmeselskaber. Vores prisstigning afspejler kun, at vores omkostninger er steget, og at vi ikke før nu har reguleret for dette,” siger områdechef for Vestforbrændings fjernvarme, Per Wulff.

Fjernvarmeprisen stiger fra 1. september med ca. 19 pct. Det svarer til en årlig meromkostning på ca. 2.300,- kr. for et standardhus på 130 kvm med et forbrug på 18,1 MWh. Efter prisstigningen er den samlede årlige omkostning til opvarmning af et standardhus ca. 14.125,- kr. Tilslutningsprisen i Vestforbrændings kampagneperioder på 15.000,- kr. er uændret og bliver indeksreguleret 1. januar hvert år.   

Du finder de nye priser og gebyrer for fjernvarme på vestfor.dk

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding 2023 – et spændende og begivenhedsrigt år6.6.2024 16:38:40 CEST | Pressemeddelelse

Igen på vej mod nye mål har Vestforbrænding netop afholdt sin årlige generalforsamling, hvor bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen i sin årsberetning konstaterede, at trods et 2023 med udfordringer og meget store projekter, står Vestforbrænding fortsat rigtig godt rustet til fremtiden. Det er en fremtid, som blandt andet byder på fortsat udvidelse af fjernvarmenettet, fortsat arbejde med et CO2-fangstanlæg, et goddag til nye it-systemer og øget fokus på højere grad af genanvendelse.

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye