Københavns Kommune ØkonomiforvaltningenKøbenhavns Kommune Økonomiforvaltningen

PRESSEINVITATION: Københavns Kommune og Dansk Erhverv hylder indsatsen ved branden i Børsen

Del

Den 22. maj hylder Københavns Kommune og Dansk Erhverv indsatsen for at redde Børsen og kulturarven ved branden den 16. april. Det sker ved en reception på København Rådhus. Pressen er velkommen til arrangementet.

Foto: Marcus Stoltze/Dansk Erhverv
Foto: Marcus Stoltze/Dansk Erhverv

Den 16. april nedbrændte en stor del af Børsen i København i forbindelse med en brand i den 400 år gamle bygning. Ved branden mistede København et af sine mest ikoniske vartegn. Men med en heltemodig indsats fra blandt andet Hovedstadens Beredskab, Politiet og Nationalmuseet lykkedes det at redde næsten halvdelen af bygningen og en stor del af den kulturarv, der havde hjemme i Børsen. Den indsats vil Københavns Kommune sammen med Dansk Erhverv hylde ved en reception på Københavns Rådhus den 22. maj.

Til receptionen vil overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen holde tale og takke de mange mennesker, der bidrog til indsatsen ved branden i Børsen.

”Mens vi alle så til med sorg i hjertet, arbejdede medarbejdere på højtryk for at slukke flammerne og redde vores fælles kulturarv. På byens vegne vil jeg gerne sige tak for den store og modige indsats. Uden jeres indsats, var der intet fundament at bygge videre på,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

”Myndighedernes dybt professionelle indsats under branden fortjener en kæmpe tak. Takket være heltemodige medarbejdere og frivillige lykkedes det at redde uvurderlig kunst ud af bygningen og at stoppe branden fra at få fat i hele bygningen. At næsten halvdelen af Børsen i dag står i nogenlunde samme stand, skyldes myndighedernes handlekraftige og hurtige indsats. Det er jeg – og mange andre – dybt taknemmelig for,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Til receptionen holder beredskabsdirektør ved Hovedstadens Beredskab Jakob Vedsted Andersen også tale. Herefter serveres rådhuspandekager for gæsterne.

Receptionen er for medlemmer af borgerrepræsentationen samt bl.a. Hovedstadens Beredskab, Københavns Politis Beredskabsenhed, Nationalmuseet, Livgarden, Hjemmeværnet, Folketingets administration, medarbejdere fra Dansk Erhverv samt samarbejdspartnere.

Tid og sted

Tid: Onsdag den 22. maj 2024, kl. 12.30-13.30

Sted: Rådhushallen, Københavns Rådhus

Pressetilmelding

Pressen er velkommen til arrangementet. Deltagelse kræver tilmelding senest den 21. maj kl. 14.00.

For tilmelding og yderligere information kontakt: Pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen på mail: p33u@kk.dk, tlf. 4044 7446.

Mødetid for pressen: Senest 12.00 ved hovedindgangen. Pressekort skal bæres synligt.

Kontakter

Sophie Hæstop Andersen via pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen på mail: p33u@kk.dk, tlf. 4044 7446.

Brian Mikkelsen via mediechef i Dansk Erhverv Søren Domino, tlf. 26704917

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye