Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Nu åbner Biblioteket for Forbudte Bøger

Del

København sætter i disse uger fokus på kunstnerisk frihed og forbudt kultur. I den forbindelse åbner et helt nyt pop-up bibliotek, hvor man kan gå på opdagelse i bøger, der af den ene eller anden årsag er eller har været forbudte i verdenen.

På Biblioteket for Forbudte Bøger kan du opleve mere end 70 bøger, der er eller har været forbudte forskellige steder i verdenen.
På Biblioteket for Forbudte Bøger kan du opleve mere end 70 bøger, der er eller har været forbudte forskellige steder i verdenen. Foto: Københavns Kommune

Vidste du, at Harry Potter-bøgerne er forbudte i en række amerikanske stater? Og at Dan Browns ’Da Vinci Mysteriet’ er no-go i flere lande i Mellemøsten?

Det er bare to eksempler på en række forbudte bøger, som du kan gå på opdagelse i, når Københavns Kommune åbner Biblioteket for Forbudte Bøger i Nørrebrohallen.

Biblioteket er en del af programmet for 'FORBUDT KULTUR', som arrangeres i forbindelse med, at København er værtsby for ICORNs generalforsamling. ICORN er en international medlemsorganisation for byer, kommuner eller regioner, der arbejder for ytringsfrihed.

Biblioteket for Forbudte Bøger er en pop-up udstilling for litteratur skrevet af forfattere, der på grund af deres kunst er eller har været udsat for censur, undertrykkelse eller er blevet tvunget i eksil.

”Jeg er så utrolig trist over, at det er nødvendigt at sætte fokus på, at bøger kan være forbudte. Jeg forstår det ikke. Liva Weel sang engang: ”Man binder os på mund og hånd, men man kan ikke binde ånd”. Bøger er ånd, så jeg håber, at det her bibliotek får os til at kæmpe for, at ingen bøger kan være forbudte. Tanken er fri,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).  

Biblioteket for Forbudte Bøger åbner den 16. maj 2024, og du kan gå på opdagelse i bøgerne frem til den 14. juni 2024. Biblioteket for Forbudte Bøger er en udstilling, og bøgerne kan derfor ikke lånes, men opleves på stedet.

Fakta om Biblioteket for Forbudte Bøger

  • Du finder Biblioteket for Forbudte Bøger i Nørrebrohallens foyer.

  • Adresse: Nørrebrogade 208, 2200 København N.

  • Åbningstider: Hverdage kl. 09.00-21.00 og weekenden kl. 09.00-17.00. OBS! Der er lukket den 19. maj, 20. maj og 5. juni.

  • Udstillingen er åben fra den 16. maj til den 14. juni 2024.

  • Biblioteket for Forbudte Bøger er en udstilling, og bøgerne kan derfor ikke lånes, men opleves på stedet. Der er knap 75 titler.

  • Udstillingen er skabt af Dansk PEN og Københavns Kommune i tæt samarbejde med Dawit Isaak Biblioteket i Malmø.

Fakta om ICORN

  • Biblioteket for Forbudte Bøger en del af programmet for FORBUDT KULTUR, som arrangeres i forbindelse med, at København fra den 29.-31. maj er værtsby for ICORN International General Assembly 2024.

  • ICORN er en international medlemsorganisation for byer, kommuner eller regioner, der arbejder for ytringsfrihed og giver midlertidig beskyttelse til kunstnere, forfattere, fotografer og journalister, der er forfulgte pga. deres arbejde.

  • København er friby og medlem af ICORN. Det betyder at København er vært for en forfatter, journalist eller kunstner på flugt i en toårig periode. Siden 2010 har København huset fire fribykunstnere.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

Billeder

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye