Ombold

Ofelia Plads danner ramme om historisk stor fodboldfest for socialt udsatte

Del

Den 23. maj lægger Ofelia Plads fliser til et rekordstort festfyrværkeri af fodboldlækkerier, fællesskab og fodboldglæde, når NGO’en, OMBOLD, afvikler det traditionsrige åbne Københavnsmesterskaber (KM) i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug og psykiske sårbarhed.

OMBOLD-spiller sparker bag om støttebenet til KM på Ofelia Plads
OMBOLD-spiller sparker bag om støttebenet til KM på Ofelia Plads OMBOLD

Hele 38 hold er tilmeldt OMBOLDs traditionsrige og imødesete KM i gadefodbold. Det betyder, at i omegnen af 300 spillere, der kæmper med udfordringer som hjemløshed, stofmisbrug og psykisk sårbarhed, vil være med til at forvandle Ofelia Plads til et fodboldmekka, hvor fællesskabet og sammenholdet vil være i centrum.

Det er første gang nogensinde, at mesterskabet bliver spillet på hele fire gadefodboldbaner, og derfor bliver dette års mesterskab OMBOLDs største enkeltstående arrangement nogensinde for OMBOLDs primære målgruppe. Mesterskabet spilles normalt på tre baner, men grundet opstart af mange nye OMBOLD-træninger i hele Danmark, er der kommet ekstra pres på NGO’en store mesterskaber.

For mesterskaber, som KM, giver spillerne et formål at træne henimod i hverdagen, og mesterskabet i København trækker spillere fra hele Danmark, for her kan spillerne mødes med fodboldvenner fra hele landet og nyde en dag i fodbolden og fællesskabets tegn:

- Jeg prøver at deltage i så mange af OMBOLD-stævner som muligt. Stævnerne er en let måde at være social på, for her handler det om at spille bold, men også om at være sammen med en masse mennesker i trygge omgivelser. Det har styrket mit sociale netværk meget, og gjort mig bedre til at være sammen med mange mennesker på en gang. KM er uden tvivl et højdepunkt for mig. Jeg glæder mig til at være sammen med den OMBOLD-familie, jeg kender i forvejen, og jeg ser frem til at møde andre spillere, som jeg endnu ikke kender. Og så bliver det virkelig spændende at spille sammen med de andre kvinder fra hjemløselandsholdet for første gang til et stævne, fortæller Sara Heiberg, der er spiller på hjemløselandsholdet.  

De gode oplevelser står i kø til det store arrangement 

Det er de gode oplevelser på og udenfor banen og fællesskabet, der er i centrum, når OMBOLD afvikler stævner og mesterskaber, og det er også netop det, som Kultur- og fritidsborgmester i København, Mia Nyegaard, fremhæver om arrangementet.

- Jeg er simpelthen så glad for OMBOLD og det, de gør. Jeg har fulgt OMBOLD i mange år, og jeg drømmer fortsat om, at der kommer et VM i hjemløsefodbold til København. For der skal være plads til alle mennesker i idrætten i København – også mennesker som har lidt svært ved at finde sig til rette i almindelige idrætsforeninger. Derfor er det vigtigt, at der findes idrætstilbud, som formår at få udsatte borgere engageret omkring idræt, så de også kan få glæde af de fællesskaber og den livskvalitet, der er forbundet med at dyrke idræt. Det giver vores udsatte medmennesker et positivt holdepunkt i livet. Det er det, idræt kan, og det har vi alle brug for

Fodbold, forandring og fællesskab

En fællesnævner for spillerne, der stiller op til mesterskaberne, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med ligesindede. I OMBOLD bliver alle spillere set som engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager ved at være fodboldspiller, heppe på holdene eller udføre frivilligopgaver.

- Vi ved, at vores fodboldfællesskaber kan være med til at skabe positive livsforandringer for vores spillere, der ofte har en masse problemer at slås med. Tilslutningen til vores træninger, stævner og mesterskaber har aldrig været større. Vi glæder os til at byde rekordmange spillere velkommen til KM, og den store tilslutning viser blot, at udsatte mennesker både kan og vil være en del af idrætsfællesskaber, hvis rammerne er tilpasset til deres behov, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.

Praktisk info

  • Dato: Torsdag den 23. maj
  • Tidspunkt: 10.00 – 16.00
  • Sted: Ofelia Plads, Kvæsthusbroen, 1250 København

Nøgleord

Kontakter

Ombold

NGO’en OMBOLD er med hjemløselandsholdet i spidsen et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte mennesker. Fodboldfællesskabet danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, og gennem fællesskabet skaber spillerne nye venskaber og forøget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

OMBOLD-logo

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Udsatte skal dyrke mere idræt: OMBOLD vil nå flere udsatte gennem nye idrætsinitiativer15.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

OMBOLD har siden 2003 brugt fodbold og det fællesskab, der følger med, til at skabe positive livsforandringer for mennesker i udsatte positioner. Gennem et 3-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med 6 millioner kroner, vil OMBOLD overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og gang/løb, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye