Nye handelstal: Boligsalget steg i april

Del

Boligsidens nye handelstal viser, at det samlede boligsalg i Danmark steg fra marts til april.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Der blev i alt solgt 7.354 boliger i Danmark i april måned, viser Boligsidens nye handelstal.

Dermed steg det samlede boligsalg med ni procent fra marts til april måned.

Samtidig ligger det samlede boligsalg for april i år to procent over det gennemsnitlige salg i årene 2015-2019, som er den seneste normal på boligmarkedet før de ekstraordinære coronaår.

”Vi har før set en stigning i det samlede boligsalg fra marts til april, når vi sammenligner med tidligere år, men en stigning på ni procent ligger i den pæne ende. En del af forklaringen er sæson, da handelsaktiviteten typisk stiger, desto længere vi kommer ind i forårsmånederne,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Men boligsalget for dette års april er også et udtryk for, at bolighandlen overordnet set klarer sig godt i Danmark på trods af faktorer som de nye boligskatter og det aktuelle renteniveau. Økonomien i de danske husholdninger har det generelt set godt; flere danskere har forholdsvist store opsparinger, og samtidig har mange også oplevet stigende lønninger, mens også beskæftigelsen er på et højt niveau. Det bidrager alt sammen til optimisme omkring den økonomiske fremtid, som smitter af på handelsaktiviteten på boligmarkedet.”

Flere solgte huse i samtlige regioner

Antallet af solgte villaer og rækkehuse endte på 4.470 styks i april, som er 10 procent flere solgte huse end i marts måned. Det svarer til knap 400 flere solgte huse i perioden.

Også for husene overgår april-salget i år det gennemsnitlige salg for måneden i årene før corona med 11 procent.

Det gælder for samtlige fem regioner, at hussalget steg fra marts til april, hvor det er i Region Hovedstaden, at hussalget er steget mest i perioden med en stigning på 23 procent – svarende til 182 flere solgte huse.

”Hussalget har generelt klaret sig rigtig fint i 2024 – særligt i de dele af landet, hvor boligskatterne er faldet fra årsskiftet. Der, hvor boligskatterne nu er steget, har hushandlen haltet lidt efter, og det gælder primært for hovedstadsområdet. I april ser vi dog også et fint og stigende hussalg i Region Hovedstaden, som understøtter helhedsindtrykket af, at husmarkedet i Danmark befinder sig et godt sted efter de seneste turbulente år.”

Se udviklingen i antallet af solgte huse for kommunerne her

Stigende lejlighedssalg i København

Det landsdækkende lejlighedssalg endte på 1.328 styks i april, som er 19 procent under det gennemsnitlige lejlighedssalg for april måned i årene før corona.

Dertil ligger april-salget af ejerlejligheder i år to procent under salget i den foregående marts måned.

Antallet af solgte lejligheder steg dog fra marts til april på landets største ejerlejlighedsmarked, nemlig i Københavns Kommune, hvor der blev solgt 474 ejerlejligheder – seks procent flere end i marts.

”Det har generelt været kendetegnet for boligmarkedet i og omkring hovedstaden, at boligsalget tog et dyk i starten af 2024, efter boligskatterne overordnet set er steget i den del af landet. Det dyk har især præget markedet for ejerlejligheder, efter vi så en ekstraordinær høj handelsaktivitet i slutningen af 2023 som følge af muligheden for at opnå den såkaldte skatterabat, hvilket også var forventeligt,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Men lejlighedsmarkedet i København har alligevel overrasket, da forventningen også var, at aktiviteten ville dale yderligere i løbet af 2024 som følge af de stigende boligskatter. I april har vi dog både set stigende lejlighedspriser og flere lejlighedshandler i København, som blandt andet skyldes et forholdsvist lavt udbud taget den tilsyneladende høje efterspørgsel i betragtning. Der synes altså at være en tendens til, at de fleste af de lejligheder, der sættes til salg i København, bliver solgt – også til en forholdsvis høj pris.” 

Antallet af solgte sommerhuse i Danmark landede på 920 styks i april, som er 17 procent flere solgte end i marts.

Samtidig overgår sommerhussalget for april i år det gennemsnitlige salg for måneden i årene før corona med 17 procent.

Se udviklingen i boligsalget her:

Boligtype

Antal solgte april 2024

Månedlig ændring

Ændring ift. før corona

Villaer og rækkehuse

                        4.470

10%

11%

Ejerlejligheder

                        1.328

-2%

-19%

Sommerhuse

                           920

17%

17%

Alle boligtyper*

                        7.354

9%

2%

Tabellen viser antallet af solgte boliger i april 2024 fordelt på boligtyper. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med hhv. marts 2024 (månedlig ændring) og det gennemsnitlige salg for april i årene 2015-2019 (ændring ift. før corona). *Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye