Fiskeristyrelsen

Skal vi spise flere tangfrikadeller i fremtiden? Og hvor langt kan man egentlig flyve med en hajflyver?

Del

Få svaret på Fiskeristyrelsens stand på Naturmødet 2024.

Det varer ikke længe, før Naturmødet 2024 skydes i gang – kom forbi Fiskeristyrelsens stand og bliv klogere på livet under havets overflade.

Den 23.-25. maj står i naturens tegn. Her løber Naturmødet 2024 nemlig af stablen. Og er du – eller dine børn – nysgerrige på det alle de spændende ting, der findes under havets overflade, så kig forbi vores stand.

Her kan du blandt andet komme på gyngende grund til ’Åbent skib’ på kontrolskibet Nordsøen eller møde en vaskeægte fiskerikontrollør til ’Kontrol i børnehøjde’ – og samtidig prøve at tjekke mindstemål på rigtige fisk.

Byder fremtiden på flere tangfrikadeller og mere muslingesuppe? Måske. Det er i hvert fald noget af det, vi skal tale om til debatten om fremtidens fødevareproduktion. Her deltager blandt andet Rosanna Børsting fra Den Grønne Ungdomsbevægelse og direktør for Danmarks Fiskeriforening Kenn Skau Fischer.

Efter at have lyttet til spændende oplæg og debatter kan det godt begynde at krible lidt i de kreative fingre. Det kan børn og barnlige sjæle heldigvis få afløb for. For hvem vil ikke gerne folde sin egen hajflyver eller lave sin egen klemmefisk? Det er bare med at komme i gang – der er nemlig både præmier og diplomer til alle, der giver sig i kast med en af de mange aktiviteter.

Vi glæder os til at ser jer.

Du finder Fiskeristyrelsen på stand nr. 69 – og kontrolskibet ”Nordsøen” på stand nr. 91 på Tværmolen.

Se det fulde program for Fiskeristyrelsens deltagelse på Naturmødet 2024

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Fiskerikontrolskibet Nordsøen
Fiskerikontrolskibet Nordsøen
Download
Download

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

30 ulovlige fiskeredskaber konfiskeret ved Livø stenrev12.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Under en kontrolsejlads ved Livø stenrev fandt Fiskeristyrelsens fiskerikontrol en stor mængde ulovlige erhvervsfiskeredskaber. Livø stenrev er et lukket område, hvor fiskeri er forbudt for at beskytte havmiljøet. De ulovlige redskaber bestod af tre rækker ulovlige multitejner, i alt 30 tejner, som derfor blev konfiskeret. Fiskeredskaberne var udsat med henblik på fangst af Sorthummer. Vicefiskeriinspektør Tim Rasmussen Schjoldager fortæller: - Fundet af 30 ulovlige tejner i det lukkede område ved Livø stenrev er meget bekymrende. Ulovlige redskaber har alvorlige konsekvenser for fisk og havmiljø og vi opfordrer alle fiskere til at overholde reglerne for at beskytte vores ressourcer og sikre en fremtidig bestand. Området ved Livø er lukket, da der er er genopbygget et naturligt stenrev, der skal skabe et yngleområde. Kontrollen omfattede også en inspektion ved Ejerslev, hvor et fiskefartøj og dets redskaber blev inspiceret. Denne indsats sikrer, at fiskeredskaber anvendes på en måde, d

Skagen Havn havde flest tons fisk igennem i 202331.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Skagen ligger på en klar førsteplads, når det kommer til, i hvilken dansk havn, der landedes flest tons fisk i 2023. Der blev nemlig landet hele 412.340 tons fisk og skaldyr til konsum og industri i Danmarks nordligste havn sidste år. Springet ned til andenpladsen er temmelig stort; her finder vi nemlig Thyborøn Havn, hvor der blev landet 149.656 tons. Hanstholm Havn ligger på en tredjeplads. Her blev der landet 55.446 tons fisk og skaldyr. På fjerdepladsen ligger havnen i Hvide Sande, hvor den samlede mængde landinger i 2023 nåede op på 40.514 tons. Femtepladsen indtages af Grenå Havn. Her udgjorde landingerne i 2023 i alt 31.230 tons. I alt blev der landet fisk og skaldyr til konsum og industri for 3,4 mia. kroner i de fem havne tilsammen i 2023. Til sammenligning så en lignende liste for 2022 ikke meget anderledes ud – blot var Grenå Havn og Hvide Sande Havn byttet om, således at Grenå Havn lå på en fjerdeplads, og Hvide Sande Havn lå på femtepladsen. Foto: Skagen Havn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye