Rundetaarn

Rundetaarn starter astronomiklub for børn

Del

Er man mellem 9 og 12 år og vild med rummet, kan man til efteråret gå til astronomi i sin fritid med astrofysiker Christina Toldbo, når Rundetaarn lancerer et nyt formidlingstilbud til børn og unge – en astronomiklub i Christian IV's gamle observationstårn.

Pressefoto
Pressefoto Foto: Rundetaarn

Sammen med Christina Toldbo skal Astroklubbens medlemmer over seks klubaftener mellem oktober og marts blive klogere på Universet og selv prøve at observere Månen og planeterne fra det gamle teleskop i Observatoriet på tårnets top. 

Klubbens aktiviteter strækker sig fra øvelser og forsøg til mini-foredrag i børnehøjde. Hver gang medlemmerne mødes, undersøger de et nyt tema – for eksempel Solsystemet, formørkelser, myterne bag nogle af stjernebillederne og forskellen på stjerneskud, asteroider og kometer.

Interessen for Universet startede i Rundetaarn

Astrofysiker Christina Toldbo viser vej i det vilde univers i den kommende klub for børn. Hun er uddannet fra Niels Bohr Instituttet i København, har arbejdet for både ESA og NASA, har en ph.d.-grad fra DTU Space i rumnavigation og mere end 10 års erfaring med formidling. I Rundetaarn arbejder hun som observator og astronomikonsulent.

Hendes egen fascination af Universet blev vakt i Rundetaarn, da hun som 12-årig besøgte Observatoriet, hvor en formidler fortalte om Solsystemet. Den fascination vil hun nu give videre: 

”Med Astroklubben glæder jeg mig til at puste til en lille glød af astronomi-interesse hos en masse børn, så den forhåbentlig bryder ud i lys lue. Og så glæder jeg mig til at skabe sjove og spændende aktiviteter, hvor børnene selv får mulighed for at opdage at astronomi både handler om videnskab, historie, opdagelsesrejser, myter og meget mere til", udtaler Christina Toldbo.

"Vi håber, at Astroklubben kan blive startskuddet til en livslang interesse for videnskab og historie, og være med til at formidle astronomien – en af tårnets vigtige byggesten – i øjenhøjde med børn og unge", udtaler Rundetaarns direktør, Jeanette Bursche.

Københavns Kongelige Stjerneborg

Rundetaarns første navn var "Københavns Kongelige Stjerneborg", og tårnet blev oprindelig bygget for blandt andet at opnå både udsyn og indsigt i Universet. I Rundetaarn blev astronomien før i tiden formidlet til universitetsstuderende af professorer som den verdenskendte astronom Ole Rømer. I dag kan tårnets gæster besøge folkeobservatoriet og kigge stjerner, planeter og solpletter på særlige dage i vinter- og sommerhalvåret fra Europas ældste fungerende observatoriebygning.

Astroklubben Rundetaarn starter sit første hold op i oktober 2024. Forløbet koster 495kr. og der åbnes for motiverede ansøgninger den 1. august på rundetaarn.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressefoto
Pressefoto
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download
Christina Toldbo
Christina Toldbo
Download
Pressefoto
Pressefoto
Download

Links

Om Rundetaarn

Med sin karakteristiske Sneglegang er Rundetaarn et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker. Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium i 1642. Rundetaarn rummer i dag også skiftende udstillinger, koncerter og andre aktiviteter i Bibliotekssalen halvvejs oppe i tårnet på etagen over Trinitatis Kirke.

Følg pressemeddelelser fra Rundetaarn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rundetaarn

Storsmilende sweatre, støv og slikkende tunger: En generation af nordiske designere indtager Rundetaarn9.2.2024 14:41:04 CET | Pressemeddelelse

En generation af skandinaviske stemmer kommer til udtryk, når vandreudstillingen Generation WHY åbner i Rundetaarn. Her giver 36 nordiske kunsthåndværkere og designere form til Generation Y's følelser, oplevelser og holdninger gennem potente værker, der bearbejder personlige og eksistentielle temaer med sikker hånd i alt fra træ, tekstil og glas til digital kodning og støv fra fejebakken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye