STARK Danmark

STARK vinder klimapris

Del

”STARK har som virksomhed taget ansvar for at gøre noget ved klimabelastningen inden for byggesektoren og gør en indsats for at motivere kunderne til at tage ansvar”. Sådan lød ordene blandt andet fra juryen, da STARK torsdag modtog Finans Impact Climate Award 2024.

STARK vandt prisen for deres digitale CO2-beregner, STARK KlimaLog. KlimaLog er en onlineplatform, hvor STARKs kunder med få klik kan få en samlet klimarapport over deres indkøb. 

Det er erhvervsmediet Finans og revisionsfirmaet KPMG, der står bag prisen, hvor STARK var nomineret sammen med Velux, Arla og Fabricaid. Klimaprisen uddeles til en virksomhed, som gør en unik indsats i bestræbelserne på at bremse klimaforandringer.

Juryen bestående af en række erhvervsledere fra toppen af dansk erhvervsliv sagde videre om deres begrundelse for valget:

- Med STARKS KlimaLog kan aktører i byggebranchen (…) uanset størrelse få mulighed for at vælge mere miljøvenlige alternativer, leve op til klimakrav i byggeriet – og få kvalificeret input til at lave deres ESG-rapportering. STARK er den første i branchen, der synliggør store mængde af data samlet på denne måde.

Det er med stor stolthed, at STARK modtager klimaprisen:

- Vi er utroligt glade for, at vores arbejde med KlimaLog bliver anerkendt i dette flotte forum. Vi vil være håndværkernes foretrukne partner i den grønne omstilling, og KlimaLog er et af de initiativer, som letter administrations- og dokumentationsbyrden i deres daglige arbejde. Så kan de i stedet bruge tiden på det, de brænder for og er bedst til, nemlig at bygge, siger Christian Stokholm, direktør for strategi- og forretningsudvikling i STARK Danmark.     

Han tilføjer, at KlimaLog blot er ét eksempel på, hvordan virksomheden arbejder for at gøre byggeriet grønnere. STARK har blandt andet et rådgivningsteam på +300 uddannede bæredygtighedsambassadører, som står klar til at rådgive kunderne i forretninger landet over.

STARK Group har desuden tilsluttet sig FN’s Global Compact-principper for ansvarlig virksomhedsførelse og arbejder med videnskabsbaserede mål for at holde den globale opvarmning under 1,5 °C. Målet er at reducere emissionerne til 0 inden 2050.

Derudover har STARK Group tre gange i træk sikret sig den højeste udmærkelse - en platinplacering - i EcoVadis' globale bæredygtighedsvurdering og er dermed blandt top 1-procenten af de mere end 125.000 vurderede virksomheder.

Foruden prisen Finans Impact Climate Award blev STARK KlimaLog tidligere på foråret udvalgt som en Børsen Bæredygtig-case sammen med en række innovative og grønne projekter fra dansk erhvervsliv.

Kontakter

Billeder

Om STARK

STARK er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer med flere end 80 forretninger i Danmark og Grønland. STARK tilbyder også faglig rådgivning og en lang række services til både entreprenører og professionelle håndværkere. Virksomheden beskæftiger over 2.500 medarbejdere og er en del af STARK Group, der med flere end 20.000 medarbejdere og 1.100 forretninger og distributionscentre i Norden, Storbritannien, Tyskland og Østrig er en førende leverandør af byggematerialer i Europa.

STARK har tilsluttet sig FN’s Global Compact principper for ansvarlig virksomhedsførelse og arbejder med videnskabsbaserede mål for at holde den globale opvarmning under 1,5 °C. Målet er at nå netto nul emissioner inden 2050.

Vi bygger fremtiden ved at hjælpe andre med at bygge deres.

Følg pressemeddelelser fra STARK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye