Fredensborg Kommune

Kraftig vækst i beskæftigelsen

Del

Beskæftigelsen voksede med 4,4 procentpoint i Fredensborg Kommune fra 2019 til 2023. Det er den anden højeste vækst i landet.

I hele landet kommer der flere og flere i job. Men i Fredensborg Kommune går det ekstra hurtigt: Fra 2019 til 2023 steg beskæftigelsen med hele 4,4 procentpoint til 63,3 pct. Det er den anden højeste vækst i hele landet – kun overgået af Vordingborg Kommune. Det viser en ny opgørelse bragt i NB-Kommune på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

”Det er ganske enkelt imponerende, at så mange på så kort tid er kommet ind på arbejdsmarkedet. Det kommer os alle til gode. At Fredensborg Kommune lykkes så godt, vidner i høj grad om, om at vi har virksomheder og borgere, som er både dygtige og fleksible – og at vi er godt hjulpet af et særdeles effektivt jobcenter”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Og netop samarbejdet mellem virksomhederne og kommunens jobcenter spiller en vigtig rolle for den høje vækst i beskæftigelsen, pointerer Lars Søndergaard, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget:

”Der er ingen tvivl om, at det flotte resultat i høj grad skyldes, at både virksomhederne og jobcenteret fokuserer på at se muligheder og potentiale hos den enkelte ledige, og at de på den måde skaber mange nye jobåbninger. Vi ser det også ved, at vores jobcenter gang på gang ligger helt i top i Beskæftigelsesministeriets sammenligninger af de kommunale jobcentres resultater”.

På landsplan er beskæftigelsesfrekvensen steget fra 57,6 procent af de 15-69-årige i 4. kvartal 2019 til 61,1 procent i 4. kvartal 2023, altså 3,5 procentpoint. Væksten er højest i Vordingborg med 5,2 procentpoint, mens Fredensborg og Odense kommuner deler andenpladsen med 4,4 procentpoint.

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Lars Søndergaard (V) tlf. 22 24 98 27

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye