Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank fortsætter den positive udvikling

Del

I februar præsenterede Danske Andelskassers Bank et historisk regnskab for 2023. Med en stigning i basisindtjeningen på 20,7 % offentliggør banken i dag et meget tilfredsstillende regnskab for 1. kvartal.

Administrerende direktør i Andelskassen, Jan Pedersen
Administrerende direktør i Andelskassen, Jan Pedersen

Med stigningen på 20,7 % lyder basisindtjeningen for 1. kvartal 2024 på 61,8 mio. kr. mod 51,2 mio. kr. for samme periode sidste år. På bundlinjen betyder det, at resultatet før skat ligger på 77,5 mio. kr. mod 66,9 mio. kr. for samme periode i 2023.

”Vi er i en tid, hvor verden og dermed den samfundsøkonomiske ramme fortsat er præget af usikkerhed. Her glæder vi os over en fortsat positiv udvikling. Det betyder, at vi kan følge vores vækststrategi,” lyder det fra administrerende direktør Jan Pedersen.

Det flotte resultat er særligt påvirket af rentestigninger i 2023, og trods afmatningen på boligmarkedet har en positiv udvikling i bankens udlån ført til en stigning i renteindtægterne. Samtidig har Danske Andelskassers Bank i årets første måneder budt velkommen til en række nye kunder i alle markedsområder og særligt i Horsens og København Nord, hvor der er åbnet nye rådgivningscentre i slutningen af 2023 og i starten af 2024.

”Den positive udvikling skyldes i væsentlig grad rentestigningerne. Samtidig spiller væksten i udlånet og den øgede kundetilgang også ind,” siger Jan Pedersen og fortsætter

”Det er vores helt klare billede, at der blandt både eksisterende og nye kunder fortsat er et stort behov for personlig og nærværende rådgivning. Vi mærker, at rådgivningen ikke blot handler om et konkret lån til bil eller bolig. Kunderne værdsætter, at vi er en relationsbank, der kommer hele vejen rundt om deres økonomi. At vi ser den lange bane og også tænker fx forsikringer, pension og testamente ind. Det skaber tryghed for kunden.”  

Jan Pedersen lægger ikke skjul på, at netop fokus på, at det at have en god relation til kunderne er vigtig for bankens udvikling og vækst. Han ser derfor også en direkte sammenhæng mellem tallene i regnskabet, en høj kundetilfredshed og en arbejdslyst, der både ligger højere end branchen og danskerne generelt.

”Lige som sidste år har vi i samarbejde med Videncenter for God Arbejdslyst her i 1. kvartal fået målt arbejdslysten i hele organisationen. Sidste år var den høj, og i år er den endnu højere.

Det glæder os, og vi ser resultatet som en del af den positive udvikling i banken – når vi har en god arbejdslyst, kan vi skabe en høj kundetilfredshed og også tiltrække nye kunder. Det er grundlaget for vækst, og det understreger, at medarbejderne er vores vigtigste ressource,” lyder det fra Jan Pedersen.

Med resultatet for 1. kvartal fastholder Danske Andelskassers Bank forventningen til basisindtjeningen på 225-265 mio. kr. og resultatet før skat på 225-285 mio. kr.

Hovedpunkter fra regnskabet for 1. kvartal 2024:

  • Resultat før skat på 77,5 mio. kr. mod 66,9 mio. kr. i 1. kvartal 2023.
  • Basisindtjeningen er steget med 20,7 % til 61,8 mio. kr. mod 51,2 mio. kr. i 1. kvartal 2023.
  • Egenkapitalforrentning før skat på 11,2 % p.a.
  • Høj kapitalprocent på 29,8 % og en overdækning i forhold til kapitalkrav på 13,3 procentpoint.
  • Overdækning til NEP-krav på 9,3 procentpoint.
  • Nettogebyrindtægterne er faldet med 6,6 % til 67,1 mio. kr. mod 71,8 mio. kr. i 1. kvartal 2023.
  • Udgifterne til personale og administration er steget med 3,3 %.
  • Positive kursreguleringer på 24,0 mio. kr. mod 24,6 mio. kr. i 1. kvartal 2023.
  • Nedskrivninger på 8,3 mio. kr. mod 8,9 mio. kr. i 1. kvartal 2023.
  • Stigning i udlånet på 6,9 % til 7.787 mio. kr. mod 7.285 mio. kr. pr. 31. marts 2023.

Kontakter

Danske Andelskassers Bank – i daglig tale Andelskassen – er en børsnoteret bank med hovedkontor i Hammershøj og 19 afdelinger rundt i landet. I hele organisationen tager vi afsæt i, at vi tror på, at alle har brug for gode relationer. Det er det, der får os til at sige højt, at vi er mere end bare en bank. Vi er mennesker, der interesserer os for andre mennesker. Det præger vores rådgivning af både privat- og erhvervskunder.

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye