Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat

Del
Foto: Stephanie Chen Gundorph som sylfiden og Alexander Bozinoff som James med corps de ballet. Foto Per Morten Abrahamsen
Foto: Stephanie Chen Gundorph som sylfiden og Alexander Bozinoff som James med corps de ballet. Foto Per Morten Abrahamsen

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation:

"Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i."

Om Stephanie Chen Gundorph:

  • Født: 1993
  • Nationalitet: Dansk
  • Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København
  • Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022.


Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline Baldwin.

Stephanie Chen Gundorph har gennem sin karriere imponeret med sin teknik og dedikation til kunsten. Hun har formået at bringe Bournonvilles balletter til live med en autenticitet og indlevelse, der har rørt publikum dybt. Modtagelsen af Hans Becks Mindelegat understreger hendes position som en af de mest talentfulde dansere i sin generation og en værdig repræsentant for den danske ballettradition.

Sammen med 15 andre dansere fra Den kongelige Ballet og Balletmester Nikolaj Hübbe tager Stephanie Chen på turne med Kongelig Sommerballet fra den 7.-20. juni til 12 danske byer. 

Kontakter

Billeder

solodanser Stephanie Chen Gundorph som Sylfiden. Foto Per Morten Abrahamsen
solodanser Stephanie Chen Gundorph som Sylfiden. Foto Per Morten Abrahamsen
Download
Stephanie Chen Gundorph. Foto Camilla Winther
Stephanie Chen Gundorph. Foto Camilla Winther
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye