Region Hovedstaden

Flere borgere i Region Hovedstaden skal på operationsbordet

Del

Politikerne prioriterer 40 mio. kr., så hospitalerne kan gøre et større indhug i lange ventetider til behandlinger og få gennemført operationer, hvor der er mange borgere, der står og venter. Derudover afsætter politikerne 10 mio. kr. til at intensivere indsatsen mod skimmelsvamp på Rigshospitalet

"Selvom man ikke venter på en behandling for en livstruende sygdom, så er det utrygt og ofte smertefuldt at vente. Som medarbejder er det heller ikke motiverende at halse bagefter," siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Foto: Bjarke Ørsted
"Selvom man ikke venter på en behandling for en livstruende sygdom, så er det utrygt og ofte smertefuldt at vente. Som medarbejder er det heller ikke motiverende at halse bagefter," siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Foto: Bjarke Ørsted

Politikerne i Region Hovedstaden har besluttet at trække penge fra budgetreserven og give ventelisterne en større saltvandsindsprøjtning på 40 mio. kr. Ligeledes afsætter politikerne 10 mio. kr. til at bekæmpe et stigende problem med skimmelsvamp på Rigshospitalet.

”Hovedstadens hospitaler er godt på vej med at indhente udskudte behandlinger, og vi ser også, at ventetider falder. Det er meget positivt og skyldes stor indsats af medarbejdere og ledere. Vi vil dog gerne yderligere bidrage til at få afviklet det udskudte og få ventetider yderligere ned, for selvom man ikke venter på en behandling for en livstruende sygdom, så er det utrygt og ofte smertefuldt at vente. Som medarbejder er det heller ikke motiverende at halse bagefter,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Lars Gaardhøj pointerer, at politikerne også vil prioritere penge til psykiatrien, men det kommer på Social- og psykiatriudvalget i juni, hvorefter der udmøntes penge til bl.a. at sikre større tryghed for patienter og medarbejdere.

Skimmel værre end først antaget

Politikerne ønsker også at hjælpe Rigshospitalets indsats mod skimmelsvamp, som har vist sig at være langt sværere at komme til livs end først antaget.

”Desværre ser vi, at jo mere der afdækkes, jo mere skimmelsvamp dukker der op. Det er en trist og uheldig kombination af meget svækkede patienter og en alvorlig type skimmelsvamp. De seneste oplysninger fra Rigshospitalet understreger virkelig behovet for at komme den her genstridige flavus skimmelsvamp til livs. Vi kunne godt se mere handlekraftige ud og straks flytte patienterne, men det er sårbare børn med kræft, og vi skal ikke risikere at gøre situationen for dem værre. Derfor skal vi først have rådført os med eksperter fra bl.a. Norge og Sverige,” siger formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (C).

FAKTA - Ventetider i Region Hovedstaden

  • Indenrigs- og Sundhedsministeriet (ISM) havde sat et mål for operationer, og regionerne skulle ligge 3 procent højere i 2023 end i 2022. Det mål opnåede Region Hovedstaden. I første kvartal af 2024 har regionen dog et lille dyk, som nok skyldes, at påsken i år faldt i første kvartal, mens den året før faldt i 2. kvartal. Mange patienter ønsker ikke at bruge helligdagene på at blive opereret, og personalet skal også have afviklet ferie.

  • Ift. udredningsretten var målet fra ISM en overholdelse på 82 procent -/+3 procentpoint. Her ligger Region Hovedstaden i første kvartal af 2024 på 84 procent for somatikken (altså fysiske sygdomme).

  • ISMs mål for gennemsnitlig ventetid til somatisk behandling er 37 dage -/+ 2 dage – og i 1. kvartal var regionens ventetid på 36 dage. I april var den faktisk nede på 35 dage.

  • Den gennemsnitlige ventetid på kirurgisk behandling var ikke en del af ISMs akutplan, men behandlingsretten er 60 dage. I 1. kvartal var den på 62 dage – og i april var den på 59 dage.

 

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye