Sommeren er kommet: efterlad ikke hunde i varme biler
Sommervarme og hunde i biler er en dårlig kombination, der kan have fatale konsekvenser, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. Desværre sker det stadig, at hunde efterlades i biler om sommeren.

Når det bliver sommer, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på sit kæledyr. Varmen kan nemlig gå hårdt ud over dyrene og få slemme konsekvenser.
En opgørelse fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at 88 personer henvendte sig i 2023, fordi de var bekymrede for en hund, der var efterladt i en varm bil.
- Hunde er mere følsomme overfor høje temperaturer end mennesker er. Det skyldes, at mennesker sveder varmen ud af hele kroppen, men hunde kan kun komme af med varme via poterne og munden, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Selv hvis bilen parkeres i skyggen, bliver bilen som en ovn på ganske kort tid. Det er derfor bedst at lade hunde blive hjemme, hvis det er muligt.
Fra 25 til 50 grader på en halv time
Jens Jokumsen opfordrer derfor til, at man lader sin hund blive hjemme, hver gang det er muligt, for eksempel, når man skal ud at handle. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10 til 15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer gør ingen forskel.
- Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand, frem for at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, siger Jens Jokumsen.
En huskeregel er, at når udetemperaturen rammer omkring 20 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt op på 40 til 50 grader. Så derfor: Lad hunden blive hjemme.
[GUIDE] Forholdsregler for dyr i bilen
Er det absolut nødvendigt kortvarigt at efterlade sin hund eller kat i bilen, er det vigtigt at følge nogle enkle forholdsregler.
- Parkér altid i skygge
- Frisk luft er vigtigt, så åben mindst to vinduer på klem, eller bagsmækken, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen
- Giv adgang til frisk vand i bilen
- Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så du kan kontaktes, hvis en kritisk situation skulle opstå
[GUIDE] Sådan hjælper du et dyr med hedeslag
- Hjælp dyret med drikkevand, kølige omslag og skygge
- Hvis du ikke selv kan komme til at hjælpe dyret, ring 114 til politiet eller 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral
- Dyreejere til et dyr med hedeslag bør kontakte en dyrlæge øjeblikkeligt
Nøgleord
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Pak hækkesaksen væk lidt endnu – og red liv i din have23.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For fugleunger, insekter og pindsvin er haven et sted, hvor de kan finde ro, skjul og føde - men hvert år går de en farlig sommer i møde med skarpe sakse og hækkeklippere. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor haveejere imod at klippe hækken for tidligt.
Dyrenes Beskyttelse jubler over EU-forbud mod mink20.6.2025 14:34:21 CEST | Pressemeddelelse
Dyrevelfærden bliver styrket i Europa. Fredag satte EU nemlig mink på sin invasivliste, hvilket også betyder forbud mod minkavl fra 2027. Det vækker stor glæde hos Dyrenes Beskyttelse.
Advarsel: Din varme bil kan være en dødsfælde for din hund20.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Selv ved milde temperaturer kan en bil blive så varm, at den udgør en dødelig fare for menneskets bedste ven. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor kraftigt mod at efterlade hunde alene i bilen, når vejret indbyder til shorts og korte ærmer.
Danmark vil styrke EU's dyrevelfærd: "Tiden er inde til ambitiøse reformer"19.6.2025 17:40:56 CEST | Pressemeddelelse
Når Danmark overtager EU-formandskabet, står markante forbedringer af dyrevelfærden højt på dagsordenen. Med klare mål om modernisering af EU's fælles landbrugspolitik, fremdrift i forhandlingerne om dyretransporter og sikring af bedre forhold for kæledyr, ønsker Danmark at løfte dyrevelfærden markant og varigt. Det glæder Dyrenes Beskyttelse.
Killing brændte levende i sankthansbål: Sådan undgår du samme fatale fejl18.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et sankthansbål er et ideelt skjulested for mindre dyr – men kan blive en livsfarlig fælde, hvis det bliver tændt, før de er sluppet væk. Det gik desværre galt for en killing sidste år, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til, at man flytter sit sankthansbål kort før tænding, så andre dyr ikke lider samme skæbne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum